Ön yargıları yıkan gönüllüler topluluğu

Rusya, Çin, Mısır, Gürcistan, Endonezya ve Pakistan’dan gelen öğrenciler ülkelerine ait yemek ve hediyelik eşyaları tanıtarak, Alsancak Sevgi Yolu’nda dans ettiler


  • Oluşturulma Tarihi : 07.03.2016 09:38
  • Güncelleme Tarihi : 07.03.2016 09:38
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Ön yargıları yıkan gönüllüler topluluğu

NİLGÜN TAZE

Türkiye İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Staj Komitesi Derneği (AIESEC) Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında İzmir’deki liseleri gezerek kültür alışverişinde bulunuyor.

Dünya’nın 128 ülkesinde çalışmalar yaparak birçok Türk öğrenciye yurtdışında staj yapma imkanı veren firmaları üyelerine gönüllü olarak ayarladıklarını söyleyen Buse Yıldırım, “Dünyanın çeşitli ülkelerinden ülkemizde bulunan firmalarda staj yapmaya gelmiş öğrenciler var. Bu öğrenciler yılın belli günlerinde bir araya gelerek kendi mutfak ve kültürlerine ait örnekleri sergileyerek halka ücretsiz olarak dağıtıyorlar. Bu etkinlikleri düzenlemedeki temel amaç ise içimizdeki sevgiyi açığa çıkarmak. Sevgi, dayanışma ve kardeşlik gibi hislerin önünde ırk, kültür, din gibi ayırımların etkisiz kaldığını fark ettik. İnsanları birbirinden ayıran bağlardan ziyade yakınlaştıran bağları güçlü tutmaya çalışıyoruz. Yöresel kıyafetlerini giyerek kalplerini bize açan bu kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

SEVGİ İNSANLARININ BİRLİKTELİĞİ

Türkiye’de 13 şubelerinin bulunduğunu ve İzmir’de yüze yakın gönüllü ile çalıştıklarını belirten AIESEC İzmir Yeni Dönem Proje Koordinatörü Merve Akıncı, projeler departmanının düzenlediği etkinliği pazarlama departmanı olarak tanıtmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Kendi geliştirdiğimiz bazı projeleri okullarda tanıtmaya başladık. Kar amacı gütmediğimiz için yaptığımız hizmetlerden herhangi bir gelir elde etmiyoruz. Farklı ülkelerden gelen arkadaşlarımızın hazırladığı yemekler ve hediyelik eşyalar ücretsiz dağıtılıyor. Burada farklı bakış açılarına sahip olan insanlara olan önyargıların kırıldığını görmek bizleri mutlu ediyor. İnsan hangi dini ya da kültürel koşullanma altında yetişirse yetişsin insandır. Bizler tüm çatışma ve savaşların çıkmasına neden olan kendi içimizdeki sevgisizliği ve kargaşayı iyiliğe dönüştürme çabasındayız” açıklamasını yaptı.

AIESEC, II. Dünya Savaşı’ndan sonra dünya barışına katkıda bulunmak amacıyla Avrupalı öğrenciler tarafından 1948 yılında kurulan gençlerin kendi potansiyellerini keşfedebilecekleri ve geliştirebilecekleri uluslararası bir platformdur. Üyelerine hem gelişim hem de yurt dışı staj fırsatı sağlayan bu kurum dünyanın en büyük öğrenci organizasyonudur. AIESEC Türkiye ise AIESEC dünyasında en iyi ve en köklü ülkelerden biri olarak faaliyetlerini devam ettirmektedir. Türkiye’de darbe zamanlarında bile kapatılmayan 2 kurumdan biri olmuştur. (1. Kızılay 2. AIESEC) 2015 yılı itibariyle dünyanın 127 ülkesinde faaliyet göstermekte ve yaklaşık 70 bin üyesi bulunmaktadır.

Türkiye’de 1954 yılında faaliyete geçmiş, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İstanbul Asya, İzmir, Kayseri, Kocaeli, KKTC-Doğu Akdeniz bulunan 13 şubesiyle faaliyet göstermektedir.

Türkiye İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Staj Komitesi Derneği (AIESEC) Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında birbirinden güzel etkinlikler düzenliyor.

Haber Merkezi