Sayfa Yükleniyor...
Gaziantepe gelen Norveç Göç ve Entegrasyon Bakanı Sylvi Listhaug, Türkiye Avrupa için çok önemli bir ülkedir. Özellikle, mülteci krizinin baş göstermesiyle ilgili, bu krizin çözülmesi adına Türkiye, kilit rol oynayan ülkelerden bir tanesidir dedi
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahini makamında ziyaret eden Norveç Göç ve Entegrasyon Bakanı Sylvi Listhaug, mülteci krizinin baş göstermesiyle beraber, Türkiyenin bu krizin çözülmesi adına, kilit rol oynadığını aynı zamanda bu konudan dolayı, Türkiyenin Avrupa için çok önemli bir ülke olduğunu söyledi.
TÜRKİYEDE 14 BİN MÜLTECİYE YARDIM EDEBİLİYORUZ
Norveçli Bakan Listhaug, Türkiyenin Suriyeli mültecilere nasıl yardım ettiğini çok yakından gördüklerini ifade ederek, bu konudan dolayı Fatma Şahine teşekkür ettiğini söyledi. Listhaug, Suriyeli Mültecilere, nasıl yardım ettiğinizi yakından görebildik. Ayrıca bunun içinde size teşekkür ederim. Türkiye Avrupa için çok önemli bir ülkedir. Özellikle, mülteci krizinin baş göstermesiyle ilgili, bu krizin çözülmesi adına Türkiye, kilit rol oynayan ülkelerden bir tanesidir. Bizde bu konuda Türkiye ile işbirliğini devam ettirme ve arttırma arzusundayız. Burada yaptığımız seyahatten de, ülkemize iki nokta götüreceğiz. Bunlardan birincisi, Türkiyenin bu yöndeki çabaları ikincisi de dünya toplumunun gerçekten buraya daha çok yardım etmesi gerektiğini özellikle çocukların okul durumunun düzeltilmesi için, eğitim imkanının düzeltilmesi için daha çok çaba gösterilmesi gerektiğini bildireceğiz. Norveçte bin mülteciye harcadığımız maliyetle, Türkiyede 14 bin mülteciye yardım edebiliyoruz. Kamp dışındakilere yardım edersek, bu sayı 27 bine çıkabiliyor ifadelerini kullandı.
YAŞAM BİÇİMLERİMİZDE FARKLILIKLAR OLABİLİYOR
Suriyeli mültecilerden ekonomisi iyi olanların Norveçe kadar gidebildiğini, eğitimi olmayanlar ve ekonomik olarak sıkıntılı olanların ise bu bölgede kaldıklarını belirten Şahin, mülteci krizinde Türkiyeye destek olan ve kredi açan tek ülkenin şu an Japonya olduğunu söyledi. Şahin, Yakın ırktan olan birçok kardeşimiz, dahil, yaşam şekillerimiz de ve günlük hayattaki yaşam biçimimizde, biraz farklılıklar oluyor. Dolayısıyla, bu size gidildiği zaman, bu daha çok derinleşebiliyor. Biz iki toplumun burada yaşayabilmesi için, adaptasyon için nelere ihtiyaç vardır. Ne tür bilgiye muhtaçlar, ne tür destekler istiyorlar, bu gibi kavramlara çalışıyoruz. Uluslararası toplumlar bir araya gelsin ne gerekiyorsa yapsınlar. Bu dünya güvenliği açısından, çok önemlidir. Çünkü Sultanahmette patlayan bomba, bundan önce Pariste patladı. Yarın, Amerikada, Kanadada veya Avrupanın başka bir ülkesinde patlamayacağı anlamına gelmiyor. Çünkü dünya küçük bir köy oldu. Küreselleşen dünyada her noktayı kendi sınırımızmış gibi, her insanı kendi insanımız gibi bakmamız gerekir dedi.(İHA/GAZİANTEP)
Haber Merkezi