Sayfa Yükleniyor...
Dünyanın en eski ve en büyük spor organizasyonu olan olimpiyatlar başladı. Tokyo 2020 Olimpiyat ateşi yandı, muhteşem açılış töreninde Japon kültürü ve teknoloji ön plana çıktı. Discover Tomorrow (Yarını keşfet) sloganıyla gerçekleştirilen törende ışık ve görsel şovu izleyiciler beğeni ile karşıladı. Seyircisiz olan geçit töreninde bayrağımızı milli yüzücüler 16 yaşındaki Merve Tuncel ve 18 yaşında olan Berke Saka taşıdı. Geçit töreninde ilk kez kadın ve erkek sporcular bayrağı taşıdı. Tokyo 2020 Olimpiyat oyunları “Tarihteki ilk cinsiyet dengeli Olimpiyat Oyunları” olduğu ilan edildi. Oyunlara 5656 erkek sporcu ve 5435 kadın sporcu katıldı. Japonya’da Olimpiyatların yapılmasına tepkiler devam ediyor, olimpiyat köyünde artan vakalar ile halk protestoda bulundu. Japon hükümeti olağanüstü hal yönetimini uygulayarak salgını kontrol altına alamıyor. Japonya da sağlık meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları olimpiyatların yapılmasını eleştiriyor.
MENTAL HAZIRLIK
Koronavirüsün gölgesinde gerçekleşen olimpiyatlara sporcular yoğun bir çalışma sürecinden geçtiler, uzun bir süre antrenmanlarına devam ettiler. Oyunların ertelenmesi ile hayal kırıklığı yaşayan sporcuların motivasyonunda bazı değişiklikler yaşanabiliyor. Salgının ilk dönemlerinde evde zor koşullarda çalışan sporcular oyunlara mental olarak hazır olmaları gerekiyordu. Pandemi sürecinde psikolojik olarak kendini hazırlayan sporcular oyunlarda daha avantajlı konumda… Uzun bir süre sahada antrenman yapmayan ve maçlara çıkmayan sporcular imgeleme yöntemiyle, zihinde canlandırma teknikleri ile spor psikologlarından özel destek aldılar.
CİMNASTİKTE BÜYÜK BAŞARI
Olimpiyat meşalesinin yanmasıyla tüm dünyada sporseverler ekran başında kilitlendi. 8 Ağustos’a kadar devam edecek olimpiyat oyunlarının temel branşlarında; atletizm, cimnastik ve yüzme yer alıyor. Cimnastik sporunda ülke olarak önemli başarılara imza atıyoruz. Cimnastikte İlk kez 4 sporcumuz ile olimpiyatlara katılma heyecanı yaşarken, finallere kalmanın gururunu da yaşıyoruz. 2016 Rio Olimpiyatlarında cimnastik dalında ülkemizi temsil eden Ferhat Arıcan ve Tutya Yılmaz bir ilki gerçekleştirmişti. Ferhat Arıcan, 2016 Rio Olimpiyatlarına katıldı ve Türk cimnastik tarihinde 108 yıl aradan sonra olimpiyatlara giden ilk Türk cimnastikçi oldu. Maalesef cimnastiğin ülkemizdeki gelişimi ve olimpiyatlara katılmamız çok geç oldu. Sporun temel branşı olan jimnastiği ufak yaş gruplarında daha çok yaygınlaştırmalı ve sevdirmeliyiz. İbrahim Çolak, Ferhat Arıcan, Ahmet önder ve Adem Asil ülkemiz adına yarışan cimnastikçiler hangi seviyede olduklarını ve hedefleri doğrultusunda olimpiyatlara nasıl hazırlandıklarını gördük. Hepsi çok konsantre ve madalya için hedefleri var. Umarım sonu madalya ile biter.
VOLEYBOLDA KADINLAR İYİ BAŞLADI
Kulüp ve milli takım düzeyinde ülkemizi en iyi temsil eden, gururlandıran ve en istikrarlı performansı sergileyen kadın voleybolumuz… Futbolun hep gölgesinde kalan voleybolda 2019 yılında final heyecanı yaşamıştık. Voleybolda her geçen yıl gelişiyoruz ve önemli başarılara imza atıyoruz. Kadınlara fırsat verildiğinde neler yapabileceklerinin temsili oldular. A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Tokyo Olimpiyat Oyunlarına çok iyi başladı. Olimpiyatların son şampiyonu Çin takımını muhteşem oyunu ile 3-0 yendi. Bu tarz turnuvalarda iyi başlamak çok önemli… Son şampiyon Çin karşısında iyi oynadık. Umarın aynı performansı ve istikrarı diğer maçlarda gösteririz. Olimpiyatlara iyi başladık, iyi bitirelim. Olimpiyatlarda yer alan bütün milli sporcularımıza başarılar diliyorum.