Altınordu’nun ışığı Meriç’te yanıyor

Futbolculuk kariyerini erken yaşta sonlandırmasına rağmen hayallerinden vazgeçmeyen Tayfun Kahriman, Altınordu’nun vizyonunu Bornova Meriç Mahallesi’ne taşıyor. Hedefi; önce iyi insan, sonra iyi futbolcu yetiştirmek

  • Oluşturulma Tarihi : 17.07.2025 09:17
  • Güncelleme Tarihi : 17.07.2025 09:17
  • Kaynak : HÜSEYİN DEMİR
Altınordu’nun ışığı Meriç’te yanıyor haberinin görseli

Futbolculuk kariyerini genç yaşta noktalayan, pes etmeyip eğitimle yoluna devam eden Tayfun Kahriman, şimdi İzmir’in Bornova ilçesinin Meriç Mahallesi’nde geleceğin futbolcularını yetiştirmeye hazırlanıyor. Altınordu’nun felsefesini rehber edinen genç antrenör, saha içi kadar saha dışındaki duruşa da önem veriyor. Kahriman, Türk futbolunun temel sorunlarını ve genç oyuncuların gelişimiyle ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Altınordu Meriç Futbol Okulu’nun antrenörü Kahriman, altyapılara dair güncel bilgileri anlattı.

TECRÜBELERİMİ AKTARIYORUM 

Futbolculuk kariyerinden sonra antrenörlüğe geçiş sürecini anlatan Tayfun Kahriman, “Futbolculuktan antrenörlüğe geçişim çok keskin oldu. Beklentilerin üzerinde bir oyuncuydum. Ancak çeşitli nedenlerle profesyonel kariyerimi erken yaşta sonlandırmak zorunda kaldım. Hiç pes etmedim. Eğitim hayatımda beden eğitimi bölümünü tamamladım ve futbola antrenör olarak devam ettim. Şimdi, oyunculuk dönemimdeki eksiklerimi öğrencilerime maksimum düzeyde aktarıyorum” diye konuştu.

MERİÇ MAHALLESİ’NDE POTANSİYEL VAR 

Meriç mahallesinde açacakları futbol okuluyla büyük hedefler koyduklarını belirten Kahriman, “Altınordu’nun misyon ve vizyonu ile büyüdüm. Aynı ışığı Meriç Mahallesi’nde yaymak istiyoruz. Burada ciddi bir potansiyel var. Kısa vadede temel eğitim, ahlaki ve kültürel gelişim; uzun vadede ise milli takıma oyuncu kazandırmak istiyoruz. Profesyonel liglere oyuncu hazırlamak istiyoruz” dedi.

SİSTEMSİZLİK 

Türk futbolunun altyapı problemlerine dikkat çeken Kahriman, “6-7 yıldır antrenörlük yapıyorum ve altyapıda büyük sıkıntılar gözlemliyorum. Sistem eksikliği nedeniyle oyuncu çıkmıyor. Sosyal medya ve dijital bağımlılık da yeni jenerasyonun dikkatini dağıtıyor. Algılama sorunları yaşanıyor. Oysa futbol, sahada anlık problem çözme becerisi gerektiriyor. Bu konularda bilinçli olmamız şart” ifadelerini kullandı.

TESİS YOKSA GELİŞİM DE YOK 

İzmir gibi bir futbol şehrinde dahi altyapıya dair temel eksiklerin olduğunu vurgulayan Kahriman, “İzmir büyük potansiyel barındırıyor ama tesisleşme ciddi bir sorun. Kalitesiz sahalarda, yetersiz ekipmanla çalışmak zorunda kalan kulüpler var. Yalnızca futbolda değil, diğer branşlarda da bu sorunlar yaşanıyor. Türkiye genelinde tesisleşme sağlanmadan gerçek bir altyapı reformundan söz edemeyiz” şeklinde konuştu.

ÖNCE İYİ SPORCU 

Yeni nesil futbolun artık çok yönlü fiziksel özellikler gerektirdiğini belirten Kahriman, “Modern futbol kendisini sürekli güncelliyor. Teknoloji ile birlikte gelişiyor. Futbolun geldiği nokta çok farklı seviyelere geldi. 7 yaşındaki çocuğa futbolcu gözüyle bakılmamalı. Önce iyi bir sporcu olmalı. Cimnastik, yüzme, atletizm gibi temel sporlar ön planda olmalı. Doğru bir temel üzerine futbol eğitimi verilirse hem iyi futbolcular hem de iyi bireyler yetişir. Futbolcu sadece sahada değil, evde, okulda, sosyal çevresinde de örnek olmalı. Ben Altınordu’nun bu anlayışıyla büyüdüm. Herkes futbolcu olmayabilir ama bu felsefeyi benimseyen bireyler topluma kazandırılabilir. Modern futbol kendisini sürekli güncelliyor. Teknoloji ile birlikte gelişiyor. Futbolun geldiği nokta çok farklı seviyelere geldi” şeklinde konuştu.