- Kültür-Sanat
- 19.04.2025 11:28
Yaradılışta var olan kadının kutsallığının nasıl yok edildiğini, gücünü tekrar elde etme mücadelesini, sevgiyi ve barışı tekrar Anadolu'ya, dünyaya yayma çabasını anlatan bir tiyatro oyunu: Anadolu Ay’a Doğdu
Türk Kadınlar Birliği Bayraklı Şubesi üyeleri ile bursiyer öğrencilerin rol aldığı ‘Anadolu Ay’a Doğdu’ isimli tiyatro oyunu, seyircinin kuvvetli alkışları ile taçlandı. Yaradılışta var olan kadının kutsallığının nasıl yok edildiğini, gücünü tekrar elde etme mücadelesini, sevgiyi ve barışı tekrar Anadolu'ya, dünyaya yayma çabasını anlatan oyun, her yönü ile emeğin yoğun olduğu bir çalışma olarak kayda geçti.
27 Kasım Çarşamba günü, saat 20.00’da oynanan oyun, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde gerçekleşti.
Türk Kadınlar Birliği’nin aktardığı bilgiler şöyle:
“Türk Kadınlar Birliği 100 yaşında… 100.yıl etkinliklerimiz çerçevesinde bir dosya açtık, adını da 100. Yıl Dosyası koyduk. 100 kadın, 100 öğrenci, 100 kitap… Bu yıl ulaşacağımız bu rakamlar yapacaklarımız ile sınırlı değil aslında... Dosyamıza girenler arasında özel bir yeri olan Türk Kadınlar Birliği Bayraklı Şubesi Tiyatro Topluluğu çalışmaları var. Bayraklı şubesi kurulduğu günden bu yana, yönetim kurulu üyemiz Sayın Hayriye Serap Koca tarafından üyelerimize eğitimlerini gerçekleştirerek tiyatro topluluğu oluşturuldu. Topluluğumuz her yıl bir kadın sorunu sahneye taşıyarak farkındalık yaratmaya çalıştı. Bu yıl ise bir başkaydı. Pandemi her alanda olduğu gibi bu alanda da etkisini göstermişti, kapalı alan çalışmaları yapılamadı. Fakat bu engel olamazdı, bir de yeryüzü sahnesi vardı; parklar, bahçeler çalışma alanı oldu. Kavurucu sıcaklar, soğuk ve yağmurlu günlere rağmen 3 yıl gibi bir zaman aldı. Bu arada tabii ki ekipte değişiklikler yaşandı. Hastalıklar, ayrılıklar, öğrencilerimizin mezuniyetleri, torunlar doğdu, büyüdü, dile kolaydı 3 yıl… Hayata, kadınlarımıza, evlatlarımıza… Bizi yalnız bırakmayan, salonu dolduran izleyicilere teşekkürlerimizle.”
‘Anadolu Ay'a Doğdu’ oyunu; yaradılışta var olan kadının kutsallığının nasıl yok edildiğini, gücünü tekrar elde etme mücadelesini, sevgiyi ve barışı tekrar Anadolu'ya, dünyaya yayma çabasını anlatıyor. Her yönü ile emeğin yoğun olduğu bu çalışma küçük dev kadınımız H. Serap Koca imzası taşıyor. Yazan, yöneten, müzik, kostüm ve sahneleme Sayın Koca’ya ait. Türk Kadınlar Birliği Bayraklı üyeleri ve bursiyer öğrencileri oyunda rol aldı. Gündoğdu Çağdaş Toplum Gönüllüleri ile dayanışma içerisinde sahneye taşınan oyun seyircisinin alkışları ile taçlandı.