Sayfa Yükleniyor...
null
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhasekinin Fethiyede katıldığı Çevre ve Şehircilik Muğla İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, ÇED yönetmeliği, atık yönetmeliği ve kıyı kenar çizgileri gibi konular ele alındı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fethiyede Muğla Çevre ve Şehircilik İl Koordinasyon kurulu toplantısına katıldı. Fethiye Liberty Hotels Likyada gerçekleşen toplantıya, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Milletvekili Hasan Özyer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, ÇED Genel Müdürü Mustafa Satılmış, Çevre Yönetimi Genel Müdürü Muhammet Ecel, Tabiat Varlıkları Genel Müdürü Osman Öztürk, Vali Yardımcıları, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye, Seydikemer, Köyceğiz ve Kavaklıdere Belediye Başkanları, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Şeren, Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Veli Çelik, Milli Emlak Müdürü Yusuf Çobanoğlu katıldı.
Doğal, kültürel ve tarihi güzellikleri ile dünyanın sayılı bölgelerinden olan Muğlanın geleceğine bu güzelliklerin aktarılması için herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini belirten Bakan Özhaseki Muğlanın bizim için çok önemli. Muğlanın doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerini koruyarak yaşatmalı ve gelecek nesillere aktarmalıyız dedi
Muğlada yürütülen sürdürülebilir turizm çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Özhaseki, Muğla çevre duyarlılığı ve çevre bilinci yüksek bir ilimiz. Tüm Muğlalılara bu çevre konusunda gösterdikleri hassasiyet için ayrıca teşekkür ediyorum. Ancak bu duyarlılığı ve bilinci daha ileri bir noktaya taşımayı hedefliyoruz diye konuştu.
ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI
Üç saat süren toplantıda Muğlanın Kıyı, Özel Çevre Koruma, Sit alanları hassas bölgeler gibi çevre ve şehircilik konularının ele alındığı toplantıda bakanlığın Muğlada özel bir çalışma yürütmesi kararı alındı. Toplantıda ayrıca, atık arıtmalarda sıkıntı olduğu, ÖÇK alanlarında bu atık devam ederse, Çevre Şehircilik Bakanlığına yasal düzenleme ile yetkili kılınması ve bakanlık uygun görürse ilgili kurum ve kuruluşlar ile protokol çözüme kavuşturması gündeme geldi. Özel Çevre Koruma (ÖÇK) alanlarındaki 5 bin ve binlik planların hızlı bir şekilde yapılması, Marmaris Selimiye Mahallesinde, kıyı kenar çizgisi içinde kalan ve yapılaşmanın olduğu alanlarda ruhsatlı yapıların olduğu yerlerde atık yönetimi için gerekli plan ve çalışmaların yapılması da gündeme gelen konular arasında yer aldı. Toplantıda ayrıca denizden teknelerin atıklarının toplanması için koordinasyonun sağlanması gibi konular ele alındı. Bu konularda Çevre Şehircilik Bakanlığında yeni bir düzenleme yapılması için çalışmalar yapılacağı ifade edildi. (İHA)
Haber Merkezi