- Kültür-Sanat
- 23.05.2025 15:38
Çizgilerin içine doğan çocuğun çizgidışı hikayesi...İrem Uşar’dan, insanı tektipleştiren ve sınırlarını belirleyen kurallar üzerinde düşünmeye davet eden modern bir masal! Doğadaki çeşitliliğe ve renkliliğe rağmen insan eliyle yaratılan yaşamın tekdüzeliğini düşündüren kitap, bir çocuğun çizgilerle derdini konu ediniyor, toplumsal kalıpları ve düzen kavramını zekice sorguluyor. Günışığı Kitaplığından Müren Beykan’ın da editörlüğünü yaptığı okumaya değer kitap, ‘Düz Çizgi Tepetaklak’ sizlerle.
SULTAN GÜMÜŞ
Yazar İrem Uşar, eserleriyle felsefi okumaların kapısını aralarken dünyanın en güçlü, en umut dolu sesini yükseltiyor: “Çocukluğun önüne hiçbir şey geçemez!” İrem Uşar’ın, çocukların merak duygusunu ve özgürlükçü yaklaşımını yücelten sıcak ve zarif anlatımına, sanatçı Huban Korman’ın özgün desenleri eşlik ediyor.
Kitaba yolculuk yapacak olursak; Lina’nın düz çizgilerle başı derttedir. Yaya geçitlerinin, otobanların çizgilerini çizen babasının işi, tüm hayatlarına yansımıştır. Aile üyeleri çizgili kıyafetler giymekte, evin ortasından bir çizgi geçmekte, her şey dümdüz biçimlenmektedir. Okulun ilk haftasında da Lina’nın karşısına çizgiler çıkması, bardağı taşıran son damla olur. Bahçıvanın torunu Adem’le birlikte, insan eliyle yapılmamış, dümdüz bir çizgi aramaya başlarlar. Acaba doğada böyle bir çizgi bulmak mümkün müdür? Başarılı yazar Uşar, sizleri kitabı okuyarak cevabı bulmaya ve fikir üretmeye davet ediyor.