Sayfa Yükleniyor...
Konak Bahri Baba aktarma istasyonundan Gaziemire giden otobüslere binip, Varyantı aşarak Eski İzmir Caddesinin sıkışık trafiğinde zar zor ilerledikten sonra ulaştığınız Karaselvi durağında inerek Mahmut Esat Bozkurt Parkı içindeki muhtarlığa ulaşıyorsunuz
Egede Bugün okurları ve Karabağlar, Sevgi Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizi Muhtar Ömer Yılmazdan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyorum. İnanıyorum ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtardan iyi kimse tanımaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Vatandaş Hamza her hafta üç mahallede sizlerle muhtarlıklarda buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum ve bu kurumun temsilcisi muhtarlar kuruluşlarından günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ettim. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında olacak.
Hamza Gül
MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ (186ncı Mahalle)
Mahallenin adı: Sevgi
Mahallenin ilçesi, ili: Karabağlar/İzmir
Posta Kodu: 35190
Mahallenin nüfusu: 15.000
Mahallenin seçmeni: 6.100
Mahallenin sokak ve cadde sayısı: 73
Mahallenin muhtarı: Ömer Yılmaz
Konak Bahri Baba aktarma istasyonundan Gaziemire giden otobüslere binip, Varyantı aşarak Eski İzmir Caddesinin sıkışık trafiğinde zar zor ilerledikten sonra ulaştığınız Karaselvi durağında inerek Mahmut Esat Bozkurt Parkı içindeki muhtarlığa ulaşıyorsunuz. 30 Mart 2014 seçimlerinde 5 adayla girdiği seçimden zaferle çıkan Ömer Yılmaz muhtarlıkta karşılıyor beni. 1974te Gaziantepten eğitim için ilk gençlik yıllarında İzmire gelen Ömer Yılmaz, o yıllarda yaşadığı ani ve üzücü olaylarla eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalarak hayata atılmış. Anne ve babasını o yıllarda kaybeden muhtar Ömer Yılmaz 8 kardeşini de İzmire getirerek zor koşullarda aylakta kalma mücadelesi verenlerden. Su gibi akıp giden zamanın içinde kardeşleri ile yapabileceği her türlü ticari işlerde çalışan Ömer Yılmaz, son olarak Kemeraltında Kestane Pazarında hediyelik eşya ve çerçeve imalatı işine girdi. Halen kardeşlerinin bu işi yaptığını belirten muhtar Yılmaz, kendi emekli olduğu için mahalledeki kendisi gibi Gaziantepli hemşerisi berber Yılmaz Kahraman ve komşularının ısrarı ile muhtarlığa aday oldu. Mahallede yaşayanların göçtüğü kentlere baktığımızda sadece iki ailenin Gaziantepli olduğunu görüyoruz. Seçimlerde de bunlardan Ömer Yılmaz muhtar seçilirken Yılmaz Kahramanda 1 nci aza olarak listesinde yer aldı. Seçildiği günden bu yana 40 yılını geçirdiği mahallesinde zaten bildiği sorunları yeniden bir gözden geçirerek kolları sıvayan Ömer Yılmaz, Karabağlar ve Büyükşehir Belediyesi ile Karabağlar Kaymakamlığı arasında mekik dokumaya başladı. Muhtarlık ofisinin diğer ziyaret ettiğim muhtarlıklara benzer yönleri olsa da röportaj boyunca soğuktan dişlerimin titrediğini hissettim. Niçin klima yok? dediğimde ise Son günlerde hava birden soğuyunca klimanın eksikliği ortaya çıktı. Benim imkanım yok, çünkü buraya çekilen elektrik hattı bile ticari işletme tarifesinden tahsil ediliyor. Bir yandan telefon, internet derken elektrik ve su faturaları üst üste geldiğinde aldığımız ödenekten zaten bir şey kalmıyor. Mahallem genel olarak çoğunluğu yoksul ailelerden oluşuyor. Bu nedenle bura evrak için gelen vatandaştan yasal olan mühür parasını bile isteyemiyorum. Bu nedenle artık bu soğuklarda nasıl hizmet verdiğimi siz gördünüz, Büyükşehir mi yoksa Karabağlar Belediyemiz mi birisi bu eksikliklerimizi tespit edip karşılar diye bekliyorum. dedi.
ALT YAPI YETERSİZ
Sevgi Mahallesinin 73 sokağının yanı sıra Eski İzmir Caddesi ve Dostluk Bulvarı komşu mahallelerle sınırlarını belirliyor. Ali Fuat Cebesoy, Refet Bele, Bozyaka, Günaltay ve Barış Mahalleleri arasında kalan Sevgi Mahallesinde Nadire Merzeci İlkokulu, Cemil Meriç Ortaokulu ve Bozyaka Şehit Fethi Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitim kurumlarını oluşturuyor. Mahalle sakinlerinin sağlık ihtiyacını ise Barış Mahallesindeki sağlık ocağı karşılıyor. Mahalle sınırları içinde var olan halı sahanın çevresinde küçük bir dinlenme alanı bulunduğuna dikkat çeken muhtar Ömer Yılmaz, Mahallemizde bulunan 10 küçük park alanının 5inde spor aletleri diğer 5inde ise oyun aletleri mevcut. Ancak parklarımızın bakımları konusunda sıkıntımız var. Belediyemizin bu anlamda biraz daha duyarlı olmasını bekliyorum. Özellikle eski sokaklarımızda önceleri evler bir iki katlıydı, geçen sürede buralardaki yapılaşmalar hem dikey hem de yatay olarak çoğaldı. Bu anlamda yıllar önce döşenen kanalizasyon ve su şebekesi zaman zaman sıkıntı yaratıyor. Sokaklarımız dar olduğu için kaldırım yok. Bu anlamda sokaklara araç park edilmesi buradaki trafiği de olumsuz etkilemekte. Mahallemizin hiçbir yerinde yollarımız kilit parke taş ile kaplı değil. Bütün sokak ve caddelerimiz asfalt kaplama, zaman içinde buralardaki bakım onarım çalışmaları sonunda üst üste atılan asfalt kaplamalar yer yer ev ve işyerlerinin yoldan aşağıda kalmasına neden olmaktadır. Bu nedenle yağmurlarda buraları su basmaktadır. Buraların kilit parke taş olmasını yeni seçilen başkanımız Muhittin Selvitopuna toplantıda aktardım Başkanımız da bu yolların asfalt olmaması gerektiğini söylüyor. Sanıyorum önümüzdeki süreçte bu sıkıntılarımız çözülecektir. diye konuştu.
BARIŞTI SEVGİ OLDU
30 Yıl önce Barış Mahallesi sınırları içindeyken bölünerek Sevgi Mahallesi adını alan mahalle, tüm Türkiyede görüldüğü üzere Suriyelilere de kucak açan bir yerleşim bölgesi. Bu anlamda gelen Suriyeliler gibi mahallede yaşayan birçok ailede ekonomik sıkıntı içinde yaşamlarını sürdürüyor. Bu anlamda muhtara gelerek iş isteyen, kömür isteyenler eksik olmuyor muhtarlıktan. Ancak yardımcısı Yılmaz Kahraman ile uyum içinde bir çalışma sergileyen Ömer Yılmaz, Ben ve 1 nci azam Yılmaz bu mahallenin en eskilerindeniz, bu nedenle nerede elektrik direği var, hangisi arızalı ve hangi sokak nerede başlayıp bitiyor, nerede kanalizasyon sorunlu nerede yol bozuk bunu biliyoruz. Bu anlamda mahallemizin sıkıntılarını mahalle sakinlerimizin desteğiyle belirli bir takvime programlayıp çözümü noktasında çalışacağız. Yeter ki belediyelerimiz bizim sorunlarımız konusunda bize destek olsun. Tedaşla ilgili özellikle sokak aydınlatmalarında yaşanan arızaların onarımı konusunda zaman kaybı olmasından şikayetçiyiz. Bu konuda bir çok mahalle muhtarı arkadaşımın da aynı sıkıntı içinde olduğunu biliyorum. Mahallemiz sakinleri genellikle dar gelirli ailelerden oluşmakta. Mahallemizde yaşayanlar genellikle Mardin, Van, muş, Konya Sivas ve Erzurumdan göçen aileler yaşıyor. Son dönemde 50 kadar da Suriyeden gelen mültecilerin oluşturduğu ailelerde mahallemizde yaşıyor. Asayiş yönünden çok sıkıntımız yok, ancak bizlerin muhtar olarak var olan sorunlarının çözülmesi de gerek. Biz şimdilik otobüse biniyoruz fakat İzmir, İzmir Metro ve Vapurlara binemiyoruz. Biz mahallenin bir sorunu için buradan çıktığımızda emin olun ulaşım parasını cebimden veriyorum. Oysa İstanbuldaki muhtarların tüm toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlandığını biliyoruz. Bu hakların İzmirde görev yapan muhtarlara da sağlanmasını bekliyoruz şeklinde konuştu.
Haber Merkezi