Mevsimlik işçilerinin sorunlarını dinledi

null


  • Oluşturulma Tarihi : 30.05.2016 07:26
  • Güncelleme Tarihi : 30.05.2016 07:26
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Mevsimlik işçilerinin sorunlarını dinledi haberinin görseli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı çadırlara yaptığı ziyaretinde karşılaştığı altyapı ve sağlık sorunları nedeniyle yetkililere çağrıda bulunarak şartların iyileştirilmesini istedi. Tekin, Meclis'e sundukları 'aile sigortası' kanun teklifine yönelik Başbakan Binali Yıldırım'a da çağrıda bulunarak, “Gelin bu bölünmüş aileleri birleştirelim” dedi.

Tekin, beraberinde CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, eski İl Başkanı Orhan Sümer, eski Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Orhan Bayram, Özgür Kurt ve Koza Yardımcı ile birlikte Yüreğir İlçesi’ne bağlı Solaklı'daki mevsimsel tarım işçilerinin yaşadığı çadırları ziyaret ederek işçilerin sorunlarını dinledi. Genellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Adana'ya gelen işçilerin yaşadığı çadırlarda tuvalet, banyo, elektrik, su gibi altyapı problemlerinin olduğu görüldü. İşçiler, Adana'da yıllardır yaşadıklarını ve bu halde yerleşik hayata geçtiklerini ifade etti.

Vergi levhası olmasa da vatandaşların Türkiye'de nefes almak hariç her şeyin vergisini ödediğini söyleyen Gürsel Tekin, vatandaşların da karşılığında hizmet beklediğine işaret ederek, “Bizim yurttaşlarımız çok az şeyle yetinmeyi bilen insanlardır. Sanki burada hiçbir sorun yokmuş gibi. 'Elektriğimiz olsa, biraz da kamu imkanları, suyumuz olsa' yetiniriz diyor. Bu aslında çok önemli ve büyük bir davranıştır. Devletin varlık sebebi, sağlık, işsizlik, yoksulluk ve eğitimini gidermek içindir, yoksa devlet olmazsınız Dünyanın her yerinde vergi ödeyen tüm yurttaşlarımız hizmet gelmiyorsa devletinden hesap sorar” şeklinde konuştu.

“YILDA 4 BİN 500 LİRAYLA GEÇİNİYORLAR”

Altyapı, sağlık, eğitim ve diğer sorunlar için yetkilileri göreve davet eden Tekin, “Buradaki insanların hangi dramatik çerçeve içerisinde çalıştığını görmüş olsalar, buna göre yapılacak ne var mesela diyecekler. Çocuklar hasta olduğunda nereye gidecek, hangi imkanlardan faydalanacak? Tarım işçileri en fazla 90 gün çalışıyor. Yani ortalama 45 buçuk lira, 50 lira olarak hesaplarsanız yılda 4 bin 500 lira ücretle bu insanlar çalışacak. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre açlık sınırının çok çok ötesinde bu. Yeni Başbakan'a çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin bu bölünmüş aileleri birleştirelim. Eyvallah bölünmüş yollar yaptınız ama aileleri bölmeyin” dedi. (İHA/ADANA)