Sayfa Yükleniyor...
Bir Mekan Bir Yemekte bugün Karaköylü Restorana konuk olduk
FADİME DUMLUPINAR
Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesinde 20 yıldır hizmet veren bir restoran olan Karaköylü Restoran işletmecisi Handan Topuzoğlu inanıldığı gibi kalabalık yerlerde mendil satmakla artık para kazanılmadığını söyleyerek, 20 yıl önce Karaköylü Pastanesi olarak hizmet verirken daha sonra bu işe yöneldik. Aynı zamanda Alsancakın ilk loto bayisi de biz olduk. Şuan işlerimiz iyi. Bundan 10-15 yıl önce Kıbrıs Şehitleri Caddesinde bir rekabet ortamı olmadığı için işler daha güzeldi. Şimdi ise bizim gibi hizmet veren birçok işletme var buda dolayısıyla talebi etkiliyor. Önceleri sadece kömürde sandviç yapıyorduk daha sonra tavuk döner ekledik. Kumru zaten vardı, tost ve menemen ekledik. Kısacası talebe göre çeşitlerimizi şekillendiriyoruz. Şu an için daha fazla ekleme yapmayı düşünmüyoruz. Restoranımız aynı anda 80 kişiye hizmet verme kapasitesinde. Gün geçtikçe şartlar zorlaşmaya başladı. Her şeyden önce personel çalıştırmak ve insanları memnun etmek çok zor. Devlete tabela ücretlerinden tutunda birçok dala kadar vergi vermek zorunda kalıyoruz. Her ay bu cadde de işyeri açılıp kapanıyor. Artık mendil satsan kazanırsın devri bitti. Bu zihniyetle yola çıkan girişimciler hayal kırıklığına uğrayarak kısa bir süre sonra işletmelerini kapatmak zorunda kalıyorlar. Şuan 6 personelle hizmet vermeye çalışıyoruz dedi.
MENEMEN TARİFİ
Müşterilerimizin bir kısmı soğan sevmediği için biz menemenimizin içine soğan koymuyoruz. Özenle seçtiğim biberleri ve domatesleri kendim hazırlıyorum. Önce biberleri kavuruyorum ardından rendelediğim domatesleri ilave ediyorum. Üzerine köyden getirttiğim yumurtaları kırarak servisini yapıyorum. Afiyet olsun.
Haber Merkezi