Sayfa Yükleniyor...
Dünyanın en hızlı ve en iyi windsurfçülerinin katılımı ile Pegasus Hava Yolları ana sponsorluğunda bu yıl 8. kez gerçekleştirilen Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası, Alaçatıda start aldı
Şampiyonanın ilk gününde 35 ülkeden 59 erkek, 22 kadın sporcu mücadele verirken, erkekler ve kadınlar kategorilerinde birer eleme yarışı gerçekleştirildi. En yüksek katılım 25 sporcu ile Türkiyeden gelirken, Türkiyeyi 10 sörfçü ile Fransa izledi. Alaçatıda yetişen 14 yaşındaki San Baylav, Dünya Kupasına katılan en geç sporcu unvanı ile tarihe geçti.
HOLLANDALI SPORCU İLK SIRADA YER ALDI
Erkekler genel klasmanda; ilk günü Hollandalı Ben Van Der Steen önde geçerken, bayanlarda ise ilk sırada Aruba Adalarından Sarah Quita Offringa yer aldı. Windsurf severlerin yoğun ilgi gösterdiği yarışlara bugün de devam edilecek.
Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde ve Pegasus Hava Yolları ana sponsorluğunda gerçekleşen şampiyonanın organizasyonunu yapan Sportworks Sorumlusu Kutlu Torunlar, 10 yıl önce çıktıkları bu yolda ciddi aşamalar kat ettiklerine vurgu yaparak, Bu organizasyon 10 sene önce Alaçatı için düzenlediğimiz sörf temalı bir festivaldi. Bu yıl Pegasus ile 8. senemiz ve dünyanın en iyi windsurfçülerinin geldiği profesyonel bir yarışma. Bu şampiyonada erkekler dört, kadınlar iki ayak üzerinden mücadele verecek. Alaçatıda mücadele verecek sporcular buraya da Türkmenistandan geldiler. Türkmenistan yeni bir durak ve bu yıl yarış takvimine dahil oldu. Biz bu yola windsurfün tanıtımı ve gelişimi için bu yola çıkmıştık. Biz bu yola çıkarken, Türkiyenin Windsurfde çok yol kat etmesi gerektiğini biliyorduk. Avusturyada kayak sporu nasılsa, Türkiyede de Windsurf öyle olmalı diye düşünüyorum dedi.
"GEÇMİŞ YILLARA NAZARAN SPORCU SAYIMIZ ARTTI"
Torunlar, şampiyonada 25 erkek ve kadın yarışmacının Türkiye için mücadele vereceğini belirterek, Geçmiş yıllara nazaran sporcu sayımız arttı. Özellikle yeni jenerasyondan çok fazla güç geliyor. İstenilende buydu zaten. Alt yapıyı kalabalık tutarsak arasından başarılı olanların çıkma oranı daha yüksek. Zaman içerisinde eğitim, iş hayatı derken insanlar zaman içerisinde bu spordan fire veriyor. Türkiyede diğer spor dalları gibi Windsörfte hakettiği yerde değil. Çünkü maliyeti çok yüksek ve bu yüzden Pegasusa çok teşekkür ediyoruz. Belki Ali Sabancının kendi kişisel profilinden de kaynaklı bir olay. Kendisi, ilk iki sene deneyelim dedi. Sonra 5 sene daha devam dedi, ardından Bir 5 sene daha dedi. Yani önümüzde iki sene daha gözüküyor. Diğer masraflara bakmazsanız organizasyonun kendisi bile 200 bin Avro gibi bir kaynak gerektiriyor. Türkiyede sponsor bulmak da zor. Ülkemizde varsa, yoksa futbol. Bunun için bizim onlardan yani futbol dünyasından iki kat daha fazla koşmamız lazım. Bizim diğer bir amacımız da Windsurfte başarılı olan sporcuları buraya getirmek ve teşvik kaynağı oluşturmak. Sporcularımızı olumlu yönde etkileyen profesyonel sporcularla omuz omuza karşılıklı yarışmalarını sağlamak. Sohbet etmeleri, kaynaşmaları, o hayata özenmelerini sağlamak. Biz bunu sağladık. Organizasyona gelirsek 10 yıl insan hayatında uzun bir süre böyle bir organizasyonu sürdürmek de çok önemli. Bu süreç içerisinde Alaçatılı Enes Yılmazer gençlerde dünya ikincisi oldu. Amerikaya gitti ve Windsurfle eğitimini devam ettiriyor. Yine Alaçatılı Poyraz Akay çıktı. Geçtiğimiz sene dünya ikincisi oldu. Burs kazandı ve yurtdışında eğitimine ve yarışlara devam edecek diye konuştu. (İHA/İZMİR)
Haber Merkezi