Sayfa Yükleniyor...
Yazar Onur Özgür Sungur ‘Mutluluğun Gözyaşları’ ve ‘Küçükten Büyüğe’ kitaplarına imza attı. Sungur, “Yazmak tamamen içimden gelen bir histi” diye konuştu
ONURHAN ALPAGUT/ÖZEL HABER
Yazar Onur Özgür Sungur ‘Mutluluğun Gözyaşları’ edebiyat dünyasına ‘merhaba’ dedi. Hemen ardından ‘Küçükten Büyüğe’ adlı romanı geldi. Hedef olarak kendisine ‘iyi bir yazar’ olmayı koyduğunu belirten Sungur, “Ben yazarak edebiyat dünyasında adımdan söz ettirmek istiyorum. Ben yaşamım boyunca yazmak istiyorum” dedi.
YAZMAK İÇİMDEN GELEN BİR HİSTİ
Yazıyla olan ilişkinin kendini keşfetmesi ile başladığını dile getiren Yazar Onur Özgür Sungur sonrasında ‘acaba yazabilir miyim?’ diye işe koyulduğunu söyledi. Yazar Sungur, “Bu sorunun cevabını alabilmek için yazmayı denedim. Bu denemenin sonucunda ise yazabildiğimi fark ettim. Tamamen içimden gelen bir histi ve bu hissi gerçekleştirmek istedim. İlk kitabımın adı: Mutluluğun Gözyaşları. İçerisinde başlıklar halinde kısa kısa deneme yazılarının olduğu bir kitap. Bu kitabımı kişisel gelişim tarzında yazmaya çalıştım. Okuyucuların kitabı okurken tebessüm ederek okumalarını istedim. Mutluluğa ulaşmanın aslında basit olduğunu, mutluluğun içimizde saklı olduğunu anlatmaya çalıştım. İkinci kitabımın adı: Küçükten Büyüğe. Bu kitap Roman türünde bir kitap. Metin adlı karakterin hayat hikayesini anlatıyorum. Bu hayat hikayesi gerçek değil ancak gerçek olabilecek bir hayat hikayesi. Metin’in hayat mücadelesinin hikayesi” diye konuştu.
YAŞAMIM BOYUNCA YAZMAK İSTİYORUM
Hedef noktasının ‘iyi bir yazar olmak’ olduğunu söyleyen Sungur, “Ben yazarak edebiyat dünyasında adımdan söz ettirmek istiyorum. Ben yaşamım boyunca yazmak istiyorum. Yolun başında olduğumu biliyorum ama bu yolun benim için bir sonu olmadığını da biliyorum. Okudukça insan gelişir. Yeni kelimeler, yeni hayat hikayeleri öğrenmiş olur. Bu da yazdıklarına yansır. İki, üç cümle kurarak anlatacağı bir şeyi bir cümlede anlatabilir. Daha kolay cümle kurabilir, demek istediğini net olarak ifade edebilir. O yüzden okumak ve yazmak bir bütündür. Birbiriyle doğrudan ilişkilidir” dedi.
ZORLUKLAR SİZİ YILDIRMASIN
Genç yazarlara önerilerini sıralayan Sungur, “Bu yolu seviyorsanız lütfen bu yoldaki zorluklar sizi yoldan saptırmasın. Kaleminize, kağıdınıza ve edebiyata sıkıca sarılın. Aklınızdakileri bir an evvel kağıda geçirin ve her ne olursa olsun, umutlu olmaktan, yazmaktan vazgeçmeyin” dedi. Son olarak kitap fuarlarını değerlendiren Yazar Sungur, “Kitap fuarları okuyucu ve yazar arasındaki bağı kuvvetlendiriyor. Okuyucular çok sevdikleri yazarlarla sohbet etme fırsatı bulabiliyorlar. Kitap hakkında konuşabiliyorlar, fotoğraf çekilebiliyorlar. Bu ilgi hem yazarı hem de okuyucuyu memnun ediyor. İki taraf için bir hatıra oluyor. O yüzden kitap fuarları çok önemli. İnsanlar kitaplara bu şekilde yakınlaşabiliyorlar” diye konuştu.
Haber Merkezi