Sayfa Yükleniyor...
null
Türkiye İstatistik Kurumu, 2015 Kasım ayı boyunca toplanan süt ve süt ürünleri oranlarını açıkladı.
Açıklanan veriler değerlendirildiğinde, Kasım 2015in önceki yıla oranla daha verimli geçtiği ortaya çıktı. Geride bıraktığımız Kasım ayında, süt ve süt ürünleri açısından gözle görülür bir artışa geçildiği gözlendi. 2014e kıyasla yüzde 6,7 oranında artış gösteren inek sütü, beraberinde peynir, yoğurt ve ayran artışını da getirdi.
Ticari süt işletmeleri, kasım ayında 676 bin 704 ton inek sütü toplayıp, 113 bin 276 ton içme sütü üretimi gerçekleştirildiğini bildirdi. İnek sütü artışından dolayı inek peyniri üretimi de yükselişe geçti. Yüzde 4,1 oranla inek peyniri üretimi; koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitlerinin yüzde 2,4lük artış oranını geçti.
TÜKETİME TALEP ÜRETİMİ GETİRDİ
Toplanan veriler ile birlikte, süt tüketiminden doğan talebe karşılık olarak üretimde artışa gidildi. Peynir çeşitleri üretimine ağırlık verilirken, yoğurt ve ayran üretimi de peyniri ikinci ve üçüncü sıradan takip ediyor. Aynı zamanda toplanan inek sütlerindeki yağ ve protein oranlarında ise, ortalama yüzde 3lük bir oran tespit edildi. (Ege Ajans)
Haber Merkezi