Renkler ve Sözler fotoğraf sergisi

Erdal Dinçer ve Gizem Gürses’in Renkler ve Sözler - Konuşan Fotoğraflar başlıklı sergisi, 13 Ekim’e kadar İzmir Sanat’ta fotoğraf severlerin beğenisine sunulacak


  • Oluşturulma Tarihi : 08.10.2016 07:38
  • Güncelleme Tarihi : 08.10.2016 07:38
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Renkler ve Sözler fotoğraf sergisi haberinin görseli

NİLGÜN TAZE

Asıl mesleği tiyatroculuk olan Erdal Dinçer, gösterileri için gittikleri yerlerde fotoğraf çekmeye başlar. Biriktirdiği fotoğraflar üzerinde hiç oynama yapmadan bugüne kadar sergiler açan Dinçer, şimdi Gizem Gürses ile Renkler ve Sözler - Konuşan Fotoğraflar başlıklı sergiyi sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Teması başta gün batımı olmak üzere yaşlı insan portreleri olan fotoğraflara, aforizma niteliğinde metinler yazan Gizem Gürses ise fotoğraflarla bütünleşen birbirinden güzel sözleri ile dikkat çekiyor.

TİYATRO AFİŞLERİ BİRİKTİRDİM

8 yıl aradan sonra fotoğraf sergisi açmaya karar verdiğini söyleyen sanatçı Erdal Dinçer, diğer sergilerinde yer alan şiirlerin bilinen sanatçılardan alıntılar olduğunu ancak bu sergisinde yer alan şiirlerin tamamen özgün olduğunu söyledi. Dinçer, “Benim koleksiyoncu bir tarafım da olduğu için uzun yıllar tiyatro afişleri biriktirdim. Bu afişlerin yer aldığı bir sergim de olmuş ve çok beğeni toplamıştı. Önümüzdeki yıl tiyatro haftasında yine bu afiş sergisini açmayı planlıyorum. Fotoğraflarımda en çok gün batımları var. İnsan portrelerinde ise en çok yaşlı yüzler dikkatimi çekiyor ancak bir kolaj oluşturmak amacıyla genç yüzleri de çekmeye başladım. Eski kapılar, kuru ağaçlar ve o an neyi farklı ve güzel görmüşsem tüm objeler bu fotoğraf sergimde yer alıyor” dedi.

EN DOĞAL FOTOĞRAFLAR

Fotoğraf baskıları konusunda geleneksel usulü seçtiklerini belirten Dinçer, bu fotoğraf sergisinde teknolojik baskı teknikleri pek fazla kullanamayarak orijinalliğe önem verdiklerini belirterek şunları söyledi: “Ben fotoğraflarımı üzerlerinde hiçbir oynama yapmadan en doğal haliyle bastırdım. Bu günlerde revaçta olan gerçeğe yakın baskı teknikleri kullanılıyor. Belki ilerideki fotoğraf sergilerimde bunu düşünebilirim. Tiyatro Ege 1982 yılında Ege Sanat Tiyatrosu olarak kurulmuştu. 1982’den beri hayatını sürdüren bu tiyatronun çocuk oyunlarında rol alıyorum. Hürriyet Çocuk Kulübü çatısı altında uzun yılar çalışma yapmış bu tiyatroya ben sonradan dahil oldum ve dahil olduğum andan itibaren de her gittiğim yerde dikkatimi çeken güzellikleri fotoğraflamaya başladım.”

HEDEF SAHNE FOTOĞRAFLARI

Şimdiki hedefinin tiyatro sahnesinde yaşananları fotoğraflamak olduğunu ifade eden fotoğraf sanatçısı Dinçer, hobi olarak başladığı fotoğrafçılığı gün geçtikçe daha da ilerletme şansı bulduğunu söyledi. Dinçer, “Hipodram da her pazar günü çocuk oyunları oynuyoruz ve bu oyunlar sırasında çok komik ve canlı görüntüler ortaya çıkıyor. Bizim talihsizliğimiz sanırım İzmir’de olmak. İzmirliler bir tiyatro gösterisine gidecekleri zaman ilk sordukları şey ‘kim oynuyor’ oluyor. Ben oynuyorum ve Kemal Aygen ve daha birçok bu işi hakkıyla yapan tiyatro oyuncusu oynuyor. Bizde ciddi bir isim takıntısı var. Eğer isminiz çok fazla bilinmiyorsa çok fazla tercih edilmiyorsunuz. Bu yeni değil uzun zamandan beri İzmir’de var bu anlayış. Siz burada cüzi miktarlarda bilet satmamıza rağmen salonunuzu dolduramazsınız ama bir x tiyatrosu İstanbul’da salonunu tıka basa doldurur. Bu büyük bir çelişki ve bunu da yapmak bizim elimizde” açıklamasını yaptı.