Sayfa Yükleniyor...
Darbe girişiminin ertesi günü 2 bin 745 hakim ve savcı, İçişleri Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevli toplam 8 bin 777 personelin görevinden uzaklaştırıldığını bildirilmiş.
Hükümetin sadece 24 saatte bu kadar kişiyi tespit edebilme hızı hakikaten takdire şayan.
*****
Ortanca hanım terimini lugatımıza kazandıran mümtaz şahsiyet, ünlü müteahhit Ali Ağaoğlu, darbe sonrası yaptığı açıklamada Kilit noktalara yerleştirdikleri adamlarla başta inşaat sektörü olmak üzere ekonomiyi durdurmaya çalıştılar. İntikam almak için projemizi durdurdular, yeni yatırımları engellediler. Bakırköy projemizi durduran hakim ve savcılar darbe girişimi sonrası tutuklandı. Bu teröristler temizlenince tam gaz yatırıma başlarız demiş.
*****
Darbe sonrası ise Cumhurbaşkanının Darbeyi eniştemden duydum sözü bir anda gündem olmuş.
Enişte deyince şimdiye kadar Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü? sözü ya da Eniştemle akşam akşam delirmeceler diye gelirdi.
Sanırım artık enişte sözü de hak ettiği güzel yeri buldu.
Bundan sonra MİTin adı enişte olsun diye sosyal medyada anketlerde yapılıyor. Haksız da değiller. Hani.
Binlerce elemanı olan teşkilat bir enişte kadar olamadı.
*****
15 Temmuz darbe girişiminin medyadaki en büyük kahramanı Cumhurbaşkanına face time üzerinden bağlanan CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fıratın cep telefonunu almak için ciddi teklifler gelmiş.
Suudili bir iş adamının 250 bin dolar teklif ettiği söylenmiyormuş.
Hande hanım hem o gece yaptığı bağlantı hem de sonrasında telefonuna gelen astronomik teklif ile Darbenin kazananı olmuş bence.
*****
Gazeteler holdinglerin ve çeşitli kuruluşların darbe karşıtı ilanlarına sayfa yetiştiremiyormuş.
Yağcılıktan her yer vıcık vıcık olmuş durumda.
Oysa darbenin ilk dakikalarında dışarı çıkan, halk ile beraber protesto eden, ölen yaralanan hiçbir holding ya da sivil, resmi kuruluşun sahibinin, başkanının adını okumadık.
İlan verip kenara çekilmek kolay tabii. Keşke zor olanı yapsalardı.
*****
15 Mart 2016 da Ankaradaki patlamalarda ölen 37 kişi için, Bolu'da, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı'nın, Güzel Sanatlar Fakültesi binasına birlik ve beraberlik mesajı vermek için astığı Türk bayrağı Bayrak Kanunu ve Bayrak Tüzüğüne uymadığı gerekçesi ile rektörlük tarafından kaldırılmıştı.
Aynı rektörlüğün darbe girişimi sonrası neredeyse tüm binayı kaplayan bayrağı Birlik ve beraberlik mesajı vermek için astığı görülmüş.
Bu ne yaman çelişki anne şarkısı geldi aklıma.
*****
Hükümet tüm kurumlarda paralel yapı ile bağlantıda olan kişileri temizleyecekmiş.
Darbe olacağından haberi olmayan istihbarat ile yapacaklar ise kurunun yanında pek çok yaş da yanacak, Türkiyeyi İnsan Hakları Mahkemesinde bir sürü tazminatlı davalar bekliyor demektir.
Aman dikkat diyorum!