Adnan Süvari otobüs istiyor

“Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Karabağlar’ın Adnan Süvari Mahallesi’ndeyiz. Mahallemiz 1993 yılında Ezedere Mahallesi’nden ayrılarak Adnan Süvari Mahallesi ismini alıyor. Mahallemizin muhtarı ise dördüncü dönemini yapmakta olan Harun Özbilmez.  Mahallemiz, Karabağlar’ın güzel mahallelerinden birisi diyebilirim. Bir plan proje çerçevesinde yapılan mahalle, şehirleşme anlamında çok fazla sorun yaşamıyor.


  • Oluşturulma Tarihi : 05.05.2015 07:26
  • Güncelleme Tarihi : 05.05.2015 07:26
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Adnan Süvari otobüs istiyor

TANER UYANIKER

Mahallemiz geniş ve güzel parklarıyla ön plana çıkıyor. Yeşili bol olan mahalle sakinlik ve huzuru arayanlar için tercih edilebilecek yerleşim yerlerinden birisi diyebilirim. Mahallenin sorunlara gelecek olursak ulaşım sorunu başı çekiyor. Mahallenin içinden geçmeyen otobüs nedeniyle mahalle sakinleri zorluk yaşıyor.  Dik yokuşlarında olduğu mahalle için ulaşım büyük bir sorun olarak görünüyor

Mahalleyi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın Sesi” sayfamızda bugünkü durağımız Adnan Süvari Mahallesi’ndeyiz. Mahallemizin muhtarı ise dördüncü dönemini yapmakta olan ve daha önce market işletmeciliği yapan Harun Özbilmez. Mahallemiz Karabağlar Göztepe metro istasyonuna yakın bir yerde konumlanmış durumda. Biraz yüksekçe bir alanda yer alan mahallemizin yeşil alanı çok fazla olduğunu söyleyebilirim. Mahallede ekonomik olarak orta ve üstü gelir düzeyine sahip bireyler ikamet ediyor. Mahallemiz doğru kentleşme ile güzel bir görüntüye sahip. Sadece belli bir alanın yolları dar yapılmış onun dışında sorun görünmüyor. Mahallede yaşayan bireylerin çoğunluğu çalıştığı için sokaklarını bir sessizlik bürümüş durumda. Ekonomik olarak kötü olan mahallelerin o gürültülü ve şen şakrak havası yok. Mahallenin park ve piknik alanları mevcut. Buraların iyi bakıma tabi tutuldukları gözden kaçmıyor. İnsanların huzur içinde çamlarla süslenmiş parklarında oturabilecekleri ve sohbet edebilecekleri yerlerinin olması mahalle için bir şans. Her mahallede olduğu gibi bu güzel mahallede de sorunlar bulunmaktadır. Bu sorunların başında ulaşım sorunu bulunuyor. Mahallenin içinden geçmeyen otobüs nedeniyle mahalle sakinleri zorluk yaşıyor.  Dik yokuşlarında olduğu mahalle için ulaşım büyük bir sorun olarak görünüyor. Mahalle muhtarı Özbilmez, sadece kendi mahalleleri için değil aynı zamanda beş mahalleyi ilgilendirdiğini ve bu sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Muhtar olma sürecinizden bahsedebilir misiniz?

1999 yılında bir abimizin teşvikiyle bu göreve aday oldum. Şu an kendisi birinci azam olur. O dönem o aday olacaktı. Yaşı ileri olduğu için ‘sen gençsin sen ol’ dedi. Böylelikle adaylığımı koydum ve mahallelinin isteğiyle muhtar oldum. Geldiğimden beri de elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum.

ULAŞIM SORUNU

Mahallenin sorunları nelerdir?

Mahallemiz kurulu itibariyle rampa bir yerleşim alanı var. Mahallemizde yaşlı nüfus yoğunluğu da çok fazla bulunmaktadır. Mahallemizin uç noktasında kalan İnönü Caddesi’nden otobüs geçiyor ama mahallenin içinden geçmiyor. Yaşlı vatandaşlar dik tokuşu çıkamadıkları için metroya ulaşabilmek amacıyla taksi çağırmak zorunda kalıyorlar. Kısa mesafe olduğu için bu kez de taksicilerle sorun yaşıyorlar. Bizim yukarımızda kalan mahallelere doğruda giden bir otobüs istiyoruz. Bu konuyla ilgili çok fazla uğraşlarımız oldu. Sadece bizim sorunumuz olmadığı için diğer mahallelerle de ortak müracaatlarımız oldu. Tüm bunlara rağmen hiçbir şey yapılmadı. Meclis üyeleriyle de bu alanı gezdik, bundan da bir netice alamadık.

Mahalle halkı başı boş köpeklerle ilgili çok fazla şikayette bulunuyor. Mahallemizde köpekler tarafından 4-5 vatandaşımız ısırıldı. Mahallemizde çok sayıda köpek bulunmaktadır. Ben kendim bir hayvan severimdir. Ama bu durum köpeklerin insanlara saldırdıklarını ve mahalle sakinlerinin şikayetlerini göz ardı edemez. Bununla ilgili belediyenin de bir şey yapamadığını biliyorum. Ama durumda ortadadır.

Her yağmur yağdığında mahallemiz dereye dönüşüyor. İnsanlarımız yollarda yürümekte zorlanıyorlar. Bununla ilgili başvurularımız oldu. Yağmur suyu kanal projesi var. O proje kabul edilmiş. Bu senenin sonuna kadar bizden müsaade istediler. Bizde bunun yapılması için beklemekteyiz.

“MAAŞLAR YETERSİZ”

Muhtarların sorunları nelerdir?

Maaşlar iki katına çıkartıldı ama Bağkur parası ödenme zorunluluğu getirildi bunun neticesinde aldığımız 890 liranın 4010 lirasının üstünde bir rakamı Bağkur’a vermek zorunda kalıyoruz.  Bunun yanında muhtarlık giderlerimizde belli bir meblağ tutmaktadır. Telefon, su, internet, elektrik, kırtasiye malzemeleri 200 lirayı tutmaktadır. Geriye bir şey kalmamaktadır baktığımızda. Evimiz kira değil kira olsa bu parada yetmeyecektir bize. Muhtarlıkta eskiden de daha fazla yetkilerimiz bulunmaktaydı. Bir şey yapmak istediğimizde elimiz kolumuz bağlanıyor.  

Bununla birlikte belediyelerin, mahalleyle ilgili bir karar alacaklarında bize danışmaları daha uygun olur. Mahalleyi en iyi tanıyan o mahallenin muhtarı olmaktadır. Sadece belediye meclis üyeleriyle mahalle çalışmaları yürütülemez. Bir de bizim defalarca istediğimiz bir şeyi yapmıyorlar sonra vatandaşa arıyor yapıyorlar. Böyle olduğunda mahalle itibariyle kötü bir konuma geliyoruz. Bu kurumu küçük düşürücü davranışlardan kaçınılmalıdır.

“MUHTAR OLMAZSA OLMAZ!”

Muhtarlar mahalle için neyi ifade eder?

Muhtar bir mahalle için her şeydir. Onun işini gören, yolu bozulduğunda yola koşa, ışığı söndüyse tamir ettiren, en önemlisi herkesin dert ortağıdır. Mahalle sakinlerimizin özel sorunları olduğunda onlara yardımcı olabiliyorsak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Belli bir dönem sonra mahalle sakinleriyle muhtar akraba gibi oluyor. Mahallelerde muhtarlık kurumu kaldırılırsa olmaz. Muhtarlık kalkarsa bile bir temsilcilik olması gerekir. Mahalleli aradığında karşısında bir muhatap bulmalıdır.

KUTU

Harun Özbilmez Kimdir?

1968 yılında Almanya’da dünyaya geldim. 7 yaşıma İzmir’e taşındık. 1976 yılında itibaren de bu mahallede oturmaktayım. Mahallemde daha önce market işletmeciliği yaptım. Öğrenim durumun ortaokuldur. 2 tanede çocuğum bulunuyor.

Mahallenin tarihçesi ve mahallede bulunan kurumlar:

Mahallemiz 1993 yılında Ezedere Mahallesi’nden ayrılarak Adnan Süvari Mahallesi ismini alıyor. Mahallede halk eğitim merkezi, imam hatip lisesi, kuran kursu, 1 tane de özel okul bulunuyor.

Mahallenin Künyesi:

Mahallenin nüfusu: 4500

Mahallenin seçmen sayısı: 3250

Mahallenin posta kodu: 35140

Mahallenin cadde sayısı: 1

Mahallenin sokak sayısı: 31

Mahallenin muhtarı: Harun Özbilmez

 

 

Haber Merkezi