Sayfa Yükleniyor...
Önceki yazımızda, başarıyı yakalamak için takip edilmesi gereken yol üzerinde durmuş veetkili ders çalışma öğelerini sıralamıştık.
Her sistemde yönetici çok önemlidir.
16 Eylül 2015 tarihinde yayımlanan yazımızda planlı çalışmanın önemi üzerinde durmuştuk.
Dünyada her toplumun kendine has kültürel ve moral değerleri vardır.
Okulların açılmasına sayılı günler kaldı.
Milli Eğitim Bakanlığı, Anayasa Mahkemesinin dershanelere ilişkin iptal kararları doğrultusunda 08 Ağustos 2015 tarihinde, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklikler yapmıştı. Bakanlık, söz konusu Yönetmeliğe bağlı olarak 18 Ağustos 2015 tarihinde de, Özel Öğretim Kurumları Standartlar Yönergesinde değişiklikler yapmıştır. İşte bugünkü yazımızda Özel Öğretim Kurumları Standartlar Yönergesinde yapılan değişiklikler hakkında bilgiler sunacağız.
Kurs merkezinin yetersiz olması durumunda ek merkez açılabilecek mi?
Millî Eğitim Bakanlığı, bağlı ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrencilerin bilgi eksiklerini gidermek, yeteneklerini geliştirmek, derslerdeki başarılarını artırmak ve sınavlara hazırlanmalarına destek olmak amacıyla geçen eğitim öğretim yılında uygulamaya koyduğu Destekleme ve Yetiştirme Kurslarını, bu yıl tüm okullarda açmayı planlamaktadır.
Anayasa Mahkemesinin dershanelere ilişkin iptal kararları sonrası Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik 08 Ağustos 2015 tarihli Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Okullar dışındaki kurumlarda sınıf mevcutları 30 öğrenci veya kursiyerin üzerinde olamayacak. Ancak özel öğretim kurslarında sınıf mevcutları 16 kursiyeri geçmeyecek şekilde düzenlenecek. Özel öğretim kurslarında kursiyer grupları öğretim programlarında belirtilen öğrenim seviyesine göre oluşturulacak.
Millî Eğitim Bakanlığı, Anayasa Mahkemesinin, 6528 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanundaki, "dershaneleri" ibaresinin yürürlükten kaldırılması, dershanelerin dönüştürülmesi ve gerekli dönüşümü tamamlamayan öğrenci etüt eğitim merkezlerinin eğitim öğretim faaliyetlerinin 1 Eylül 2015e kadar devam edebileceğine ilişkin hükümleri iptal etmesinin ardından, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişikliğe gitti.
Eşitliğin yine bozulmaması halinde ise yaşı küçük olan öğrenci tercih edilecektir.
Önceki yazımızda, özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için verilecek eğitim ve öğretim desteğinin Başvuru Şartları ile Destekten Yararlanmak İsteyen Velilerin Yapacakları İşlemler konusunda bilgiler sunmuştuk. Bu konuya ilişkin yazımızın ikinci ve son bölümünde ise: Eğitim ve Öğretim Desteğine İlişkin Genel Açıklamalar ile Öğrenci Başvurularını Alacak Resmi ve Özel Okulların Yapacakları İşlemler hakkında bilgiler sunulacaktır.
Özel okullarda öğrenim gören/görecek öğrenciler için verilecek eğitim ve öğretim desteği uygulama e-kılavuzu yayımlandı.
Abdulkadir YILDIZ
KPSS-2015/1 tercihlerinde başvuru için bugün son gün.
Temel eğitimde öğrenci kayıtları başladı. Öğrenci kayıtları Adrese Dayalı Nüfus Sistemindeki bilgilere göre, e-okul sistemi üzerinden merkezi olarak otomatikman gerçekleştirilmektedir. Okula başlama yaşı gelen çocuklarımızın velileri, bu sistem sayesinde, okul arama başta olmak üzere, birçok zahmetten kurtulmuş olmaktadırlar. Ancak buna rağmen, gerek var olan alışkanlıklar ve gerekse çiçeği burnunda velilerin çocukları için en iyi okulu bulma arayışı, Milli Eğitim Bakanlığının son yıllardaki en iyi çalışmalarından biri olan, e-okul sistemini deldirmekte ve sonuçta kurumsallaşmasını geciktirmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında ders yılı, 12 Haziran 2015 Cuma günü sona erecek ve aynı gün yaklaşık 17 milyon öğrenciye karneleri verilmiş olacaktır
Ülkemiz oldukça genç bir nüfusa sahiptir.