Sayfa Yükleniyor...
LÖSEVin, AB Destekli Kanser Kaderimiz Olmayacak Projesi Konferansı Ege Palas Otelinin Balo Salonunda gerçekleşti
ANIL YIKGEÇ
Lösemili Çocuklar Vakfının (LÖSEV) T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından desteklenen Kanser Kaderimiz Olmayacak projesi konferansı Ege Palas Otelinde gerçekleşti.
LÖSEV tarafından yürütülecek proje kapsamında, 2015 yılı boyunca yurt çapında belirlenen 15 merkezi il ve çevresinde kanser hastalığında toplumsal farkındalığın yükseltilmesi amacıyla bir dizi seminer, konferans ve aile ziyaretleri gerçekleştiriliyor. İzmirde yapılan konferansta LÖSEV İzmir İl Koordinatörü Bülent Uslu, Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Ali Önmezoğlu ve Avukat Gülsüm Saraç Toy konuştu.
LÖSEVİN İNSANLIK VE BAŞARI ÖYKÜSÜ
Açılış konuşmasını yapan LÖSEV İzmir İl Koordinatörü Bülent Uslu, Konyada başlayan seminerlerin dokuzuncusunu İzmirde gerçekleştirildiğini belirtti. LÖSEVin başarı hikayesine dikkat çeken Uslu, Projemiz Türkiye ve Avrupa Birliği üye ülkelerdeki sivil toplum kuruluşlarının ortak bir konu etrafında birleşerek toplumların birbirilerini tanımaları ve karşılıklı bilgi alışverişi, diyalog kurmalarını sağlayan sivil toplum diyalogları çerçevesinde gerçekleşmektedir. Amacımız 2015 yılı itibariyle Türkiye ve dünyada ilk sıraya yerleşen kanser hastalığına dikkat çekmek, kendimizi, ailemizi ve çevremizi bu hastalıktan koruma yollarını öğrenmektir. Tüm Türkiyede böyle geniş çaplı bir projenin hayata geçirilmesinin LÖSEV başlıklı insanlık ve başarı öyküsünün gelmiş olduğu noktayı göstermek açısından da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bence hayatta başarılı olmak için ihtiyaç duyulan şey çok çalışmak ve büyük hayaller kurmaktır dedi.
LÖSEVin hikayesinin 17 yıl önce başladığını ifade eden Uslu, Bir masa, bir sandalye ve bir telefonun olduğu küçücük bir ofis ve büyük hayallerdi. Bir atasözü vardır; Binlerce kilometrelik yol bir adımla başlar. İşte o küçük ofiste vakıf başkanımız Sayın Dr. Üstün Ezer, Genel Koordinatörümüz Hülya Ünver ve çalışma arkadaşlarının attığı o ilk adım bugün iyileşen yüzlerce çocuk ve maddi manevi destek vererek hayatlarına dokunduğumuz binlerce aile ile tedavilerde yüzde 95lere ulaştığımız başarımızla, milyonlarca gönüllümüzle, hastanemizle, köyümüzle, okulumuzla ve 10 Mayısta Ankarada açacağımız kentimizle binlerce kilometreye ulaştık. Eser sizlerin de sayılır, Türk milletinin de sayılır ve 20. yüzyılda eşine az rastlanır bir insanlık ve başarı öyküsüne imza atılmıştır. Bizler de sizlerden aldığımız bu güç ve destekle daha büyük projelerin altına imza atmaya hazırız diye konuştu.
DÜNYADA ÖLÜM ORANININ EN YÜKSEK OLDUĞU İKİNCİ HASTALIK
Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Ali Önmezoğlu, kanser çeşitleri, belirtileri, tedavisi, risk faktörleri ve korunma yolları hakkındaki bilgi verdi. Dünyadaki en büyük sağlık sorunu olduğunu ifade eden Önmezoğlu, Kanser, dünyada ölüm oranının en yüksek olduğu ikinci hastalıktır. Tedavisi de maalesef maaliyetli bir hastalıktır dedi.
Avukat Gülsüm Saraç Toy ise hasta özlük hakları ile ilgili konuşma yaptı.
Kanser Kaderimiz Olmayacak sloganıyla başlatılan proje kapsamında kamuoyuna, işverenlere ve hastalara temel hasta ve özlük hakları, kanser ve kanserden korunma yolları konuları hakkında bilinçlendirme seminerleri verilecek. Proje sonunda, yapılan çalışmalar ve alınan geribildirimler doğrultusunda bir sonuç bildirgesi yayınlanması ve kanun yapıcılara yasal mevzuat konusunda bir dizi öneri paketi sunulması hedefleniyor.
Proje şu adımlardan oluşacak;
Proje 12 ay sürecek ve Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir, Konya, Çorum, Kocaeli, Aydın, Kayseri, Adana, Samsun, Gaziantep ve Batman olmak üzere 15 ilde temel hasta ve özlük hakları, kanser ve kanserden korunma yolları konularında konferans ve seminerler düzenlenecek.
Bu toplantılarda kanser ve kanserden korunma yolları, temel hasta ve özlük hakları konularında eğitimler verilecek ve geri bildirimler alınacak.
Hastalar, hasta yakınları, sağlıklı bireyler, işverenler, devletin ilgili makamları, kamu kuruluşları yetkililerinin de katılacağı konferanslar sonrasında yasada olan ve uygulanmayan ve yasada olması gereken fakat olmayan konularda öneri paketleri hazırlanacak ve bu öneri paketleri TBMM Başkanlığına, milletvekillerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına, Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanlığına sunulacak.
Haber Merkezi