Sayfa Yükleniyor...
Edebiyat e-dergisi Keçi’nin 10. sayısı yayında. Keçi, keçiedebiyat.com adresinden ücretsiz okunabiliyorken, edebiyat ve yayıncılık dünyasının önemli isimlerini bir araya getirerek arşiv niteliğinde güncel bir içerik de armağan ediyor
SULTAN GÜMÜŞ
‘İnadına Edebiyat’ sloganıyla yola çıkan ve bir e-dergi olan Keçi’nin 10. sayısı, edebiyat ve yayıncılık dünyasının önemli isimlerini bir araya getiriyor, arşiv niteliğinde güncel bir içerik armağan ediyor. Pınar Kür, Turgay Fişekçi, Mine Söğüt, Cem Akaş, Müge İplikçi, Ömer Erdem, Kenan Kocatürk, Müge Gürsoy Sökmen, Haluk Hepkon, Metin Celâl, Müren Beykan ve Şafak Pala gibi isimler, yayıncılığın güncel konularını tartıştıkları yazılarıyla KIŞ 2018 sayısında!
Çağdaş edebiyatımızın sevilen yazarları, hayatın ve edebiyatın içinden süzdükleri birikimlerini, yayıncılık dünyasında yaşadıkları dönüm noktalarını Keçi’nin yeni sayısında anlattılar. Sektörün önemli isimleri, kitap piyasamızın güncel sorunlarını masaya yatırırken, deneyimli yayıncılar 20 yıl sonrasına bakarak yayıncılığımızın gelecek hayalini kurdular. Ekonomiden organizasyona, yayımlanan türlerden edebiyat üretimine kadar yayıncılığın içinden yükselen sorular editörler, yazarlar ve uzmanlar tarafından ele alındı.
SEKE SEKE GELİYOR…
Keçi editörü Halil Türkden’in başyazısı aslında dergiye dair tüm güzellikleri anlatan nitelikte: “Türkiye’de çocukları ve gençleri edebiyatın usta kalemleriyle buluşturan Günışığı Kitaplığı yirminci yılına emin adımlarla yürürken, kitaplığın rafları arasında dolaşan bir Keçi göze çarpıyor. Edebiyat bir havuz problemine nasıl dönüşür? Bir çocuk kitap fuarından ne bekler? İnsan bir kitabı neden yedi defa okusun ki? Kant’ı çocuklara anlatmak mümkün mü? Edebiyat, eğitmek zorunda olmalı mı? Keçi, azık torbasında edebiyata ve insana dair sorularla geliyor. Düşünceye alan açmak için, rahatsız etmek için, edebiyatı insanın odağına alabilmek için sokaklardan ve caddelerden değil, daha zorlu yollardan seke seke geliyor...”
EDEBİYAT VE İNSAN
Dünyanın en büyük kitap organizasyonu olan Frankfurt Kitap Fuarı, kütüphanelerin okuru kitapla buluşturma noktasında oynadığı önemli rol ve daha fazlası Keçi’nin yeni sayısında. 9 yıldır gençlere dünyayı öykülerle anlama ve anlatabilme fırsatı sunan Zeynep Cemali Öykü Yarışması’nın geride bıraktığımız yıla dair değerlendirmesi de Keçi KIŞ 2018’de. Odağına edebiyatı ve insanı koyarak, zengin içeriğiyle okuma kültürümüzü geliştirmeyi amaçlayan Keçi, özellikle eğitimci, kütüphaneci, akademisyen, yayıncı, sanatçı, çevirmen, tasarımcı ve editörler tarafından ilgiyle izleniyor. E-dergi, keciedebiyat.com adresi üzerinden ücretsiz olarak yayımlanıyor.
EDEBİYATIN USTA KALEMLERİ
Yılda iki kez yayımlanacak e-dergide, Günışığı Kitaplığı’nın yıllardır düzenlediği edebiyat ve yayıncılık konferanslarının içerikleri, ülke ve dünya çapında düzenlenen kitap fuarlarından yansımalar ve edebiyatın usta kalemlerinden değerlendirmeler yer alacak. Çağdaş çocuk ve gençlik edebiyatının uzman yayınevi Günışığı Kitaplığı tarafından, uzun yıllardır düzenlenen konferans ve seminerlerin içeriklerini yayımlamak amacıyla yayın hayatına başlayan Keçi, aynı zamanda 6 aylık ücretsiz bir elektronik edebiyat dergisi. Her sayısında kapsamlı bir dosyaya yer verecek olan Keçi’nin yaz sayısında, her ilkbaharda eğitimciler ve kütüphaneciler için düzenlenen Eğitimde Edebiyat Seminerleri’nin; kış sayısında ise her sonbaharda düzenlenen edebiyat ve yayıncılık konferansı olan Zeynep Cemali Edebiyat Günü’nün içerikleri yayımlanacak. Odağına edebiyatı ve insanı alacak dergide, konferans içeriklerinin yanı sıra ülke ve dünya çapında düzenlenen kitap fuarlarından yansımalar, edebiyatın usta kalemlerinin değerlendirmeleri gibi özellikle yayıncılık sektörü, üniversiteler ve kütüphaneler için kaynak niteliğinde içerikler yer alacak. Okuma kültürümüzü geliştirecek özgün içeriklere de sıklıkla yer verecek olan Keçi, Günışığı Kitaplığı ve genç edebiyat markası ON8’in edebiyat yayıncılığına kazandırdığı nitelikleri ve kazanımları paylaşacak.
EDİTÖRDEN…
Dergi editörü Halil Türkden’in başyazısından: “Biliyoruz ki Türkiye’de yayıncılık ezelden beri zor. Biliyoruz ki yayıncılar sabırlı, inatçı, ‘bir aradayız’ duygusunu yaşayabilen insanlar. Okurlarımızla, yazarlarımızla ve elbette gece gündüz emek verdiğimiz değerli kitaplarımızla. E-dergi Keçi 10. sayısıyla, kitaba emek verenlerin ortak endişelerini, ortak sesini, ortak meselelerini ve çözüm arayışlarını konu alıyor... Geride bıraktığımız 9 sayıda olduğu gibi, Keçi 10 da aynı umut, inat ve gerçeklikle, edebiyata ve kitaplara gönül verenlerin güçlü sesini taşıyor.”
Haber Merkezi