Sayfa Yükleniyor...
“Unutmadım” ve “Otuz Gün” adlı kitapların yazarı Gül Güleryüz, yazıyla olan öyküsünü anlattı. Güleryüz okurları için iki yeni kitabın hazırlığı içerisinde olduğunu da müjdesini verdi
ONURHAN ALPAGUT-ÖZEL HABER
Yazar Gül Güleryüz “Otuz Gün”ün ardından “Unutmadım” kitabını yayınladı. Lise sıralarında ilk romanını amatörce olarak yazmaya başlayan Güleryüz, iş hayatına atılması ile birlikte şiir yazmaya başladı. Emekli olması ile birlikte yazmaya daha çok vakit ayırmaya başlayan Güleryüz, bir yıl arayla iki eserini yayınladı. Güleryüz, “İki kitabımda da ön planda aşk var. Ama onun yanı sıra, yakın tarih, yöresel ögeler, gerçek sevgiyi bilen kadınlar var” diye konuştu.
İLK ROMANINA LİSEDE BAŞLADIM
Lise yıllarında yazıyla tanıştığını söyleyen Güleryüz, ilk romanını yazmaya başladı. O romanının hiçbir zaman bitmediğini ifade eden Güleryüz, “Yazma arzusunun içimde ilk uyanışı o yıllardaymış demek ki. Sonra üniversite, iş hayatı, çocuklarımın sorumluluğu derken yazma isteğim sadece arada bir yazdığım şiirlerle sınırlı kaldı. 2008 yılında emekli olunca hikayeler, yerel gazete ve dergilere yazılar yazmaya başladım. Hep söylediğim bir söz vardı o aralar: ‘Elli yaşıma kadar hikaye, elliden yetmişe kadar da roman yazacağım.’ İlk romanım uzun süre dosya halinde kaldıktan sonra dostlarımın teşvik ve ısrarları sonucu yayımlandı. Kırık bir aşk öyküsünün yanı sıra 12 Eylül’ün izlerini de taşıyan kitabımın adı ‘Otuz Gün’ ve ilk baskısı Kurgu Yayınlarınca yapıldı. 2018’de çıkan ilk romanımı, ikinci roman ‘Unutmadım’ izledi. Onun basım tarihi de 2019 ve Barış Kitap’tan çıktı. Her iki romanımda da yaşadığım şehirden izler var. ‘Unutmadım’ın bir de alt başlığı var: ‘Yaşanan Bir Sevinin Yeniden Anlatımıdır’. Bir kitap yazarken yoğunlaşmayı engelleyecek etkenlerin olmaması gerekir. Ben genellikle sabahları yazmayı yeğliyorum. Çoğu kez, defterlere bazen de dosyamı açıp bilgisayarda yazıyorum. Olmazsa olmazım defterlerim.
İKİ KİTAP YAYINLADI
“OTUZ GÜN” ve “UNUTMADIM” kitaplarında aşk temasının ön planda olduğunu söyleyen Güleryüz, Onun yanı sıra, yakın tarih, yöresel ögeler, gerçek sevgiyi bilen kadınlar var. Tolstoy’a Anna Karenina’da ne yazdığı sorulduğunda, “Anna Karenina’da ne anlattığımı anlatabilmek için, onu ilk cümlesinden son cümlesine kadar okumam gerek” demiş. Yani anlatılması biraz güç. Şu anda üzerinde çalıştığım iki dosya var. Birinde kadınlardan söz ediyorum, diğeri de roman yazmaya çalışan bir gencin hikayesi” diye konuştu.
Haber Merkezi