DEÜ Hastanesi’nden bir ilk

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi çevresini heykellerle donatmak üzere Türkiye’de bir ilk olarak düzenlenen 40 günlük “Asklepios Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu”nun kapanışı, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 7 eserin sergilendiği görkemli bir törenle yapıldı


  • Oluşturulma Tarihi : 22.06.2014 07:30
  • Güncelleme Tarihi : 22.06.2014 07:30
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
DEÜ Hastanesi’nden bir ilk

Yerli ve yabancı heykeltraşlar Aldo Shiroma Uza (Peru), Michail Vouzounerakis (Yunanistan), Sequoyah Aono (Japonya), Volodymyr Kochmar (Ukrayna), Michail Vouzounerakis (Yunanistan), Sequoyah Aono (Japonya), Volodymyr Kochmar (Ukrayna) ve DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) mezunu Türk heykeltraşlar Kadriye Kantık, İsmail Atar ile Tonguç Sercan’ın birbirinden güzel eserleri, 40 günlük çalışma görüntülerinin yer aldığı 40 fotoğrafla birlikte sergilendi. 12 Mayıs -20 Haziran tarihleri arasında yoğun çalışma ile tamamlanan 2-3 metre boyundaki heykellerin, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde bir hafta sergilendikten sonra DEÜ Hastanesi çevresindeki uygun alanlara yerleştirileceği belirtildi.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Halil Yoleri’nin ev sahipliğinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile düzenlenen etkinliğin kapanış sergisine; B.Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu temsilen Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Celal Kocabaş, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, DEÜ önceki Rektörü Prof. Dr. Fethi İdiman, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi önceki Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, Başhekim Yardımcıları, sponsorlar, mermer bağışçıları, akademisyenler ve idari personel katıldı.

 

İZMİR’E KATKI

Heykeltraşların çalışmalarını yansıtan film gösterimi ve müzik dinletisi ile başlayan sempozyumda Rektör Prof. Dr. Füzün şöyle konuştu: “Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 6 temel özelliğinden birisi, sanata ve sanatçıya verdiği önem ve bu konudaki atılımlardır. Bu anlayış içinde birkaç ay önce Başhekimimiz, hastanemize heykeller kazandıracak bu projeden söz edince ‘derhal hayata geçirelim’dedim. Birbirinden değerli projeler sunuldu. Sanatçıların alın terleri, vicdanlarının ve kalplerinin güzelliği ile güzel eserler ortaya çıktı. Başta başhekimim ve çok değerli sanatçılara, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer sponsorlara, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Başhekim Prof. Dr. Mehmet Refik Mas projenin önemini dile getiren konuşmasında; “Asırlardır Anadolu toprakları derin kültürel kökleri bünyesinde barındıran mirasın beşiği olmuştur. Bizler bu mirasın çocukları olarak bu topraklardan gelen seslere kulak vermeliyiz. Batı’da 17. Yüzyılın sonlarında üniversitelerin kurulmaya başlanması ile toplumsal gelişimin nasıl hızlandığını çok iyi biliyoruz. Üniversiteler hem bilimsel bakış açıları, hem de eşsiz öngörüleri ile toplumun lokomotifi olma özelliğini hiç kaybetmemelidir. Sayın Rektörümüzün önderliğinde, Üniversite Hastanemiz ile Güzel Sanatlar Fakültemizin birlikte organize ettiği Taş Heykel Sempozyumu, hastanemize çok değerli 7 sanat eseri kazandırdı. Bu eserlerin hastanemiz bahçesinde yerlerini alması, hem kurumumuz hem de güzel İzmirimizin doğal örtüsü ve kimliğine katkı sağlayacaktır” dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Gökçen Ergür de 40 gün önce Türkiye’de ilk olan bir süreci başlatıp milat sayılan bir çalışmaya imza attıklarını ifade etti.

Ergür, “Söylenecek çok şey var. Heykel ve Fotoğrafçılık Bölümü öğrencilerimizin de görev yaptığı bu proje akademik bir çalışmadır. Sahne önünde olduğu kadar sahne arkasında pek çok insan var. Başta Sayın Rektörümüz, Başhekimimiz ve sponsorlarımız olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu destekler ile her şeyi yapabileceğimizi görüyor, organizasyonun sürekliliğine inanıyorum” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Haber Merkezi