Bayram Gelmiş Neyime?


  • Oluşturulma Tarihi : 14.03.2016 08:51
  • Güncelleme Tarihi :
Bayram Gelmiş Neyime?  yazının resmi

Herkesin Tıp Bayramı dediği bugün bir doktor olarak benim için bir bayram mı gerçekten diye düşünüyorum. Açıkçası sağlığın bu hale gelmesinden hiç mutlu değilim. Bu mutsuzluğumun da her geçen gün arttığını fark ediyorum. Bunun bir kaç sebebi var;

Artık sadece olay çıkarmak için bahane arayan, sanki ben vergi vermiyormuşum gibi benim vergimle yeşil kart alıp bana diklenen, internetten iki kelime okuyup kendini doktor zanneden ve bildiği şeylerin doğru olduğunda ısrar eden, ‘Bana bu ilaç verildi birde siz bakın’ diye başka doktorları test eden, komşusunun verdiği ilacı ısrarla size yazdırmaya çalışan insanlara hizmet konusunda şevkimi git gide yitiriyorum.

Evet, bir taraftan bu işi yapmak zorundayım çünkü geçimimi bu işten sağlıyorum. İnancım gereği bugüne kadar muayenehane açmadım. Dolayısıyla hastamla aramda hiçbir zaman para ilişkisi, bıçak-çatal ya da çay-çorba parası gibi bir ilişkim olmadı. “Doktorlar elimize kart tutuşturuyor” diyenler hiçbir zaman benim hasta popülasyonum olmadı.

Ama açıkçası bu mesleğin böyle olmasına sebep olan,  para almadan hastaya dokunmayan, zor durumdaki insanların ineğini, evindeki eşyalarını sattıran ve insanların doktorlardan nefret etmesine sebep olan meslektaşlarıma ve bu işin sonunu düşünmeden oy için “vurun abalıya” diyen siyasetçilere de yarattıkları bu tablo için söyleyecek çok söz var ama söyleyemiyorum.

Eşi doktor olan Sayın Başbakan’dan bu konuda düzenleme bekliyorum. Düzenleme derken kastettiğim şey asla “maaşa zam” değil. Bu arada merak edenler için 18 yıllık doktor olarak 2550 lira maaş ve 1600 lira sabit aldığımı da belirtmek istiyorum. “Döner var” diyenlere de şunu söylemek isterim ki bugün dönen yarın dönmeyebilir.

Bir sözümde meslek kuruluşumuza, artık siyasi parti gibi davranmayı bırakıp “parasız, ücretsiz, kaliteli” sağlık hizmeti gibi klasik, herkesin rahatlıkla söyleyebileceği ama içi dolmayan, kimsenin anlamını bilmediği sözler yerine daha objektif önerilerle hükümetin karşısına çıkmalarını ve sesimizi duyurmalarını istiyorum. “Ütopik bir ülkedeki sağlık hizmeti” gibi sözler yerine başka ülkelerdeki sağlık hizmetlerinin nasıl olduğu, oradaki sistem ve buna göre çözümlerle sempozyumlar, oturumlar ve çözümler yapmalarını bekliyorum.

Bayram Gelmiş Neyime?
Dr. Deniz Arslan
Yazarımız Kim ?

Dr. Deniz Arslan