- Kültür-Sanat
- 20.04.2025 11:41
İzmirli üç marifetli kadın evde ürettikleri el işi ürünleri satarak hem kendi paralarını kazanıyor hem de 13 yaşında kanserli bir gencin tedavi masraflarına da destek oluyor
E. ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER
İzmirde Afitap Yılmaz, Aslı Kalaycıoğlu ve Serap Çaptuğ isimli üç kadın kendi ürettikleri el emeği ürünlerle hem sosyal yaşamda hem iş alanında etkin bir şekilde yer alıyor.
Evde ürettikleri el işi ürünleri satarak para kazanan kadınlar, aynı zamanda 13 yaşında kanserli bir gencin tedavi masraflarına da destek oluyorlar. Üreten kadınlar, ürünlerini katıldıkları kermes ve festival gibi organizasyonlarda pazarlama şansı buluyor ve yaptıkları el işi ürünler için siparişler alıyor. En çok talebi ise el yapımı bardak altları ve üzerleri boyalı şişeler görüyor.
KANSERLİ GENCE DESTEK
İzmir Karşıyakada yaşayan Afitap Yılmaz, ilk olarak 13 yaşında lenf kanserli bir gencin tedavi sürecine destek vermek amacıyla el işi ürünler yapıp satmaya başladıklarını söyleyerek, Türk Hava Yollarında memur olarak çalışıyordum, emekli oldum. Daha önce böyle bir becerim yoktu. Bardak altlıklarını seneler önce birisi bana hediye olarak getirdi. Fikir edindim. Eski CDlerin etrafını tığla geçiriyorum. Bos şişelerin üzerine de ablam Serap Çaptuğ, çeşitli boyamalar ve yapıştırmalar yapıyor. Kuzenim Aslı Kalaycıoğlu da kutuları, sabunluk, havlu ve sepetleri yapıyor. 13 yaşında lenf kanserine yakalanan ve akrabamız olan gencin tedavi masraflarına destek olabilmek amacıyla başladık. Kendi evimizde yaptıklarımızı paraya dönüştürmek istedik. Kuzenimiz Aslı Kalaycıoğlu da Akhisarda yaşıyor. Aynı zamanda onun çocuklarının eğitimine katkıda bulunmak için yaptığımız el işlerini satarak değerlendiriyoruz dedi.
KAZANDIĞI PARAYLA KIZLARINI OKUTUYOR
Eşinden ayrıldıktan sonra maddi kazanç elde etmek için el işi ürünler yapmaya başladığını dile getiren Aslı Kalaycıoğlu, şunları söyledi: İki kızım var ikisi de okuyor. Kendim lise mezunuyum. 1 yıl önce eşimden ayrıldım. Herhangi bir maddi destek almadım. El işini çok seviyorum, ne yapabilirim diye düşünürken böyle şeyler yapmaya başladım. Yaşadığım yerde isteyenlere satmaya başladım. İnternetten yapılan işlere bakarak modelleri çıkartıyorum. İsteyen oldukça sipariş üzerine çalışıyorum. Böyle bir festival olduğunu duyunca biz de yer almak istedik. Standımız oldukça ilgi görüyor. Buraya 50 tane ürün getirdim şuan çok az kaldı. Akhisarda da çok satmıştım tabi. Çünkü internette fiyatları çok yüksek. Çok az bir kar koyarak veriyorum. Bu işi yapmaya devam edeceğim.