- Kültür-Sanat
- 21.04.2025 11:37
Doktor Mehmet Akarsu Mahallesinde yaşayan 18 yaşındaki Semra Yalçın, 2014 yılında lenf kanserine (lenfoma) yakalandı
Yalçın, hastalığının moralini bozmasına engel olmak, onu aklından çıkarmak için karakalem resimler yapmaya başladı. Herhangi bir eğitim almayan Yalçın, kendi çabalarıyla resim yapmayı öğrendi. Karakalemle portre ve manzara resimleri yapan Yalçının becerisi yaptığı her resimle daha da arttı. Yalçın, moralini yüksek tutmasını sağlayan resim tutkusu ile hem hastalığını yendi hem de resimleri ilgi görür hale geldi.
Yalçın, yaptığı açıklamada, ilkokuldan beri resim çizmeye büyük merakı olduğunu söyledi. Daha sonra resime olan merakım giderek arttı ve karakalem çizimine yöneldim diyen Yalçın, şöyle konuştu: Karakalem ile resim çizmek oran ve orantı olarak zor bir çalışma. Zamanla, gayret ettikçe, sevdikçe bunun da üstesinden geliniyor. Ben karakalem çizimi yaparken hiç bir zaman hiç bir yerden kurs ve destek almadım. İnternetten, sosyal medyadan, gazete ve dergilerden nasıl yapıldığını dikkatlice takip ettim. Daha çok portre çalışması yapmayı seviyorum. Mesela önemli sanatçıların portresine çalışıyorum. Karakalem çizimi için telefonla veya sosyal medya üzerinden sipariş alıyorum. Sevdiklerine sürpriz hediye yaptırmak isteyenler için karakalem resmi çizip satıyorum.
HAYALİ LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR YARARINA SERGİ AÇMAK
Karakalem çizimlerinin yanı sıra sulu boya ve yağlı boya ile de resim çalışmalarına başladığını söyleyen Yalçın Yaptığım resimleri lösemli çocuklar yararına bir sergi de sergileyip, elde ettiğim geliri de bağışlamak hayalindeyim. Bunun içinde büyük yerlerde sergi açmak için destek bekliyorum. ifadelerini kullandı.
Ünlü ressam Albert Düreri örnek aldığını anlatan Yalçın, resim çizerken farklı bir hayal yapısına büründüğünü, resmi hayallerle şekillendirdiğini kaydetti. (AA)