Eğitimin Mucizevi Boyutu Düşünmeyi Öğrenme Sanatı


  • Oluşturulma Tarihi : 10.03.2021 07:19
  • Güncelleme Tarihi :
Eğitimin Mucizevi Boyutu Düşünmeyi Öğrenme Sanatı yazının resmi

Bir eğitim sistematiğini kendi iç dinamizmi ile işler bir hale getirmek ve yürütmek çok önemlidir. Bu işlevi sağlayabilmek için hammadde bilgiyi en iyi şekilde işleyerek kullanmamız gerektiğini biliyoruz. Sistematiğin yapısı ve işleyişi açısından bu konu çok önemlidir. Eğitim tıpkı kaliteli bir fabrika ve (veya) çok büyük bir endüstri gibi kullandığı üç girdiden biri nihai ürün olmak üzere üç malzemeyi enfes bir şekilde değerlendirebilmelidir.

Eğitim olgusunun kullandığı bu hammaddeler sırasıyla:

1. Sonlu-sonsuz sayıda çeşitli bilgiler: Hammadde bilgilerin içindeki anlam ve öz araştırılıp, keşfedilerek en iyi şekilde işlenerek insan ruhuna mal edilmelidir.

2. Sonlu-sonsuz miktarda çeşitli materyaller: Soyut ve somut materyaller, madde-mana sentezi gerçeğinde süzgeçten geçirilerek en iyi şekilde işlenmelidir.

3. Sonlu-sonsuzluğun yeryüzündeki temsilci adayları olan öğrenciler: Nihai ürün özelliğinde olup her şey ve bütün dengeler ona endekslenmiştir.

Materyal-ürün ilişkisi çerçevesinde en iyi ve doğru sonucu elde etme yol ve yöntemlerini ilişkileri kullanma sanatıyla elde edebiliriz. Hayat Piramidinde de görüldüğü gibi soyut ve (veya) somut olarak bilinen ve hatta henüz bilinmeyen her şey birbiriyle ilişkilidir. Bu durum eğitim patentli bilimsel arayış girizgâhlarında bizlere sürekli bir ışık ve sonlu-sonsuz bir yükseliş trendi sağlamaktadır.

kullanma sanatı, düşünmeyi öğrenme sanatında saklıdır. Buraya kadar verilen bilgilerin ışığında, bütün eğitim sistematiklerinde, eğitim ve öğretim konusunun işlevsel kanadını oluşturan bu konuyu iyi incelememiz gerekir. İnsanda zaten var olan potansiyel ve kinetik istek sinerjisini pozitif kullanmayı önce biz öğrenmeliyiz. Özetle düşünmeyi öğrenme sanatının önkoşulu istemeyi öğrenme sanatında saklıdır. İlgi çekme sanatı ve iletişim ise eğitimin en vazgeçilmez ön koşuludur.

Eğitimin Mucizevi Boyutu Düşünmeyi Öğrenme Sanatı
İsmail Ferruh Destebaş
Yazarımız Kim ?

İsmail Ferruh Destebaş