Sayfa Yükleniyor...
Seçim çalışmalarına devam eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ödemiş ilçesinin Bülbüller Köyünde yaptığı konuşma da halkın hizmetkarı olduğunu belirterek, Gökten altın yağmıyor, halka hizmet etmek bizim için ibadettir dedi
NİLGÜN TAZE
Orman ve Su İşleri Bakanlığı projeleri arasında yer alan zeytin delicelerinin aşılanıp dağıtılması, köylülere kura ile zeytin ağacı hediye edilmesi ve doğaya keklik salınması törenleri için Ödemişin Bülbüller Köyüne gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunu Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, bürokratlar ve çok sayıda kişi karşıladı. İzmir Büyükşehir Belediyesinin yapamadığı dere ıslah çalışmaları kendilerinin yaptığını Yapamıyorsa biz yaparız, üşeniyorsa biz gireriz cümleleriyle ifade eden Eroğlu, bakanlığın para sıkıntısı olmadığını vatandaştan toplanan vergilerin geçmişin aksine tekrar halka hizmet olarak geri döndürüldüğünü söyledi. Gökten altın yağmadığını belirten Eroğlu, Dönemin başbakanı şimdinin Cumhurbaşkanı olan Recep Tayip Erdoğan bey beni yanına çağırarak Veysel hoca Küçük Menderes Ovasına bir çivi çakılmamış. Ne gerekiyorsa yap' dedi. Ben de hemen bölgeye gelerek ilk çalışmaları başlattım. Bugüne kadar yapılmamış olan barajları ve sulama göletlerini yaptık. Bölgeye geldiğimde ne dere ıslahı ne baraj ne orman bakımı hiçbirisi yoktu. Bu bölgenin bir evladı olarak fevkalade üzüldüm. Arkadaşlarıma yıldırım hızıyla çalışmaları talimatı vererek 7 barajı ve dere ıslahı çalışmalarını tamamlarını söyledim. Nitekim de ilk defa Küçük ve büyük Menderes ve Gediz havzalarına biz girdik. Yüzyıllar boyunca ihmal edilmiş adam eksen biter denilen bu topraklarda 200-250 metreden su çekmeye çalıştıkları için 3 kat fazla enerji tüketilmiş ve yer altı suyu derine indikçe tuzlandığı içinde topraklar tuzlu hale gelmiş. Eğer bir 10 yıl daha bu şekilde devam edilseydi tamamen bu topraklar tuzlu, çorak topraklara dönüşecekti. İyi ki Cumhurbaşkanımız talimat verdi ve biz projelerimize başladık. Bu çalışmaların mimarı size selamlarını gönderdi. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır düsturu ile hareket etmeye çalışıyor ve elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Zamanla yarışıyoruz. Esasen bakanlığımızın sloganı Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanla yarışıyor bizim boşa harcayacak vaktimiz yok. Özellikle Küçük Menderes Havzasında yaşayan vatandaşlarımıza hizmet etmek benim için ibadettir dedi.
ARAZİLER TOPLULAŞTIRILSIN
Parça parça bulunan arazilerden istenilen verimin alınamadığı için arazi tapulaştırması yapılması gerektiğini belirten ve Beydağ Barajının yapım çalışmalarını anlatan Eroğlu, Benim de babamdan, dedemden kalan arazilerim var. Ama bir iki dönüm orada bir iki dönüm burada şeklinde parça parça olduğu için yetersiz kalıyor. Parçalı arazilerin toplulaştırılması için çalışmalar yapıyoruz. Rahmanlar ve Aktaş Barajı çalışmalarımızda kısa bir süre sonra tamamlanacak. Bir başka projemiz olan sulama göletlerimizde tamamlanacak. Gökten altın yağmıyor , sizden topladığımız alın teri vergileri hizmet olarak aktarıyoruz. Devletin parası bol. Eski Türkiyede toplanan vergilerin yüzde 86sı faiz lobisine gidiyordu. Lobi tüm parayı hortumluyordu. Bırakın baraj yapmayı sulama göleti ihalesi bile yapılamıyordu. İzmirde 36 tane sulama göleti ve barajı yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesinin yapması gereken dere ıslahlarını da biz yapmaya karar verdik şeklinde konuştu.
ORMANLAR HALKA AÇILACAK
Eroğlu, eskiden ormanlarda sıkı denetimler yapıldığını ve ağaçtan dal kopartanın bile aracına el konulduğunu ifade ederek, yasaklar dönemini sona erdirdiklerini ve kalkınmada ormanların kullanılacağını belirti. Yasaklar arasında bırakın insanları hayvanlar da giremez diye bir kanun maddesi de bulunduğunu da söyleyen Eroğlu, arıcıların kendisine gelerek ormancılardan kaçacak delik aradıklarını söyledi. Genel müdürün hayvanlar ormana giremez, arı da hayvan olduğu için yasak dediklerini belirterek, Biz bunu düzelterek yasakları kaldırdık. Artık bal için ormanlar yapıyoruz. Bu havzaya işler çok önceden yapılması gerekiyordu. Geçmiş, beceriksiz hükümetler adına sizlerden özür diliyorum. 40 yıl önceden bu işlerin yapılıp bitirilmesi gerekiyordu dedi.
Konuşmasında muhalefete de yüklenerek vatandaştan desteklerini isteyen Eroğlu, Bir iş yapılacaksa, hizmet edilecekse biz yaparız. Diğer partilerin adaylarına ve genel başkanlarına sorun. Onlara projeniz var mı diye sorun. Biz, burada destan yazacağız. Bu kardeşiniz aynı zihniyetten İSKİyi devraldı. Hortumlanmış yerdi. Tam 2,5 milyar TL para gitmişti. Su olmayan İstanbula su verdik. Sadece hortumları kestik. Onlar boşuna konuşmasınlar. Onların cemazül evvellerini en iyi bilen benim. Onlar boşuna konuşmasınlar. Laf üretirler ama biz iş üretiriz. Gelenlere bu adamlar İMF borcunu ödedi mi, KEY ödemelerini yaptı mı? Hortumları kesti mi diye sorun. Bizim farkımız budur ifadelerini kullandı.
KÖYLÜYE DESTEK
Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez de bakanlığın yaptığı çalışmaları anlattı. Teşkilatın devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtiğini söylerken Üzmez, Artık bundan böyle zeytin delicelerini aşılayacağız. Bunları da kura ile köylülerimize dağıtacağız. Fıstık çamlarını, gelir getiren bitkileri ormanlara, dağlara dikeceğiz. Köylümüz kalkınmadan ülke bir yere gelmez. Köylülerimizi yerinde kalkındırmak için süt sığırcılığı, arıcılık, seracılık ve hayvancılık konusunda çalışmalar yapıyoruz diye konuştu.
DESTAN YAZDINIZ
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem konuşmasında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunun döneminde havzada önemli işlere imza attığını söyleyerek, Siz unutulmuş topraklarda yıllarca tarih yazdınız. Bu bölgeye can verdiniz. Efsane haline gelmiş Beydağ Barajından sonra barajlar, göletler yaptınız. Destan yazdınız. Küçük Menderes Havzasının insanı size minnettardır. Siz bu kente hayat verdiniz, can suyu getirdiniz. Kalan işlerimiz sizlerin talimatları ile bitirilecektir. Halkım adına teşekkür ediyorum. Bu ova sizi hep minnetle anacaktır dedi.
Haber Merkezi