Sayfa Yükleniyor...
Çeşme Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 3. Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Festivalinde, Türkiyeden ve diğer ülkelerden Çeşmeye gelen müzik öğrencileri, her biri alanında uzman eğitmenler tarafından düzenlenen akademide usta isimlerle çalışma fırsatı yakalayacaklar
Keman, viyola, viyolonsel, oda müziği ve şan dallarında eğitim alan öğrenciler, dünyaca ünlü virtüöz müzisyenler ile festival boyunca çalışma fırsatının yanı sıra festival kapsamında düzenlenecek konserlerde de kendilerini gösterme şansı elde edecekler.
Çeşme Uluslararası Klasik Müzik Akademisinin geçtiğimiz yılki konukları arasında Lukas David (keman, Avusturya), Alexander Rudin (viyolonsel, Rusya), Fedor Rudin (keman, Rusya-Avusturya), Jano Lisboa (viyola, Portekiz) ve Ulf Bästlein (şan, Avusturya) gibi dünya çapında tanınan yorumcu, pedagog, solist ve akademisyenler yer almışlardı.
Çocuk Orkestrasıyla kapanış
Çeşme Belediyesinin ev sahipliğinde, MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı ve Nuri İyicil Ukmd katkıları ile gerçekleştirilecek festival kapsamındaki konserler, 7 Eylül tarihinden başlayarak, 14 Eylül tarihine kadar sürecek. Tarihi Aya Haralambos Kilisesinde, saat 20.30da başlayacak olan konserler, halka açık ve ücretsiz olacak. Açılış konserinde, ünlü piyanist Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, vereceği solo piyano resitali ile 7 Eylül akşamı sanatseverlerle buluşacak. Camerata Saygun Oda Orkestrasının 8, 11 ve 13 Eylül tarihinde sahneye çıkacağı konserlerde ise barok müzik ve klasik müziğin seçkin eserleri, değerli solistlerin yorumlarından dinlenebilecek. Konserlerde J.S.Bach fa minör piyano konçertosu, Vivaldinin ünlü Mevsimler i gibi daha birçok tanınmış eseri Çeşmeli sanatseverler dinleyebilecekler. 9 ve 10 Eylül tarihlerinde de, Çeşmeli sanatseverler, Oda Müziğinin seçkin eserlerini dinleyecek. Festival, 14 Eylül akşamı, Müzik Akademisi öğrencilerinin ve Çocuk Orkestrasının kapanış konseriyle sona erecek. (İHA/İZMİR)
Haber Merkezi