Sayfa Yükleniyor...
2015 yılının ilk yarısını bir çok alanda olduğu gibi kültür alanında yaptığı etkinliklerle de dolu dolu geçiren Bornova Belediyesi, bu alanda İzmirin çekim merkezi oldu. Bornova, uluslararası festivallerden, tiyatro gösterimlerine, sergilerden dans etkinliklerine, öykü yarışmalarından konserlere pek çok etkinlikle sanat ajandasında önemli bir yer edindi
Bornova Belediyesi, yaptığı fiziki ve sosyal yatırımların yanında kültür ve sanat alanındaki etkinliklerle de vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. 2015 yılının ilk yarısında da pek çok konser, yarışma, festival ve sergi Bornovalılarla buluştu. Büyük ilgi gören etkinlikler Bornovanın kültür kenti kimliğini daha da pekiştirdi. Bunun yanında pek çok söyleşi ve panelle güncel konularda alanlarının uzman isimleri bilgilerini aktardı.
BBŞT GELECEĞİN TİYATROCULARINI YETİŞTİRİYOR
Bornova Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) her yıl düzenli olarak sahnelediği oyunlarla sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Dört ayrı sahnede oyunlarını sergileyen BBŞT, aynı zamanda kursiyer hizmetleri ile de geleceğin tiyatrocularını yetiştiriyor.
Sahnelediği oyunlarla sanatseverlerin ve sanat otoritelerinin beğenisini kazanan ve pek çok festivalde ödül alan BBŞT geçtiğimiz günlerde çok özel bir gösteriyi seyirci ile buluşturdu. Nazım Hikmetin Memleketimden İnsan Manzaraları adlı kitabından uyarlanan İnsan Manzaralarından Memleketim adlı oyun Aşık Veysel Rekreasyon Alanındaki 5 bin kişilik anfitiyatroda sahnelendi. BBŞTnin 18 yaş üstü kursiyerlerinden oluşan 60 kişilik ekibin rol aldığı oyunu binlerce Bornovalı izledi.
SULUBOYA FESTİVALİNDE REKOR KIRILDI
Bornova Belediyesi ile Uluslararası Suluboya Ressamları Derneğinin (IWS) birlikte düzenlediği Uluslararası Homeros Sanat Yoluyla Sevgi ve Barış Suluboya Festivali Yarışması kapsamında, Bornova Cumhuriyet Meydanında dünyaca ünlü 50 ressam 20 metrelik suluboya resim yaptı. Bornovanın bin yıllık tarihi Çarşısı, İtalyada özel olarak hazırlanan suluboya kâğıdına işlendi. Festivale, yurtiçi ve yurtdışından 300ün üzerinde profesyonel ve amatör sanatçı katıldı. Bornovada yapılan bu çalışma ile Guinness Rekorlar kitabına başvurulacak.
BORNOVANIN KİRAZLARI İZMİRLİLERİ BULUŞTURDU
Bornova Belediyesi tarafından ilki geçen yıl düzenlenen ve büyük ilgi gören Kiraz Festivalinin ikincisi de büyük bir coşkuya sahne oldu. Bornova Belediyesinin geçen yıl yapılan yerel seçimler sonrası mahalle statüsü alan köylerini ekonomik ve sosyal olarak kalkındırma amacıyla başlattığı Doğa ve Köy Turizmi projelerinin ilki olarak hayata geçirilen Festivalin ikincisi de, başta Bornovalılar olmak üzere pek çok İzmirliyi Beşyolda buluşturdu.
AŞIK VEYSEL SANAT GÜNLERİ
Bornova Belediyesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlediği Aşık Veysel Sanat Günlerinde Bornovalılar Türk Halk Müziğinden, Türk Sanat Müziğine rocktan, özgün müziğe geniş bir yelpazede birbirinden ünlü ve sevilen sanatçıları dinleme imkanı buluyor. Geçen yıl büyük ilgi gören konserlerde bu yıl sahneye ilk çıkan Moğollar Grubu oldu. Her Çarşamba gecesi Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfitiyatrosunda gerçekleşen konserlerin ikincisinde 29 Temmuz Çarşamba günü Aylin Aslım sahneye çıkacak. Öte yandan Bornova Belediyesinin Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korolarının her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği konserler de büyük ilgi görüyor.
KURSİYERLER PROFESYONELLER GİBİ SAHNEYE ÇIKTI
Bornova Belediyesinin Hobi ve Beceri Edindirme Kurslarında eğitim alan kadın-erkek, yaşlı-genç-çocuk yüzlerce Bornovalı, sahneye çıkmanın ve eserlerini sergilemenin heyecanını yaşadı. Bale, keman, piyano, klarnet ve bağlama eğitimi alan kursiyerleri 9 aylık kurs süresince öğrendiklerini ailelerinin karşısında ortaya koydu. Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi ile Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosundaki yılsonu gösterilerinde özellikle minikler ortaya koydukları performansla büyük alkış aldı. Bu arada resim ve el sanatları alanında kurs gören vatandaşların eserleri de pek çok yerde sergilendi.
GRAFİTİ İLE KÖYLER RENKLENİYOR
Bornova Belediyesi Doğa ve Köy Turizmini geliştirmek amacıyla yaptığı Konuşan Duvarlar Projesi ile İzmirde bir ilke imza attı. Son yıllarda sanat gündemindeki en popüler konulardan biri haline gelen Graffiti / Sokak Sanatı ile Yakaköyün duvarları doğal dokuya uygun resimlerle donatıldı. Bornovanın kültür değerleri duvarlarda hayat buldu.
KIZLAR KAHVESİ YENİDEN HAYAT BULDU
Bornova Belediyesi, ayrıca Bornovanın kent kültüründe önemli bir yere sahip olan mekanları da işlevsel hale getiriyor. Bu kapsamda Büyükparktaki Kızlar Kahvesi de yeniden düzenlenerek vatandaşların kullanımına sunuldu.
BORNOVADA DANS RÜZGARI
Ege Üniversitesi Latin Dansları Topluluğu 3. Uluslararası Latin Dansları Festivali, bu yıl Bornova Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşti. Büyükpark içerisindeki Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosunda üçüncüsü gerçekleştirilen festival yoğun ilgi gördü. Dünyanın en iyi dansçıları Bornovada hayranları karşısına çıktı. Bornova Belediyesi - Ege Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Gençlik ve Dans Festivali yoğun ilgi gördü. Beş kategoride 350 dansçının yarıştığı festival unutulmayacak anlara sahne oldu.
ŞENLİKLİ RAMAZAN
Bornova Beledisi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve bir ay boyunca ilçenin değişik yerlerinde sergilenen Ramazan Kumpanyası, geleneksel ramazan eğlencelerini Bornovalılarla buluşturdu. Düzenlenen iftar yemeklerinin ardından meddah gösterileri ile renklenen ramazan geceleri vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
ÇOCUKLAR YAŞADIKLARI KENTİ TANIYOR
Bornova Belediyesi, ilkokul çağındaki çocukların kente aidiyet duygularını geliştirmek için Geçmişten Bugüne Bornova isimli seminerler düzenliyor. Kendi okullarında verilen seminerleri büyük bir ilgiyle takip eden çocuklar, yaşadıkları kenti daha iyi tanıyıp geçmişini öğreniyor.
HOMEROS KISA ÖYKÜ YARIŞMASI
Bornova Belediyesinin Türk Edebiyatına yeni yapıtlar kazandırmak amacıyla, bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Homeros Kısa Öykü Yarışmasına Hakkariden Trabzona kadar ülkenin dört bir yanından katılım oldu.
BORNOVANIN İLKLERİ GEZİLİYOR
Bornova Belediyesi kültür gezileri ile Bornovanın değerlerinin daha iyi anlaşılmasına olanak sağlıyor. Pek çok ilkin yaşandığı bir kent olan Bornovada bu ilklerin yaşandığı yerler grup olarak geziliyor. İlk Atatürk Heykelinin konulduğu, dönemin Ziraat Mektebi olan Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimller Fakültesinin bahçesi, ilk futbol maçının oynandığı Yavuz Selim İlkokulu, Mustafa Kemalin Bornovada bir gece kaldığı Steinbüchel Köşkü, Homerosun yaşadığına inanılan mağara gibi pek çok alan bu geziler aracılığıyla tanıtılıyor.
KÖYDE HAYAT VAR BİLİM PİKNİĞİ
Mevlana Toplum ve Bilim Merkezinde geleceğin bilim insanlarını yetiştiren Bornova Belediyesi, Köyde Hayat Var sloganı ile yeni bir projeyi hayata geçirdi. Mahalle statüsü alarak Bornovaya bağlanan köylerde çocuklara yönelik Bilim Piknikleri başlatıldı. Gün boyu süren etkinlikte yer alan öğrenciler, Güneş gözleminden kimya deneylerine, doğa yürüyüşünden mikroskop ile gözlem yapmaya kadar birçok çalışmaya katılıyor. Bilim şovları ile de eğlenerek öğreniyor.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornovanın kültür ve sanat alanında marka bir kent olduğunu söyledi. Bornovalıların festival, konser ve sergi gibi etkinlikleri ilgiyle takip ettiğini ifade eden Başkan Atila, Biz de belediye olarak bu alanda vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayacak düzeyde kaliteli organizasyonlar düzenliyoruz. Bundan sonra da ilçemizin kültür ve sanat alanındaki çıtasını daha da yükseltmeye devam edeceğiz dedi. (İHA/İZMİR)
Haber Merkezi