Farklı Bir Atmosfer Yorumu - 2


  • Oluşturulma Tarihi : 04.03.2020 06:52
  • Güncelleme Tarihi :
Farklı Bir Atmosfer Yorumu - 2 yazının resmi

Maddenin Dili
Hava küreyi (Atmosferi) oluşturan her bir hava molekülü, bütün seslerin frekanslarını, tonlarını, şiddetlerini (desibel), insan ve hayvan seslerini, farklı milletlerin farklı dil (lisan) ve lehçelerini ayırt ederek, hiç karıştırmadan, eksiksiz ve düzgün bir şekilde kolayca taşır. Ayrıca bütün bu seslerden 20–20 bin frekansta olanları seçerek rezonans (tınlaşım) olayı şeklinde kulağımızda titreşim yaptırarak duymamızı sağlar.
Nitekim bir çalar saati bir fanusla kapatıp, bir pompa ile içindeki havayı boşalttığımızda, çalar saatin sesini duyamayız. Çünkü ses boşlukta yayılmaz. Bu olayı, ses enerjisini taşıyacak bir hava köprüsü olmadığından ses iletişiminin mümkün olmadığı şeklinde açıklayabiliriz.
Öyle ki, hava moleküllerinin (özgül nitelikleri gösteren en küçük parça) her bir parçasının içine sanki çeşitli binlerce noktalar, harfler, kelimeler, müzik sesleri ve notaları konulmuştur. Daha fazlası da (sonlu-sonsuz) konulabileceği halde hava zerreleri, bunları birbirine karıştırmazlar. Hava zerreleri, düzenli hareketlerini asla bozmazlar. Üstelik bu hava parçacıkların çok farklı sesleri, lisanları sanki bilerek, bütün çeşitli yaratık ve maddelerin de çıkardıkları sesleri adeta tanıyarak taşımaları, iletmeleri ve bunla tamamen hatasız yapabilmeleri gerçekten ilgi çekici ve etkileyicidir. Binlerce yıl boyunca bütün seslerimizin kayıt edilerek uzay boşluğunda birikmeye devam etmesi de oldukça düşündürücüdür.
Ayrıca yine pek çok görevleri şaşırmadan yapan o küçük hava molekülüne cidden çok ağır yükler yüklendiği halde, hiç zaaf göstermeden, asli dengeleri bozmadan, kural hatası yapmadan ve görevinden bir an bile geri kalmadan, düzenli ve sürekli bir şekilde kesintisiz çalışabilmesi dikkat çekicidir.
Hava molekülleri, binlerce farklı kelimeyi ayrı ayrı şekilde ve anlamda işitir gibi davranırlar. Kulağın özelliklerini, dilleri (lisanları) adeta bilirler. Ve seslerin orijinalitesi bozulmamış bir şekil ve düzen içinde kesinlikle birbirine karıştırmadan, işitme organımız hassas kulağımıza iletirler. Üstelik bütün bu görevleri yaparken fırtına, şimşek gibi kendi adıyla anılan hava olaylarını da başaran hava zerresinin görev anlayışı gerçekten mükemmeldir,
Bütün bu olayları bir kalemin yazdığını farz edersek, kristal (geometrik) şekilleri oluşturan noktalar sanki farklı özel bir kalemle birleştirilerek adeta kâinatın ve biz insanların kaderi, hayatı yazılmaktadır. Kader bu noktada mühendistir
Araştırmacı-yazar                                                    


 

Farklı Bir Atmosfer Yorumu - 2
İsmail Ferruh Destebaş
Yazarımız Kim ?

İsmail Ferruh Destebaş