KPSS mağdurlarından milletvekillerine mail

Lise, Önlisans ve Lisans mezunu memur adayları TBMM'de grubu bulunan partilerin milletvekillerini mail bombardımanına tuttular


  • Oluşturulma Tarihi : 04.08.2015 07:28
  • Güncelleme Tarihi : 04.08.2015 07:28
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
KPSS mağdurlarından milletvekillerine mail haberinin görseli

MEHMET EMİN YENİAY/ANKARA

KPSS sınavına giren ve sayıları 2,5 milyonu bulan atanamayan sınav zedeler, yaşadıkları maddi ve manevi sıkıntılarını dile getirdikleri mesajlarında, her merkezi yerleştirme döneminde bir kez daha yıkıldıklarını ifade ederek, “2,5 milyon genç memur adayı aileleri ile beraber 10 milyon kişi hayallerini, geleceğini şekillendirmek için sizlerden KPSS merkezi yerleştirmelerin de kadro müjdesi beklemektedir" diye yazarak sorunlarına bir an önce çare bulunmasını istediler. Öte yandan Atanamayan öğretmenler de ücretli öğretmenlik görevlendirmesine tepki göstererek, siyasi partilerin seçim meydanlarında verdikleri sözü tutmasını ve 100 bin öğretmen ataması için TBMM’den kanun çıkarmalarını istedi.

“BİR KEZ DAHA YIKILDIK”

KPSS mağduru memur adaylarının 550 milletvekiline gönderdiği mail şöyle: Bizler KPSS sınavına girmiş 3,5 milyon gençten öğretmen ve sağlıkçı memur adaylarını çıkardığımızda geriye kalan 2,5 milyon atanamayan KPSS’zede Lise+Önlisans+Lisans mezunu memur adaylarıyız. Sizler de biliyorsunuz ki bizler bu sınavdan yüksek puanlar alabilmek için gece gündüz çalışıyoruz, evli olanlarımız çocuğunu eşini sosyal hayatını yakınları dostlarını iş hayatını vb. bekâr olanlarımız ise annesini babasını belki de işini arkadaşlarını bir kenara koyarak ders çalıştık. Sırf KPSS den yüksek puanlar alıp atanabilmek için bu kadar zahmete katlandık. Fakat her merkezi yerleştirme dönemi tercihi öncesi açıklanan kadrolar ile her seferinde bir kez daha yıkıldık. Bu yıkıntılarımız 2014 yılı eylül ayında yapılmış olan KPSS sınavından sonraki İlk merkezi yerleştirme olan 2014 Kasım ayında Lise+Önlisans+Lisans mezunlarına toplamda 5.067 kadro verilmesi ile İkinci merkezi yerleştirme olan 2015 Haziran ayında da Lise+Önlisans+Lisans mezunlarına toplamda 13.213 kadro fakat burada belirtmemiş gerekir ise 2015 Haziran ayında verilen bu kadrolardan sağlıkçı kadroları çıkarıldığında geriye kalan sadece 3.852 kadronun bize verilmesi ile olmuştur.

“SİZDEN YARTIM TALEP EDİYORUZ”

Bu iki yerleştirmede verilen kadrolar 2014 yılında KPSS sınava girmiş memur adaylarını hiç tatmin etmemiştir. Merkezi yerleştirme kadro sayılarının her sene düşürüldüğü ve kurumların merkezi atama dışına çıkarılarak açıktan alımların artırıldığı bu dönemlerde KPSS sınavından yüksek puan almış olan biz gençler atanamamaktayız. Bu sebeptendir ki merkezi atama dışına çıkartılan kurumların tekrar merkezi atamaya dâhil edilmesini ve merkezi yerleştirme kadrolarının çoğaltılarak mağduriyetimizin ortadan kaldırılmasını için sizden yardım talep ediyoruz. Ayrıca ölüm, emeklilik vs. gibi sebeplerle kurumlarda boşalan kadroların yerine yüzde 50 ye kadar atama izninin de tekrar kurumlara verilmesini bu sayede merkezi atama kadrolarının çoğaltılmasını istiyoruz.  Sağlıkçı ve Öğretmen hariç olarak 2,5 milyon genç sizlerden en erken merkezi yerleştirme olan 2015 Kasım ayında bu gençlerin 2014 Kasım ve 2015 Haziran ayında yaşadıkları hayal kırıklığını giderecek Sağlıkçı kadroları hariç en az 20.000 kadro talep etmekteyiz.  2,5 milyon genç memur adayı aileleri ile beraber 10 milyon kişi hayallerini, geleceğini şekillendirmek için sizlerden KPSS merkezi yerleştirmelerin de kadro müjdesi beklemektedir.  Bizlerin hayallerini ertelemeyin. Bizleri unutmayın lütfen. Sayın Vekilim; bizlerin bu KPSS sorununa yakın ilgi ve alaka göstereceğinizi ümit eder, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki görevinizde başarılar dileriz.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK GÖREVLENDİRİMESİNE TEPKİ

MEB 120 bin öğretmen açığını yine 80 bin ücretli öğretmenle kapatacak? Milli Eğitim Bakanlığı atama bekleyen öğretmenleri yüksek puanlarla bekletirken, okullardaki 80 bin öğretmen açığını yine ücretli öğretmenlerle kapatacak. 2015 KPSS sınavına giren öğretmenler, okullarda boş kadro olmasına rağmen, yeterli atamanın yapılmamasından şikayetçi. Özellikle 0,01 puan gibi küçük farklarla atamayı kaçıran öğretmenler, ek atama peşinde koşmak zorunda kalıyorlar. Yüksek puanlarla kendileri açıkta beklerken, okullardaki boş kadrolarda ise 2 yıllık mezunları ve emekli öğretmenler ücretli olarak çalıştırılıyor. Ücretli öğretmenlik sisteminden MEB ve Maliye haricinde memnun olan hiç kimse yok! Kadrolu öğretmene net 3 bin 500 TL vermektense, 900 TL ücretli öğretmene vermek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve Maliye Bakanlığı’nın işine geliyor. Taşeron işçi gibi çalıştırılan 80 bin ücretli öğretmen, birçok bakanlığın ve kurumun personel sayısından fazla. Sınavlarda yüksek puan alan ancak ataması yapılmayan bazı öğretmenler ise ücretli öğretmenlik yapmaktansa, tezgahtarlık yapmayı tercih ediyor. Öğretmenler, siyasi partilerin seçim meydanlarında verdikleri sözü tutmasını ve 100 bin öğretmen ataması için TBMM’den kanun çıkarmalarını bekliyor.”