- Kültür-Sanat
- 15.05.2025 10:24
Akademisyen ve Yönetim Danışmanı Senem Kılıç ilk kitabını yayınladı. Kitabın tanıtım toplantısında konuşan Kılıç, Türkiyede kadın işveren sayısı sadece 10 binde 2dir. Toplumun kadına biçtiği rol, kadın girişimciliğin önündeki en büyük engeldir dedi
ÖZKAN PEKÇALIŞKAN
Vira Stratejik Ortaklık'ın Kurucusu ve Akademisyen Senem Kılıç'ın ilk kitabı, Kadın Girişimcinin Yol Haritası 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününden bu yana okuyucusu ile buluşmaya devam ediyor. Gazi Kitabevi tarafından basılan kitap Türkiye'de kadın girişimciliği üzerine yazılan ilk kitap olma özelliğini taşıyor. Alsancak Midpointte kitabının tanıtım toplantısında konuşan Senem Kılıç, kitabının ikinci baskısını yaptıklarına değinerek, Kitapta girişimciliğe adım atmak isteyen kadınlara iş fikrini bulma aşamasından şirketleşmeye ve şirket yapısını oluşturan departmanların işleyişine kadar; tüm evreler hakkında yol gösterici olmaya çalıştım. Türkiye'de doğrudan kadın girişimcilere hitap eden ilk kitabı yazmanın mutluluğunu yaşıyorum diye konuştu.
AYDINLATICI VE FAYDALI BİR KİTAP
Türkiye ve dünyada ekonomik ve sosyal kalkınmaya giden yolda girişimciliğin, özellikle de kadın girişimciliğinin çok büyük öneme sahip olduğuna dikkat çeken Senem Kılıç, Ülkemizde kadın girişimcilik her ne kadar devlet tarafından desteklense de, hala hak ettiği önemi bulabilmiş durumda değil. Kadın Girişimcinin Yol Haritası ile birlikte hem kadın girişimciliğine dikkat çekmek, hem de kendi şirketini kurarak ortaya bir değer koymak isteyen girişimci kadınlara günümüz pazar koşullarında neler yapmaları gerektiğini anlatmak istedik. Umarım bu kitap, kadınlarımız için aydınlatıcı ve girişimci olarak adım attıkları iş dünyasında faydalı olur ifadelerini kullandı.
KADIN GİRİŞİMCİLER DAHA FAZLA ENGELLE KARŞILAŞIYOR
Yıllarca kendisinin de özel kurumlarda beyaz yakalı olarak hizmet vermesinin ardından girişimde bulunarak kendi şirketini açtığını hatırlatan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: Bir girişimcinin çok iyi bir fikre, onu hayata geçirecek bir plana ve elbette bunun için de bir finansmana ihtiyacı var. Finansmana ulaşmada yaşanan zorluklar ve toplumun kadına biçtiği rol, kadın girişimciliğin önündeki en büyük engel. Bir kadın girişimci, bir erkeğe oranla çok daha fazla engele ve zorluğa maruz kalıyor. Ancak her geçen gün daha fazla kadın girişimci iş dünyasına adım atıyor. Burada da karşılaşılan en büyük sorun, pazarda doğru adımları atamamak. Bu sorundan hareketle, Kadın Girişimcinin Yol Haritasını yazmaya karar verdim. Biliyoruz ki; her başarılı kadın girişimci, ardından gelecek yeni kadın girişimcilere örnek olacak ve onlar için yeni bir sayfa açacaktır.
YENİ KİTAPLAR YOLDA
Yeni kitap çalışmalarının sürdüğü müjdesini de veren Senem Kılıç, Şu anda üstünde çalıştığım genç girişimcilere yönelik bir kitap projem daha var. O kitabın ardından ise yeni sanayi devrimi Endüstri 4.0 üzerine bir kitap yazmak istiyorum. Ayrıca, bir girişimciliği başarısızlığa götüren faktörler üzerine de bir çalışmam olacak. Yılsonuna kadar saydığım kitapları bitirerek girişimci adaylarına faydalı olmaya çalışacağım şeklinde konuştu.