KısaKes!

KısaKesFim Festivali, özgün tarzıyla projelerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Yeni yılla birlikte A’dan Z’ye Kısa Film Atölyelerini kurmaya başlayacak olan KısaKes, lise öğrencileri için de 2018 başvurularını açtı


  • Oluşturulma Tarihi : 31.12.2017 07:35
  • Güncelleme Tarihi : 31.12.2017 07:35
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
KısaKes! haberinin görseli

SULTAN GÜMÜŞ

Senaryo yazarı ve yönetmen adaylarına açık olan KısaKesLisevizyon Kısa Film Yarışması, lise öğrencileri için 2018 başvurularını açtı. KısaKes projelerine bir yenisini daha ekleyerek A’dan Z’ye Kısa Film Atölyelerini de kurmaya başladı.

A’DAN Z’YE KISA FİLM ATÖLYELERİ BAŞLIYOR!

KısaKes ve İyi filmler Atölyesi; kısa film yazmak, çekmek, kurgulamak, sosyal medyada paylaşmak isteyen amatör veya profesyonel bütün sinemacıları ve sinema aşıklarını A’dan Z’ye Kısa Film Dersleri programına davet ediyor. Program iki yönüyle benzerlerinden ayrılıyor. Birincisi, kısa filme dair tüm aşamaları, fikir aşamasından sosyal medya paylaşımına kadar kapsıyor olması. Hatta hikaye ve video üretiminin kullanıldığı içerik pazarlama gibi konulara ve cep telefonu sinemacılığına uğramayı da ihmal etmiyor. İkincisi ise dersler iyi, anlamlı ve başarılı filmler üretilmesini teşvik etmek istiyor. Bu anlamda eleştirel bir gözle, klişelerden ve sıradanlıktan arınmış bir kısa filmin ne olduğu konusu da masaya yatırılıyor. A’dan Z’ye Kısa Film Dersleri, KısaKes’in festival ve prodüksiyon birikimi ile İyiFilmler Atölyesi’nden Levent Çetin ve Serdar Kökçeoğlu’nun deneyimlerinin buluşmasıyla ortaya çıktı. Levent Çetin ilk uzun metraj filminin ardından kısa filmler yapmaya devam eden, filmleri yurt içinde ve yurt dışında gösterilmiş bir yönetmen, kurgucu ve eğitimci. Serdar Kökçeoğlu ise bugüne kadar pek çok yayında sinema üzerine yazılar yazdı, kısa film konusunda ise SİYAD Kısa Film Kurulu üyeliği ve İKSV Ulusal Kısa Film Yarışması danışmanlığı yapıyor; kısa film konusunda eğitim veriyor. A’dan Z’ye Kısa Film Dersleri’ne ilgilendiğiniz alandaki dersleri tercih ederek katılabilirsiniz. Bütün derslere katılan katılımcılar, 35 saatlik toplam program ile sadece kısa film konusunda a’dan z’ye bilgi sahibi olmayacak, aynı zamanda Kısa Film ve Festivaller dersine de katılma şansı bulacak. Tüm derslere katılanlara sunulacak olan bu özel ders, kısa film festivalleri konusunda merak edilen bütün konuları aydınlatmayı amaçlıyor. Böylece hayatında yaratıcı fikirlere, hikayelere, senaryolara yer açmak isteyen, iyi kısa filmler ve videolar yapmak ve bunları en iyi şekilde hayata geçirip sosyal medyaya, festivallere yollamak isteyen herkese imkan sunuyor.

LİSE ÖĞRENCİLERİNE DUYURULUR!

Sinema ve sanata ilgi duyan lise öğrencilerine de KısaKesLisevizyon Kısa Film Yarışması’yla seslenen Festival, senaryo yazarı ve yönetmen adayları için 2018 başvurularını açtı. Başvuru koşullarında ise şunlar belirtildi:

*Yarışmaya T.C. sınırları dahilindeki liselerden birinde öğrenim gören, 1999-2004 yılları arasında doğmuş senaryo yazarı ve yönetmen adayı tüm lise öğrencileri katılabilir.

*Sitenin içerisinde Lisevizyon bölümünde yer alan “Başvur” bölümündeki formu eksiksiz doldurmak ve filmini 15 Şubat 2018 tarihine kadar kklisevizyon@gmail.com adresine göndermekle yükümlüdür. *Filmler yabancı dillerde çekilebilir. Bu durumda Türkçe altyazı eklenmesi zorunludur.

*Süresi, jenerik hariç 10 dakikayı geçmeyen filmler başvuruda bulunabilir. Jenerik uzunluğu maksimum 1:30 dakika olmalıdır.

*Yarışmaya başvuracak filmler için konu sınırlaması yoktur.

*KısaKes bünyesinde gönüllü olarak çalışanlar yarışmaya katılamaz.

*Filmde kullanılan hayvanlar zarar görmemelidir.

*KısaKes Kısa Film Yarışması’na daha önce katılmış olan filmler tekrar yarışmaya katılamaz.

*Filmde kullanılan müziklerin telif hakkı sahipleri filmin sonunda yer almalıdır.

*Oyuncuların yetişkin olmasında bir sakınca yoktur ancak kamera arkası ekibinin, senaristin ve yönetmenin lise öğrencisi olması şarttır. Filmlerde yer alan yetişkin bireyler ödül alamaz.

*Senaryo bir öyküden uyarlama ise, öykü sahibinin ismi filmin jeneriğinde yer almalıdır.

*KısaKesyarışmaya katılan filmlerin kullanım hakkını elinde bulundurur. Yarışmaya katılan bütün eserlerin her türlü telif hakkı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında bedelsiz ve süresiz olarak yarışmaya ait olacaktır. KısaKes Film Yarışması, yarışma yolu ile elde ettiği bu eserleri yapımcısının ismini kullanarak televizyon, internet ve diğer her türlü ortamlarda yayımlama; katalog, broşür, afiş, kitap, ajanda, takvim, dergi, CD, video ve diğer ortamlara alarak yayınını ve dağıtımını yapma, ayrıca yurt içi ve yurt dışındaki eğitim ve kültür kurumlarına gönderme ve eğitim etkinliklerinde kullanma hakkına sahip olacaktır.

*Belirtilen koşullara uymayan filmleri KısaKes kabul etmeme hakkına sahiptir.

KISAKES NEDİR?

KısaKes Kısa Film Festivali dünyanın dört bir yanındaki genç sanatçılar için yine genç sanatçı ve sanatseverler tarafından organize edilen; gençlerin problemlerini, zevklerini, umutlarını, hayallerini, geleceğe dair endişe ve planlarını; kısacası kendi dünyalarını sinemanın ortak diliyle anlatabildikleri ilk ve tek kısa film festivalidir. Özgün tarzıyla KısaKes Film Festivali, 2015 yılında Türkiye’nin en çok başvuru alan film festivali olmuştur. Festival bir yıl içinde gerçekleştirdiği iki farklı organizasyon ile hayat buluyor;

✂KısaKesUnivizyon: uluslararası çapta tüm kısa filmcilerin katılabileceği bir film festivalidir. Ve aynı zamanda uluslararası çapta tüm üniversitesi öğrencilerinin katılabileceği bir kısa film yarışmasıdır

✂KısaKesLisevizyon: ulusal çapta tüm liselilerin katılabileceği bir kısa film yarışmasıdır.