Sayfa Yükleniyor...
Çeşmede yer alan Arinnanda Otel, bu yıl yaptığı yenileme çalışmalarında tasarımlarıyla ön plana çıkıyor
ANIL YIKGEÇ
Çeşmenin turizmde her geçen gün gelişmesiyle ilçedeki oteller, mekanlar kendini bu gelişime ayak uydurmak için yenileniyor. Çeşmenin turizmde yükselişi ve yeni nesi yöneticilerin otelleri devralmasıyla ortaya farklılık yaratan tasarımlar çıkıyor. İlçenin en güzel koylarından biri olan Boyalıkta yer alan Arinnanda Otel, 24 yıl önce Oktay Akkoyunlu tarafından yapılmış ve işletilmeye başlanmış. 2002 yılından beri de inşaat mühendisi oğlu Olcayto Akkoyunlu işletmeye başladı. Bu yıl aileden mimar Başak Akkoyunlu da ekibe katıldı. Oteli bu yıl yenileyerek tasarım oteli haline getiren iki kardeşin önümüzdeki yıl için de güzel planları var.
ÖDÜLLÜ MİMARDAN TASARIM ODALAR
ODTÜ Mimarlık Fakültesi mezunu Başak Akkoyunlu, 2011 yılında Avrupada 40 yaş altında en iyi 40 tasarımcıdan biri (Europe 40 Under 40) seçildi. Mesleğini bırakmadan turizm sektörüne giren Başak Akkoyunlu, Mesleğimi bırakmadan, otelciliğe de tasarımcı gözüyle yaklaşmaya çalışıyorum. Kardeşim Olcayto, yıllardır mühendis olarak burayı başarıyla işletti. Ben de farklı bir bakış açısıyla yaklaşıyorum. Kısa dönemli turizm sezonu olduğu için kardeşim ve ben her zaman işin başındayız. Yazın hep buradayız. Kışın ise diğer işlerimize devam ediyoruz. Otelimiz "tasarım otel" olarak kendini gösteriyor dedi.
PEYZAJ VE AYDINLATMA ÖNEMLİ
İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesinde iki yıldır Mimarlık Bölümünde Proje dersi veren Başak Akkoyunlu, Arinnanda Otelde yaptıkları değişiklikleri anlattı. Yenilemeye genel alanlardan başladıklarını belirten Akkoyunlu, Öncelikle genel alanlarımızı; lobi, oturma alanları, kahvaltı salonlarını yeniledik. Peyzajımızı tamamen değiştirdik. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kahvaltının yapıldığı avlumuzun peyzajını yeniledik. Aydınlatmayı da değiştirdik. Çünkü mekanı daha farklı gösteriyor. Uzun yıllardır işleyen bir otel olduğumuz için izolasyonu da yenileme ihtiyacı duyduk. Bu yıl, bahçe katındaki 7 odayı değiştirip teraslı odalar haline getirdik. Bahçeyi kullanabilecekleri, hamağı olan uzun süreli konaklamalara uygun odalar oldu. İstenirse bahçeye yemek servisi de yapıyoruz. İç dekorasyonları benim tasarladığım dokunuşlar yaptık. Eğlenceli, esprili hale getirmeye çalıştık. Amacımız bu odaların tercih edilir olması. Banyolarda, iç dekorasyonda da bazı yenilikler yaptık. Güzel de geri dönüşümler aldık diye konuştu. Önümüzdeki yılda yenilenmeye devam edeceklerini belirten ödüllü mimar, Önümüzdeki yıl da yenilemeye devam edeceğiz. Hatta iki odayı birleştirip süit odalar, mutfaklı odalar yapmayı planlıyoruz. Ya da birbirleriyle bağlantılı odalar yapılabilir diye düşünüyoruz. Havuz başında localar yapmayı ve peyzajı yenileyeceğiz ifadelerini kullandı.
HİZMETTE KALİTE ÖN PLANDA
Otelde temizliğe çok önem verdiklerini ve misafirlerini evinde gibi hissettirmek istediklerini söyleyen İnşaat Mühendisi Olcayto Akkoyunlu, ise şöyle konuştu:
Otellerin kaç yıldızlı olması konusunda standartlar olmasına rağmen her mekan butik diye adlandırılabiliyor. Bu hem haksız rekabet hem de anlam kargaşası yaratıyor. Başakın da ekibe katılması ile Arinnanda Otel ile ilgili yenileme çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bunu yaparken de inşaatlarımızda ön planda tuttuğumuz kaliteyi misafirlerimize sunmayı, Çeşmeye bir tane daha butik otel eklemek yerine Unique Otel olmayı hedefliyoruz. Otelimiz hem ailelere hem de gençlere hitap ediyor. Keyifli zaman geçirebileceğiniz havuzumuz var. Oda-kahvaltı konseptinde çalışıyoruz. Avluda yapılan açık büfe kahvaltı çeşit bakımından zengin. Sürekli gelen, senelerdir gelen misafirlerimiz var. İnsanlar yazlık evlerine gelir gibi geliyorlar. Temizlik olsun mutfak olsun otel personelimiz uzun yıllardır bizimle. O da gelen misafirlere güven veriyor. Turizm de hijyen ve temizlik olmadan olmaz. Temizliğe çok özen gösteriyoruz.
KÜLTÜREL FAALİYETLERE DE YER VERİLİYOR
Merkezi, ulaşımın kolay olduğu bir yerde olan otel, ağaçların arasında sessiz, sakin ve huzurlu bir yer. Kedi Kültür Sanat ile birlikte ebru, seramik atölyeleri, şarap tadım günleri gibi sosyal ve kültürel aktiviteler yapılıyor. Kendi mutfağı da olan otelde istenirse akşam yemekleri de servis ediliyor. Otelin içindeki zeytin ağaçlarından elde edilen zeytinlerden yağ yapılıyor. Sonbaharda biz topluyoruz. Katkı maddesi olmadan sıktırıyoruz. Kahvaltı ve tüm servislerde bu yağ kullanılıyor.
Haber Merkezi