BABALAR ÇOCUKLARININ ŞAMPİYONU OLDU

Buca Avukat İlhan Ege Anaokulu çocukların kişilik oluşturmasında en büyük rol modellerden biri olan babaları eğitimin içine dahil etmek amacı ile ‘Şampiyonum Sensin’ projesini gerçekleştirdi


  • Oluşturulma Tarihi : 10.01.2017 07:51
  • Güncelleme Tarihi : 10.01.2017 07:51
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
BABALAR ÇOCUKLARININ ŞAMPİYONU OLDU

NİLGÜN TAZE

Hilton Oteli'nin bowling salonunda gerçekleştirilen ‘Şampiyonum Sensin’ projesinde babalar ve çocukları bowling oynayarak çok güzel bir gün geçirdi.  

Buca Avukat İlhan Ege Anaokulu Müdürü Pınar Erçiftçi Çüçen projenin hayata geçirilmesinde büyük emekleri geçen Okul Aile Birliği Başkanı Davut Kadiroğlu ve Başkan Yardımcısı Melek Tayanos’a teşekkür ederek çocuk, aile, okul üçlemesinin geliştirmek amacı ile bu tür projeler geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

‘Şampiyonum Sensin’ projesinin bir Avrupa Birliği projesi olduğunu ve tüm yurt genelinde uygulanılmaya başlanarak yaklaşık 36 ilde projenin gerçekleştirildiği bilgisini veren Buca Avukat İlhan Ege Anaokulu Müdürü Pınar Erçiftçi Çüçen, “Projenin genel koordinatörlüğünü Antalya’daki bir okulumuz yapıyor. Ege Bölgesi ve İzmir’den bu projeye katılan tek okul Buca Avukat İlhan Ege Anaokulu oldu. Etkinliğimizin isminden de anlaşılacağı üzere şampiyonlarımız babalarımız ve her çocuğumuzun babası da şampiyon. Temel hedefimiz özellikle okul, aile ve öğrenci üçgeninde biraz daha anneye göre zayıf kalan babaları işin içine katmak” dedi.

BABALAR EĞİTİMİN İÇİNDE

Baba-okul bağlılığını daha da güçlendirmek amacı ile babalara yönelik çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmaların birinci ayağını spor etkinliklerinin oluşturduğunu ifade eden Çüçen şu açıklamaları yaptı: “Babalarla yaptığımız toplantıda kış ayında olmamız nedeni ile yapacağımız ilk spor etkinliğinin kapalı bir ortamda olması kararlaştırıldı. Yaklaşık 236 öğrencimiz var ve bu öğrencilerimizden 60 tanesinin babası etkinliğimize katılmayı kabul etti. Babalar, anneler ve çocukları şuan buradalar ve görüldüğü üzere çok sıcak ve renkli bir ortam oluştu. Bu bizim için iyi bir sayı çünkü projeye katılmayı kabul eden veli sayımızın dörtte birini oluşturuyorlar.”

HER ALANDA LİDER

Türkiye çapında genellikle her okuldan bir sınıfın projeye katıldığını ancak okullarında bulunan 10 sınıftan babaların projeye katılım gösterdiğini açıklayan Çüçen, bu sayının kümülatife vurulduğunda iyi bir sonuç verdiğini belirtti. Projenin okul, aile, çocuk işbirliğini ve yakınlığını geliştirmede çok güzel etkilerinin olduğunu söyleyen Çüçen, “Bowling turnuvamız sonrasında babalarımızı bir madalya ile ödüllendirerek bir katılım belgesi sunacağız. Çocuklarının gelişimleri ile ilgili her zaman her alanda lider olduğumuz gibi bu alanda da lider olmak bizlere gurur veriyor. Okulumuzun en güçlü yanı yeni projeler geliştirerek bunları hayata geçirmesi oluyor. Bu kalabalık katılımdan ve var olan neşe ve coşkunun varlığından dolayı çok mutluyuz. Eğitim bu tür etkinliklerle gerçek anlamda kendi yerini buluyor çünkü eğitim sadece sınıf içerisinde ders anlatmak değil” ifadelerini kullandı. 

ETWİNİNG TOPLULUĞU

Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk olan eTwinning ile ilgili ayrıntılı bilgi veren Çüçen, Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için bu platformda yer aldıklarını söyledi. Çüçen, “eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa'da okul işbirliğini teşvik etmektedir.  eTwinning portalı olan www.etwinning.net ana toplanma noktası ve çalışma alanıdır. 25 dilde mevcut olan eTwinning portalının bugün yaklaşık olarak 230 bin bireysel üyesi bulunmaktadır” açıklamasını yaptı.  

WWW.ETWİNNİNG.NET

Portalın öğretmenlerin ortak bulması, proje oluşturma, fikirlerini paylaşması, en iyi uygulama alışverişinde bulunması ve eTwinning platformunda bulunan çeşitli özelleştirilmiş araçları kullanarak hemen birlikte çalışmaya başlaması için çevrimiçi araçlar sağlamakta olduğu bilgisini veren Çüçen, “2005 yılında Avrupa Komisyonu’nun öğrenme programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2007 yılından bu yana Yaşam Boyu Öğrenme Programına sıkı bir şekilde entegre edilmiştir. Merkezi Destek Servisi, Avrupa'daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştiren 33 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan European Schoolnet tarafından yönetilmektedir” dedi.

TÜRKİYE’DE ETWİNNİNG

eTwinning’in ulusal düzeyde 35 Ulusal Destek Servisi tarafından desteklenmekte olduğunu açıklayan Çüçen, “Türkiye’de eTwinning'e 2009 yılında dahil oldu. eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet göstermektedir. Ülkemizde 24 bin den fazla okuldan, 40 bin den fazla kullanıcı portala kayıtlıdır ve şu ana kadar 7 bin 600'den fazla projeye katılmışlardır. eTwinning Erasmus + sürecinde de Avrupa Komisyonu'nun desteklemeye devam ettiği faaliyetlerden biridir ve son süreçte 2020 yılına kadar sürdürülecektir”  şeklinde konuştu.

Haber Merkezi