Sayfa Yükleniyor...
Bugün tıp şunu kabul ediyor ki, erkek cinsiyetini belirleyen 'Y' kromozomlu bir spermatozoid tarafından aşılanan yumurtadan erkek çocuk; 'X' kromozomu aşılanan yumurtadan ise kız çocuk doğuyor. Demek oluyor ki, doğacak olan çocuğun cinsiyeti aşılanma sırasında kesinleşiyor.
Aynı şekilde bugün tıbben çocuğun cinsiyetini tespit etmek de mümkündür. Ancak doğacak çocukların cinsiyetinin belirlenmesi şimdiden öngörülmeyecek başka demografik ve ekolojik sorunlar ortaya çıkarabileceği, cinsiyetlerin dağılımı konusunda da var olan dengenin bozulmasına yol açabileceği de söz konusudur.
Bütün bu gerekçelere binaen tüp bebek yoluyla bebeklerin cinsiyetini tayin etmek sünnetullaha ve fıtrata aykırı olduğundan, dahası başka sıkıntı ve zararların ortaya çıkması muhtemel olduğundan caiz değildir.
Affedilmeyen günah var mı?
İslam dini, inanç, ibadet ve muamelat olmak üzere üç kısımdan oluşur. İnanç kısmını inkar etmek yani imanının altı esasından birini Allahı, Peygamberi inkar etmek küfürdür dinden çıkmadır. Diğer konularda haddi aşmak ise günahtır. İçki içmek, namaz kılmamak, yalan söylemek gibi
Kişi kafir olmadıkça günah işlemekle dinden çıkmaz. Küfür dışında günah işleyen kişi, ne kafir ne de münafık olur, imandan çıkmaz. Ama günahkar olur. İşlediği günahın büyüğüne göre de asi olur. Bu anlamda ibadet ve muamelat kısmında işlenen günah insanı kafir yapmaz günah işlendiğinde tövbe etmek gerekir. Tövbe edildiğinde de günahın işlenmemiş gibi affedileceğine inanırız. Çünkü Allah, Kuran-ı Kerimde günah işleyenleri "Ey iman edenler, samimi bir tövbe ile Allah'a dönün" (Tahrim, 66/8) hitabı ile tövbeye ve halis bir pişmanlığa çağırmaktadır.
İmanlı olmak kaydı ile işlenen günah tövbe edilmekle silinir ama dinden çıkmayı gerektiren bir fiil işlenmişse yani Allah, Peygamber, Ahiret, Kader inkar edilmişse bunun tövbesi öncelikle tekrar imana ve İslam dönmek için iki şahadeti getirmektir. Ondan sonra tövbe ve istiğfar etmektir.
Var olan kul hakkını affettirmek için de tövbe etmek yetmez. Çünkü tövbe etmekle kul hakkının sorumluluğundan kurtulmaz. Bunun için de hak sahibinin hakkını ödemek ve helalleşmek gerekir.
Müslüman kimse günahından dolayı cehennemde sonsuza kadar kalır mı?
İmanın esaslarına inanan kişi Müslümandır. Müslümanın da günahı ne kadar çok olursa olsun Allah onu affetmese, şefaat edecek olanlar da şefaat etmese bu Müslüman günahından dolayı cehenneme gider.
Ancak günahlarının cezasını çektikten sonra illaki cennete girer. Çünkü hiçbir Müslüman sonsuza kadar cehennemde kalmaz. Cehennemde ebediyen olarak kalacak olanlar inanmayan, şirk koşan, kafir olan kimselerdir.
Günün Ayeti
Ölüm gelinceye kadar rabbine ibadet et.
Günün Hadisi
Kim, (din) kardeşinin ırz ve namusunu onu gıybet edene karşı savunursa, Allah da kıyamet günü o kimseyi cehennemden korur.
(Tirmizi, Birr 20)
Günün Sözü
Mutluyken söz verme, üzgünken cevap verme, öfkeliyken karar verme.
Günün Duası
Ya rabbi bana zorluk ve sıkıntı verdiğinde sabrımı benden alma.
Bunları biliyor muyuz?
Ashab Ne Demektir?
Hz. Peygamberi gören ve onunla sohbet eden Müslümanlar demektir.
Günün Nüktesi
Niçin böyle üzgünsün?
Bir gün eshab-ı kiramdan bir genç, Resulullahın huzuruna geldi. Ancak fevkalade üzgün ve perişandı. Sevgili Peygamberimiz onu böyle görünce sordular:
- Niçin böyle üzgünsün?
- Yâ Resulallah, ben mahvoldum, dedi. Dün falan yerden gelirken, haramiler yolumu kesti. Bütün eşyamı, paralarımı aldılar. Dünyalık neyim varsa hepsi gitti. Beş parasız kaldım.
Efendimiz tebessüm ettiler;
- Allah iyiliğini versin. Ben de zannettim ki, bir vakit namazın kazaya kaldı da, onun için böyle çok kederlisin. Dünya malı için üzülmeye değer mi?