Arslan, zarar iddialarını yanıtladı

null


  • Oluşturulma Tarihi : 05.08.2016 07:45
  • Güncelleme Tarihi : 05.08.2016 07:45
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Arslan, zarar iddialarını yanıtladı haberinin görseli

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Osmangazi Köprüsü’nün zarar ettiği iddialarına ilişkin projenin 4 etaplı olduğunu ve 2017 sonunda biteceğini belirtti.

İKİNCİ BİR RAYLI SİSTEM YAPIYORUZ

Türkiye’deki bütün büyük ulaştırma projelerinin birinci önceliğinin Türkiye’nin ulaştırma koridoru olarak özellikle coğrafi anlamdaki köprülüğünden yararlanması, dünyadaki ticaret ve taşıma pastasından büyük pay alması olduğunu dile getiren Arslan, “Eğer İpek Demir Yolu’nu Asya’dan Avrupa’ya kesintisiz hale getirecekseniz önce Marmaray’ı bitirmemiz gerekiyordu, Marmaray bitti. Diğer eksik halkası olan Kars’tan Ahılkelek’e kadar olan halkanın tamamlanmasıydı, Bakü Tiflis Kars bu halkayı tamamlıyor ve bu sene sonunda bitirmeyi planlıyoruz. Kars’la beraber Türkiye’nin birçok yerinde lojistik merkezi yapıyoruz. Demiryolu olmazsa olmazımız. Demir ağlarla örmeye devam etmemiz gerekiyor. Marmaray’ın dışında Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden de ikinci bir raylı sistem yapıyoruz ki, Avrupa’ya giden transit yüklerin kesintisiz hale gelmesi, ayrıca bu koridoru Suriye, Irak’a da uzatacak diğer parçalarını da yapıyoruz, ağı sadece Doğu Batı eksenli yapmıyoruz” şeklinde konuştu.

KANAL İSTANBUL PROJESİ

Bakan Arslan, Kanal İstanbul projesinin neden geciktiği sorusuna şu cevabı verdi: “Darbe girişimi oldu diye, birileri hainlik yaptı diye durmuyoruz, ülkemiz reformlar yapmaya devam ediyor. Projeleri de yapmak adına bütün çalışma arkadaşlarım gecesini gündüzüne katıyor. Kanal İstanbul’la ilgili birçok alternatif çalıştık, şuan son aşamaya geldi. ‘Acaba şu alternatif, bundan daha iyi olur muydu’ dememek adına, bütün alternatifleri en ince ayrıntısına kadar çalışalım istiyoruz. Kanal İstanbul’da yapım sürecini hangi finansal yöntemle yapacağız diye tartışıyoruz; çünkü artık Türkiye’deki finansal yöntemler dünyaya örnek olmaya başladı. Türkiye’nin yap işlet devret modeli Amerika’da Harvard Üniversitesi’nde doktora dersi olarak okutuluyor. Biz yeni finansal yöntemler geliştirerek çok daha farklı şekilde yapacağız ki insanımıza o kadar güzel bir projeyi kazandıralım.” (İHA/ANKARA)