Bizim Mahalle-Konak, 26 Ağustos Mahallesi

Ege’de Bugün okurları ve 26 Ağustos Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizi Muhtar Şerife Gökgör’den dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak,  bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyorum. İnanıyorum ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtardan iyi kimse tanımaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Vatandaş Hamza her hafta üç mahallede sizlerle muhtarlıklarda buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum ve bu kurumun temsilcisi muhtarlar kuruluşlarından günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdik


  • Oluşturulma Tarihi : 28.04.2014 07:37
  • Güncelleme Tarihi : 28.04.2014 07:37
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Bizim Mahalle-Konak, 26 Ağustos Mahallesi

Hamza Gül - MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ (126 ncı Mahalle)

Mahallenin adı:  26 Ağustos

Mahallenin ilçesi, ili: Konak/İzmir

Posta Kodu: 35130

Mahallenin nüfusu: 3.092

Mahallenin seçmeni: 2.335

Mahallenin sokak ve cadde sayısı: 30

Mahallenin muhtarı:  Şerife Gökgör

Konak Bahribaba’dan 42 ve 46 numaralı otobüslere ulaşılan 26 Ağustos Mahallesi, Boğaziçi, Yavuz Selim, Ulubatlı, Ferahlı ve Levent Mahallelerinin arasında bulunuyor. Boğaziçi ve Ferahlı Mahallerinin yokuş yollarından tırmandığınız dar sokaklardan ulaştığınız 26 Ağustos Mahallesi’nde şimdi çiçeği burnunda idealist ve heyecanlı bir muhtar koltukta oturuyor. Uzun yıllar CHP Konak İlçe Kadın Kolları’nda aktif görev üstlenen Şerife Gökgör, 30 Mart seçimlerinde bu çalışmalarını mahallesi adına yapabilmek için 4 erkek adaya karşı yarışa dahil oldu. 2009-2014 döneminde 26 Ağustos Mahalle Muhtarı Cafer Çetiner, tekrar aday olmayacağını belirtince aday olmayı bir yıl öncesinden muhtarlık yapmayı hedefleyen Şerife Gökgör, seçime üç ay kala kapı kapı mahalle sakinlerini ziyaret ederek muhtar adayı olduğunu ve destek istediğini ifade etmesiyle mahallesi seçmenin neredeyse yarısının oyunu tek başına alarak seçimi kazandı.

6 CADDE, 24 SOKAK

26 Ağustos Mahallesinin sınırlarından 6 cadde geçerken mahlle içinde de 4’ü çıkmak olmak üzere 24 sokak bulunuyor. Mahalle sınırları içinde TÜİK verilerine göre 697 bin 380 binada 104 işyeri de bulunuyor. Yaklaşık 3 bin 92 kişinin yaşadığı 26 Ağustos Mahallesi’nin seçimlerde sandığa giden seçmen sayısı ise 2 bin 335. Son seçimlerde 2 bin civarında oy kullanılan mahallede seçmenlerin 980 oyunu alarak muhtar olan Şerife Gökgör, yıllarca siyasette üstlendiği görevler nedeniyle mahallelinin sorunlarını çok yakından bildiğini ifade ederek, “Ben zaten muhtar olmadan öncede mahallemin sorunları ile ilgili yerel yönetimlerle sürekli dirsek teması halindeydim, o zamanlarda muhtarımız sorunları bana iletir bende parti aracılığı ile ulaşmam gereken kurumlara ulaşır ve sorunu iletirdim. Şimdi masanın arkasına geçtim ve artık sorunların direk muhatabı benim, bu bilinçle 26 Ağustos Mahallesi’nin öncelikli sorunlarını çözmek için hazırladığım çalışma planını hayata geçirmeye gayret edeceğim. Ben 31 yıldan buyana bu mahallede yaşıyorum, dolayısıyla komşularımın sorunu benim sorunumdur, bu bilinçle mahalle sakinlerimin de desteğiyle var olan sorunları çözeceğimize inanıyorum.” dedi.

DONANIMLI PAZARYERİ

26 Ağustos Mahallesi’nin en büyük eksiğinin tam donanımlı bir Pazar yeri ve park olduğunu belirten muhtar Şerife Gökgör, “Bizim mahallenin şuanda en büyük ihtiyacı donanımlı bir pazar yeridir. Yıllarca bu eksikliğimizi ilgili kurumlara muhtarımız defalarca iletti, ancak bir çözüm bulunamadı. Şimdi benim bir şansımda Konak Belediye Başkanımızın Sema Pekdaş gibi çalışkan bir kadın belediye başkanına sahip olmamızdan dolayı sorunlarımı daha rahat ileteceğimi umuyorum. Bu konuda Sema Başkanım veya Sayın Kocaoğlu’nun 26 Ağustos Mahallesi Pazaryeri için bir çalışma başlatmasını bekliyoruz. Bu yapılacak olan pazaryerinin üzerinin kapalı olması ayrıca bir kısmına bir taziye yeri ve düğün salonu gibi bir bölüm yapılırsa mahalle sakinlerinin bu özel günlerinde yaşadıkları sıkıntı biraz daha azalır. Bu Pazar yerinin altı da otopark olabilir, bu nedenle hem mahallemiz büyük bir eksiklikten kurtulur hem de bu pazarın çevrenide yaşanacak park sorunu ortadan kalkmış olur” şeklinde konuştu.

LOGAR KAPAKLARI ÇALINIYOR

26 Ağustos Mahallesi’nin cadde ve sokaklarındaki Telekom ve İzsu’ya ait logar kapaklarının son günlerde çalınmasıyla ortaya tehlikeli bir görüntünün çıktığını vurgulayan muhtar Şerife Gökgör, bu konuda bu kapakları çalanların hurdacılara satıldığını, veya bunları bazı art niyetli hurdacıların mı çaldığı konusunda şüphelerinin olduğuna dikkat çekerek, “Biz son dönemde bu logar kapaklarının çalınmasından dolayı sıkıntı günler yaşıyoruz. Bu kaparlar yerinden çıkartıldığında ortaya çıkan kuyu şeklindeki derin çukurlar ciddi bir tehlike oluşturuyor. Buralara araçlar düşüyor, ayrıca insanlarda düştüğünde ciddi sorunlar yaşanabilir. Bu konuda 11 mahalle muhtarı ortak bir dilekçe ile önümüzdeki günlerde emniyetimize ve ilgili kurumlara derdimizi aktaracağız. Son günlerde özellikle çıkmaz sokaklarımız başta olmak üzere bir çok sokak aydınlatma lambamız yanmıyor, bu nedenle akşamları buralar zifiri karanlıkta kalıyor. Bu durumda özellikle öğrenciler ve yaşlılarımız geceleri bir yere gidip dönerken çok sıkıntı çekiyor. Bunu defalarca Tedaş’a ilettim ama şimdiye kadar gelip bu soruna bir çözüm bulmadılar. Bu karanlık yerlerde hırsızlık ve diğer istenmeyen asayiş olayları yaşanıyor. Bu konuda mahalle sakinlerimden çok sayıda şikayet almaktayım. Çöplerimiz 3 günde bir toplanıyor, mahalleli çöp konteyneri istemiyor koku ve sinek oluşuyor diye bu arada üç gün boyunca evlerde veya kapı önlerinde bekleyen çöplerde yaz sıcağında daha da büyük bir sorun olacak. Bu konuda Konak Belediyemizin önümüzdeki süreçte bu konuya eğilmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

İMAR SORUNU

26 Ağustos Mahallesi’nin mevcut imar durumundan dolayı buraya müteahhitlerin yatırım yapmak istemediğine değinen Şerife Gökgör, “Belediyemiz bazı eski binaların bulunduğu yerlerde istimlak çalışması yaparak burada park alanı yaratabilir, ayrıca mahallemizde uygulanan imar durumu 4 katın üzerine çıkartılırsa buraya yatırım yapacak müteahhitlerde gelip yeni binalar yapabilir diye düşünmekteyim. Mahallemde evde oturan ev kadınlarının el becerilerini geliştirecek kurslar açılması ve bu kurslarda öğrendikleri işleri üreterek kendi satacakları bir alan yaratılırsa mahalleli kadınlarımızda üretime katkı koyar” dedi.

Haber Merkezi