Unutulmuş sanatlar gün yüzüne çıktı

Gümüş Takı Sanatı Eğitmeni Ceyda Şakar, Tezhip Sanatı Eğitmeni Aynur Yürürdurmaz Emme ve kursiyerlerinin katılımıyla gerçekleşen "Unutulmaya Yüz Tutmuş Sanatların Buluşması" adlı sergi Tarihi Havagazı Fabrikası'nda sanatseverler ile buluştu


  • Oluşturulma Tarihi : 10.05.2017 07:10
  • Güncelleme Tarihi : 10.05.2017 07:10
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Unutulmuş sanatlar gün yüzüne çıktı haberinin görseli

ONURHAN ALPAGUT-ÖZEL HABER

Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Gümüş Takı Sanatı Eğitmeni Ceyda Şakar, Tezhip Sanatı Eğitmeni Aynur Yürürdurmaz Emme ve kursiyerlerinin katılımıyla gerçekleşen 'Unutulmaya Yüz Tutmuş Sanatların Buluşması' adlı sergi sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. Üç yüz adede yakın eserin görücüye çıktığı sergi hakkında konuşan Şakar,"Aldığım geri dönüşler sonucunda gümüş takıyı insanlara sevdirdiğimi düşünüyorum. Sergiye katılım yoğundu. İzmir çapında ses getirdi" diye konuştu. Gümüş takı sanatının yoğun dikkat ve çaba gerektiren bir iş olduğunu belirten Şakar,"Bu iş ile uğraşmak isteyen kişilerin özverili olması gerekiyor. Sabır ve istek şart ve yaptığı işi sevmeli. Bunu gerçekleştiren bir kişi özgün eserler verebiliyor" diye konuştu.

SERGİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi’nde 12 yıldır öğretmenlik yaptığını belirten, "Evvelinde 2 senelik bir eğitim gördüm. Bu eğitim hala daha devam etmekte. Sürekli öğreniyorum. 14 yıldır bu işin içerisindeyim. Öğrenci yetiştiriyorum. Gümüş takıya kadınlarımız daha çok ilgi gösteriyor. Sergimizde üç yüz adet eserimizi sergiledik. Yoğun ilgi gördü. İnsanlara gümüş takıyı sevdirdiğimi düşünüyorum. Sergiye katılım yoğundu. İzmir çapında ses getirdi. Önümüzdeki yılda bir sergimiz daha olacak" dedi. Karşıyaka Halk Eğitim Merkezinde 10 yıldır tezhip sanatı üzerine öğrenci yetiştirdiğini ifade eden Yürürdurmaz, "Sanat konusunda yol kat ettiğimi düşünüyorum. Son yıllarda ulaştığım kişi sayısı arttı. Hedefimde buydu. Gerçekleştirdiğimi düşünüyorum" diye konuştu.

İNTERNET ÜZERİNDEN SERGİLİYORLAR

Tezhip sanatı üzerine verdiği eğitim hakkında bilgilendirmelerde bulunan Yürürdurmaz,"Tezhipte ilk olarak kişilere desen-tasarım eğitimi veriyoruz. Ardından renk bilgisi geliyor. Şu an kayıtlı 30 öğrencim var. 'Mühre' adı altında faaliyetimizi sürdürüyoruz. İnternet üzerinden işlerimizi sanatseverler ile buluşturuyoruz. Bu durum öğrencilerimizi motive ediyor" dedi. İzmir'de sergi salonlarının yeterli olmadığını belirten Yürürdurmaz, yetkililere seslendi. Yürürdurmaz, "Özellikle Karşıyaka bölgesinde sergi alanları oldukça kısıtlı. Bunların daha çoğalması gerekiyor. Özel salonlar daha fazla olursa, sanatımızı geniş kitlelere yayabiliriz" dedi.