Sayfa Yükleniyor...
Ergenlikten yetişkinliğe adım attığım ilk dönemlerde, annemin mahalle arasında işlettiği küçük bir bakkal dükkanında otururken ilk defa muhafazakar giyimiyle gördüğüm arkadaşım elinde Refah Partisinin bayrağı ile heyecanlı bir şekilde yanıma gelmişti. Hayırdır diye sorduğumda Recep Tayyip Erdoğan mitingine gidiyorum demişti. O güne kadar siyasetle alakalı herhangi bir arkadaşımla ya da ailemden biriyle sohbet etmemiştim dolayısıyla hiçbir parti lideri ya da bir siyasetçinin adını bile bilmiyordum. Recep Tayyip Erdoğan sempatisi o yıllarda başlamıştı. 2013 yılında Recep Tayyip Erdoğan Başbakanken gençlik yıllarından başbakanlığa giden yolda yaşadıklarının anlatıldığı Usta'nın Hikâyesi belgeseli, Beyaz TV'de yayınlanmıştı O belgeseli izlerken keşke daha profesyonel bir filim yapılsa diye düşünmüştüm. 2016da çekimlerine başlanan Reis filminin 3 Martta vizyona gireceğini öğrenmiştim. 3 Mart sabahı heyecanla erkenden kalkıp kahvaltımızı yaptıktan sonra eşimle beraber Reis filmini izlemeye gittik. Film Adnan Menderes'in idam haberiyle başlayıp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın çocukluk dönemi ve belediye başkanlığına uzanan hayat hikayesini anlatıyor. Sanırım 4 bölümü daha çekilecek inşallah 16 Nisanda evet çıkması halinde bu sefer başkanlığa kadar 1 bölüm daha eklenir...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın çocukluğunun sahnelendiği duygulu bölümlerde aklıma 16 Nisandaki yeni anayasa değişikliğinde seçilme yaşını 25ten 18e indiren 3. madde geldi. Bu 3. maddeyle ilgili herkes ayrı bir şey söylüyor hatta CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da bu maddeyi eleştirirken zengin çocukları seçilecek diye iddiada bulunuyor. Filmde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın çocukluk döneminde simit sattığı bölümler de yer alıyor. Kemal Kılıçdaroğlunun bu iddiasının gerçekle bir alakası olmadığının kanıtı niteliktedir. Öyle ya bugün Türkiye Cumhuriyetinin en başındaki makamda yer alan Recep Tayyip Erdoğan çocukluk dönemlerinde simit satmıştır bunu bir röportajında kendisi ifade etmiştir
Gençlerin siyasetle ilgilenmesini, kendini yetiştirmesini, dünyayı öğrenmesini neden istemiyorlar? Bu gençler cumhurbaşkanı, milletvekili, belediye başkanının kim olacağına karar veriyorsa, o halde müsaade edin de seçilebilsinler. Gençlerden niye korkuyorsunuz. Gençler bizim geleceğimiz değil mi? Ülke onlara emanet olmayacak mı? Niye korkuyorsunuz? Fatih Sultan Mehmet Han İstanbulu 21 yaşında fethetmedi mi ona bakın.
Gençlerin 16 Nisanda evet demesi için iki örnek:
1. Çocukluğunda simit satmış biri bugün Türkiye Cumhuriyetinin en yüksek makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamında oturması bu demek sadece zengin çocukları seçilmiyor.
2. 21 yaşında Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet Han komutasındaki birliklerin Bizans İmparatorluğunun başkenti olan İstanbulu ele geçirmesi. Bu da gençlerin genç yaşta bile dünyaya hükümdar olabilmesi. Haydi gençler sizler de birer Fatih birer Recep Tayyip olabilmek için önünüzü açacak değişikliğe bunları düşünerek tercihinizi yapın. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin önünü açacak değişiklikte inşallah benim tercihim Evet olacak.