Yazar Karakuş’tan yeni kitap

Avukat-Yazar Abbas Karakuş, yoğun ilgi gören Gökyüzü Hala Mavi üçlemesinin ilk iki kitabı “Deşifre Edilmiş Bir Yürek” ve “Bir Hayata Dokunursan” romanlarının ardından serinin üçüncü kitabı olan “Ce’nin Yolu”nun İzmir Kitap Fuarı’na yetişeceğini söyledi


  • Oluşturulma Tarihi : 21.12.2017 06:29
  • Güncelleme Tarihi : 21.12.2017 06:29
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Yazar Karakuş’tan yeni kitap haberinin görseli

MEHMET ŞERİF TOPRAK

Avukat-Yazar Abbas Karakuş, üçüncü kitabı Ce’nin Yolu ile İzmir Kitap Fuarı’na hazırlanıyor.Ergani’de geçen çocukluk yıllarında kalabalık ailesinin geçimine katkı sağlamak için yaz tatillerinde mevsimlik işçi olarak çalışan, kışın okuldan arta kalan zamanlarında babasına inşaat işlerinde yardım eden Abbas Karakuş yazma tutkusundan hiç vazgeçmedi. Haftasonları Ergani Kütüphanesine kapanan Karakuş, yazma tutkusuyla hayata tutundu. Hiç tatil yapma fırsatı bulamadan geçen ilk ve orta öğretim yıllarının ardından liseyi birincilikle bitiren Karakuş, üniversite sınavlarında ilk tercihi olan Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Hukuk Fakültesi’nin ilk yılında kendi imkanlarıyla yayınladığı şiir kitabı ‘Gözkapağı Direnişleri’ ile edebiyat dünyasına adım atan Karakuş, ikinci sınıfta yine kendi imkanlarıyla ikinci şiir kitabı ‘İnsan İnsan İle İnsan’ı yayınladı. Sonra sırasıyla ‘Yalnızlık Uzaktaki Sevgili’ ve ‘Gündoğumunu Beklerken’ kitapları geldi. Bu süreçte hukuk fakültesini bitirerek Avukatlık yapmaya başlayan Karakuş, aynı zamanda ‘Gökyüzü Hala Mavi’ üçlemesini kaleme almaya başladı. Serinin ilk kitabı ‘Deşifre Edilmiş Bir Yürek’ ve ikinci kitabı ‘Bir Hayata Dokunursan’ romanları Son Kitap etiketiyle yayınlandı. Karakuş, üçlemenin son kitabı olan “Ce’nin Yolu”nu İzmir Kitap Fuarı’nda okurlarla buluşturmaya hazırlanıyor.

İNŞAATLARDA SIVACI

İlk ve ortaokul yıllarında babası Sıvacı Ramazan’ın yanında inşaatlarda sıva yaptığını aktaran Karakuş, “Sabahları okula gidip öğleden sonraları babamla birlikte sıva yapıyordum. Yaz aylarında ise rahmetli annemle birlikte mevsimlik işçi olarak çalışmaya gidiyorduk. Önce Adana’da 40 gün pamuk tarlası çapalıyordum. Sonra Konya’da kimyon ve yeşil mercimek hasadına gidiyordum. Son olarak da Sakarya’ya fındık toplamaya gidip yaz tatilimi aile bütçesine katkı koyarak geçiriyordum. Yövmiye hesabı çalıştığımız için ne kadar kalabalık gidersek bizim için o kadar iyi oluyordu” dedi.

KÜTÜPHANEHAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Kendisine sadece kış aylarında haftasonu zaman ayırabilen Karakuş, bu zamanı da Ergani Kütüphanesi’nde değerlendirdiğini ifade ederek, “Haftasonlarımı Ergani’deki tek kütüphanede değerlendiriyordum. Kütüphanede kapağı açılmamış birçok kitap vardı. Yazma serüvenine başlamamı bir anlamda o kütüphaneye borçluyum. Oraya kapanırdım, gelen gidene yardım ederdim, aradıkları kitabı bulup verirdim. Bazı kitaplar matbaadan çıktığı gibi dururdu. Hiç şans verilmemiş, kapağı dahi açılmamıştı. O kitapları alıp okurdum. O kütüphanede geçirdiğim zaman benim en özel anlarımdı” diye konuştu.

SIRADA “CE’NİN YOLU” VAR

Karakuş, üçlemenin son kitabı olan Ce’nin Yolu’nu kaleme aldığını, İzmir Kitap Fuarı’na yetiştireceğini belirterek, “Konusu hakkında bilgi vermek istemiyorum. Ama ilk iki kitabı okuyanlar için sürprizlerle dolu olduğunu söyleyebilirim” dedi.