Karşıyaka Sanat ve Kültür Derneği’nden görsel şölen 

Sanat ve eğitim gönüllüleri tarafından 2009 yılında açılan Karşıyaka Sanat ve Kültür Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Karşıyaka Çarşı’da görsel şölen sundu


  • Oluşturulma Tarihi : 24.04.2025 14:07
  • Güncelleme Tarihi : 24.04.2025 14:07
  • Kaynak : SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Karşıyaka Sanat ve Kültür Derneği’nden görsel şölen  haberinin görseli

Her yıl resmi bayramlarda Karşıyaka Çarşı iskele girişinde ve Bostanlı iskelede dans gösterileri sunan Karşıyaka Sanat ve Kültür Derneği (KSK-D), İzmir’de yaşam süren vatandaşlara görsel bir şölen sunuyor. Dans Eğitmeni Mehmet Danacı’nın koordinatörlüğünde; zeybek, Arjantin, tango, salsa, baçhata, sirtaki, ada dansları, zeybetiko, vals ve düğün dansları gösteriliyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında dans gösterileri hazırlayan dernek gönüllüleri, dün gerçekleşen 23 Nisan kutlamalarında da yerini aldı.

2009 YILINDA AÇILDI

Sanat ve eğitim gönüllüleri tarafından 2009 yılında açılan dernek için gönüllülerin aktardığı bilgiler şöyle: “Bizlerin bir bölümü geçmiş yıllarda Karşıyaka Halk Evi’nde, sanatın çeşitli dallarıyla tanıştık ve yıllar sonra bilgi birikimimizi paylaşmamız gerektiğini düşündük. İşten eve, evden işe kısır döngüsünü sanatın ışığıyla kırmak istedik. Günümüz kültür merkezleri işlevleri gereği mekanik, insan ilişkileri resmi… Fakat bizler derneğimiz aracılığı ile insan sıcaklığını, dayanışmayı, dostluğu, paylaşımı, kolektif üretim ortamını yeniden kuralım istedik. Bilginin evrenselliğine inanıyoruz, bizler başkalarından aldık, şimdi başkalarına aktarıyoruz.”

DERNEKTEN DAVET VAR

“Dernek çalışmalarında para gündemimiz değil” ifadelerini kullanan dernek gönüllüleri, “Tek güvencemiz tüm üyelerin aylık ödediği cüzi aidat, kira, elektrik, su vesaire… Tüm hocalarımız gönüllü, onlar da aidatlarını ödüyorlar. Alt üst ilişkisinin reddedildiği, tüm üyelerin eşit söz hakkına sahip olduğu, efendisiz bir dernek. Tek ve en önemli kural, her üye kullandığı her yeri ve her şeyi temizlemek zorunda. Birlikte üretimin felsefesi de bu değil mi? Derneğimiz, bu bakış açısına, duygu ve düşünceye sahip, emek vermeye kendini hazır hisseden herkese açık. Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine bu davet bizim. Her yıl resmi bayramlarımızda, Karşıyaka Çarşı iskele girişinde ve Bostanlı iskelede tüm kategoride dans gösterilerimizle İzmir’imize bir görsel şölen sunuyoruz. Her kesimden, her meslekten, her yaştan kursiyerlerimizi yetiştirip bir aile oluyoruz. Herkesi derneğimize bekliyoruz” çağrısında bulundu. Öte yandan, dernekte dans dışında tiyatro oyunculuğu, senaryo ve hikaye yazarlığı eğitimleri de veriliyor.

Yazarımız Kim ?

SULTAN GÜMÜŞ KAYA