Sayfa Yükleniyor...
Sonra da AÖF’nin ‘Türkçe’ bölümünü bitirdi. Birçok okulda öğretmenlik ve idarecilik yaptı.
Şiir yazmaya 1987’de başlayan Eşref Karadağ, Yenice Gazetesi’nin düzenlediği Sabri Akay Şiir Yarışması’nda ‘Yüz Liralık Çocukluk’ adlı şiirle mansiyon aldı. “Yaba Öykü, Kıyı, Damar, Karşı, Öğretmen Dünyası, Güneş, Dönemeç, Çalı” gibi dergilerde şiirleri yayınlandı. İlk şiir kitabı “Erik Ağacı Olmak İsteyen Çocuk” 2004’te çıktı. Şiir dosyası “Çıkınımdaki Azıklar” ile Karabük İbrahim Yıldız Şiir Ödülü’nde mansiyon aldı. Şiirin yanı sıra öykü de yazıyor. Ümit Kaftancıoğlu Öykü Yarışması’nda “Suriye’nin Öyküsü” adlı öyküyle ikincilik kazandı. ‘Küçük Menderes’ Gazetesi’nde arada bir güncel konularda yazılar yazdı.
Dedem Bir Maymun, Sevgi İzi, Noel Babalar Grevde, Torbadaki Maksim Gorki, Özgürlük mü O da Ne? Çıkınımdaki Azıklar, Küçük Şehir Belediye Başkanı (Nursel Çetin’le ortak kitap) Talanya (şiir) Mezarlıktaki Işık, Afra Tafra, Belirsiz Gün ve Haftalar. Yangın, Alsancak Dedektifleri. Binbir Kötülük, Sihirli Sınav, Dede ile Sayın Okaliptüs, Dersten Kaça Şiirler.
Edebiyatın birçok alanında, çocuk öykü, gençlik romanı, çocuk şiiri, yetişkin öykü, roman dallarında ürünler veren Eşref Karadağ, TRT’nin açmış olduğu Çocuk Bahçesi radyo oyunu dalında ikincilik aldı. TRT radyolarında birçok oyunu yayımlandı.
Osmangazi Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve Türkiye’nin en uzun soluklu edebiyat yarışmasından biri olan Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’nda “Bir Çingene Masalı” isimli romanıyla üçüncü oldu.
Yazarın kullandığı dil onun parmak izidir. Eşref Karadağ kendi dilini oluşturmuş bir yazar. Bir kitabın kapağına bakmadan o kitabı okusanız, Eşref Karadağ’ın bir eseri olduğunu anlarsınız. Çocuk kitaplarında toplumsal sorunlara, yaralara parmak basarken onların dilsel, mantıksal, vücut kinestetiği, içe dönüklük, kişiler arası zeka türlerini göz önünde tutarak çocukları ötekileştirmeden, çocuk gerçekliğine dayanan, onun birey olduğunu gözler önüne seren kitaplar yazmaktadır. Bir örnek vermek gerekirse “Sevgi İzi” kitabında bir otizimli çocuğun sorunlarına dikkat çeker.
Anton Çehov “Büyükler ve çocuklar için ayrı ilaç var mı, dozlar değişir yalnızca.” demiş. Eşref Karadağ çocuk kitaplarında çok iyi ayarlayan bir yazar. Yetişkinler için kaleme aldığı, kara mizaha kaçmadan ince bir zeka ürünü olan öyküleri, sizi yaşamın gözden kaçmış alanlarına savurur. Nice kitaplara sevgili Eşref Karadağ…