Bu proje aracılığıyla kadın muhtarların artması hedefleniyor!

Türkiye genelinde 7 bölgede, 7 şehirde yürütülen proje aracılığıyla 2024 yerel seçimleri öncesi hem mevcut kadın muhtarların güçlenmesi hem de kadın muhtar sayısının artması hedefleniyor


  • Oluşturulma Tarihi : 18.01.2024 14:13
  • Güncelleme Tarihi : 18.01.2024 11:13
  • Kaynak : SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Bu proje aracılığıyla kadın muhtarların artması hedefleniyor!

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı’nın yürütücülüğünü yaptığı “Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün!” başlıklı proje, Marmara’dan sonra Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz ve İç Anadolu’ya yayıldı. Türkiye genelinde 7 bölgede, 7 şehirde yürütülen proje aracılığıyla 2024 yerel seçimleri öncesi hem mevcut kadın muhtarların güçlenmesi hem de kadın muhtar sayısının artması hedefleniyor.

Projede; Marmara’da İstanbul, Ege’de İzmir, Akdeniz’de Antalya, Doğu Anadolu’da Van, Güneydoğu Anadolu’da Mardin, Karadeniz’de Amasya, İç Anadolu’da Kayseri illeri yer alıyor.

2024 YEREL SEÇİMLERİ ÖNCESİ…

İstanbul genelindeki 962 mahallenin 145’inde kadın muhtar görev yapıyor. İstanbul’un kadın muhtar oranı sadece yüzde 15. Bağcılar, Bayrampaşa, Çatalca, Esenler, Sultangazi ve Tuzla’da sadece birer kadın muhtar var. Adalar, Arnavutköy, Bahçelievler, Kağıthane ve Sultanbeyli’nde ise bir tane bile kadın muhtar bulunmuyor. Kadınların muhtarlık kurumunda eşit temsil edilmesini temel bir hak olarak gören, daha eşitlikçi ve kapsayıcı mahallelerin inşası için gereklilik olduğunu vurgulayan bu proje ile 2024 yerel seçimleri öncesi hem mevcut kadın muhtarların güçlenmesi hem de kadın muhtar sayısının artması hedefleniyor.

Proje kapsamında, kadın muhtarlara ve muhtar adaylarına yönelik eğitimler ve bir dizi çalışmalar ile kadınların nasıl aday olabilecekleri, seçime nasıl hazırlanabilecekleri, seçim stratejileri, iletişim teknikleri ve cinsiyet eşitliği gibi çok sayıda konuda kapasite güçlendirme çalışmaları yapılıyor.

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yazarımız Kim ?

SULTAN GÜMÜŞ KAYA