Konak’ta Livaneli’ye yoğun ilgi vardı!

Konak Belediyesi Edebiyat Söyleşileri’nin konuğu olan sanatçı ve siyaset adamı Zülfü Livaneli, “Benim, sizlere olan borcum nedeniyle namuslu kalmam gerekir” dedi


  • Oluşturulma Tarihi : 18.10.2019 11:47
  • Güncelleme Tarihi : 18.10.2019 11:47
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Konak’ta Livaneli’ye  yoğun ilgi vardı! haberinin görseli

Türk halkının ozanı, kadim yazarı ve barış elçisi Zülfü Livaneli, Konak Belediyesi Edebiyat Söyleşileri’nin ekim ayı konuğu oldu. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye ilgi büyüktü. Salonun tamamen dolduğu etkinliğe Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yanı sıra CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Konak Belediyesi meclis üyeleri ile çok sayıda İzmirli katıldı. Etkinlikte, “Rönesans insanı” tanımlamasıyla karşılanan müzisyen, besteci, sinema yönetmeni, yazar ve düşün insanı Zülfü Livaneli’nin hayat öyküsünü anlatan kısa bir film izletildi.
“ÖMRÜNÜ NEYE VERMELİ?”
300’e yakın beste, 30 film müziği ve 20’den fazla kitabı bulunan Livaneli’nin üretken bir sanatçı ve 22. Dönem Milletvekili olduğunu vurgulayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Yüreği sanat için atan birinin siyasette söyledikleri, söyleyecekleri de toplum için çok önemli. Tüm bunları bir insan ömrüne nasıl sığdırdığınızı gerçekten merak ediyorum. Siz şiirinizde, “Bir insan ömrünü neye vermeli?” diye soruyorsunuz. Ben fark ettim ki, sizin yanıtınız hayatınız aslında” diye konuştu.
Sanatın olmadığı, kültür ile toplumun bir araya getirilemediği toplumlarda boşlukları gerici unsurların doldurduğunu ifade eden Başkan Batur, “Ülkemizin kurtuluşu için bir umut var mı? Bir çıkış yolu var mı? Elbette var! Ulu önderimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ve ışığı bizi aydınlığa çıkaracak tek dayanağımız ve tek yolumuzdur. İşte bu yolda yürürken bizlere çok değerli sanatçılarımız eşlik edecek. Ama halkın sanatçıları... Atatürk’ün çağdaş Türkiye anlayışıyla yaşayan ve topluma yön gösteren, gerçek sanatçılar. Sayın Livaneli de zaten her anını halkın yanında, halkın içinde geçiren ve onların sorunlarını yakından takip ederek, mücadele veren bir sanatçımız. Onunla aynı çağda yaşamaktan, aynı ülkenin insanı olmaktan onur duyuyoruz” dedi.
“İÇİMİN ŞARKISI”
Zülfü Livaneli, “Livaneli’nin Penceresinden” adlı söyleşi kitabının uzun bir gözlem sürecinin ürünü olduğunu söyleyerek, “Önce müzik, sonra romanlarım ve ardından düşünce kitaplarımın çıkması zor bir süreçti. İçimin şarkısını paylaştım. Ve bunlar artık halkın; Türkiye’nin dağarcığındadır. Ama daha anlatacak hikâyeler var. Hepimizin ömrü geçiyor. Her yazar aklında binbir fikirle göçüp gider. Bunları bir kitapta derleyip, toparlamak genç kuşaklara yönelik bir borç gibi geldi bana; çünkü biz düşünen bir kuşaktan geliyoruz ve hep gözlem yaptık. Bu gözlemlerin kaybolup gitmesine gönlüm razı olmadı” dedi. Namuslu yaşayanların, namuslu ölmek gibi bir derdi olması gerektiğini de ifade eden Livaneli, “Benim, sizlere olan borcum nedeniyle, namuslu kalmam gerekir” diye konuştu. HABER MERKEZİ