Sayfa Yükleniyor...
Bornovada bugünkü durağımız Merkez mahallesi. Bornovanın yüksek bir alanına kurulan mahallenin tarihi ise Osmanlıya kadar dayanıyor. Osmanlı döneminde Rumların ikamet ettiği mahallede hala Rum evleri bulunmakta. Mahallemizin muhtarı ise Cemil Aslan.
Mahalle gelir düzeyi düşük olan bireylerin ikamet ettiği bir yerleşim yeri konumunda. Mahalleye çıktığınızda İzmir ayaklarınızın altına seriliyor diyebilirim bu güzel manzaraya sahip olan mahallenin ise sorunları çok fazla. Mahallenin en büyük sorununun ise okul önlerinde satılan uyuşturucu olduğunu iddia eden Aslan, yetkililere bunu iletmelerine rağmen bir çözüm bulunamadığını iddia etti
TANER UYANIKER
Muhtarın sesi adlı sayfamız için bugün Bornovanın Merkez Mahallesindeyiz. Mahallemizin muhtarı ise ilk dönemini icra etmekte olan Cemil Aslan. Tarihi olarak Osmanlı dönemine dayanan ve Rumların ikamet ettiği mahalle Bornovanın yüksek bir yerinde bulunmakta. Güzel bir manzaraya sahip olan mahallenin sakinlerinin ise ekonomik sıkıntılar içinde yüzdüğünü söyleyebilirim. Yaşanan ekonomik sıkıntıyı muhtarın şu sözleri açığa çıkartıyor: Çocuk okula akşamdan kalan pilavı ısıtıp ekmek arasına koyarak gidiyor. Sadece ekonomik sorunlarla boğuşmayan mahalleli, muhtarın iddiasına göre okul önlerinde bazı kişiler tarafından satılan uyuşturucu nedeniyle zor zamanlar geçiriyor. Bunun dışında okul önündeki ışıklandırma olmaması nedeniyle yaşanan kazalar, mahallede yer alan bir viraja korunma alınmadığı için yaşanılan trafik kazaları ve mahallenin 350 hanelik bir bölümüne yol yapılmaması nedeniyle insanların çamur içinde kalmaları mahallenin diğer sorunları.
MAHALLEDE TOPRAK YOL
Mahallemizin önemli bir diğer sorun ise 350 hanelik bir yerleşim yerinde yol yok. Yol olmadığı için insanlar toprak yolu kullanmak zorunda kalıyor ve o toprak yol yağmur yağdığında çamur oluyor. İnsanlar o çamurda ne araçlarını kullanabiliyorlar ne de kendileri o yoldan yürüyebiliyor. Böyle bir zamanda toprak yolun olmaması gerekir. Mahalleye elektrik, su döşendi ama yol yapılmadı. İnsanlar ben vergimi veriyorum neden yol yapılmıyor diye sitem ediyorlar. Bu konuyla ilgili başvurularımız oldu ama sadece yaptıkları kepçe gönderip yolu düzlemek oldu.
Mahalle okulumuzun önünde ışıklandırma sistemi olmadığı için çocuklarımızın can güvenliği yok. Okulun önünde büyük bir rezillik yaşanıyor. Orada çok sayıda kazada oldu ve bunun sonucunda çocuklarımız yaralandı. Bu konu hakkında başvurularımızda oldu ama ışık koyamayacaklarını söylediler bu kadar zor mu oraya bir ışık koymak anlamıyorum. Aileler bu durumdan ötürü gelip bana sitem ediyorlar ama benim de yapacağım şeyler bir yere kadar. Mahalleli olarak 500 imza topladık ama yine de bir sonuç alamadık.
VİRAJ KAZALARA NEDEN OLUYOR
Mahallemizin girişinde keskin bir viraj bulunuyor. Bu viraj nedeniyle her ay birkaç araç uçuruma uçuyor. Bu viraj nedeniyle yaralanma ve ölümler olmaktadır. Biz bu viraja korunma alınmasını istiyoruz. Bir barikat kurulabilir. Bununla ilgili öneri ve şikayetlerimiz yetkili mercilere bildirmemize rağmen hiçbir çözüm bulunamadı. Bu konu hakkında bir çalışma yapamayacaklarını ilettiler.
Mahallemizde 7 bin nüfusumuz var ama bir tane bile sağlık ocağımız bulunmuyor. Mahallemize seçimlere 1 hafta kala bir sağlık ocağı açıldı ve seçimlerden sonra hizmetini bıraktı. Mahallemizin sağlık ocağına ihtiyacı var ve bir sağlık ocağı açılmasını istiyoruz. Bunun dışında cami durağında kapalı otobüs durağı bulunmuyor. Bu nedenle otobüs bekleyen insanlar yağmur yağdığında ıslanıyorlar. Oraya kapalı bir otobüs durağı istiyoruz.
MUHTAR VATANDAŞIN DERDİNE KOŞAR
Muhtarlık olarak yaptığınız çalışmalar nelerdir?
İşe ihtiyacı olan bayan vatandaşlara yönelik belediyeyle ortak proje geliştirdik ve kadınlara mesleki iş için kurslar düzenliyoruz.
Muhtarlığın mahalle için önemi nedir?
Muhtar olmak vatandaşların derdine koşmaktır. Vatandaş bir sorun yaşadığında tek başına belediyeye gidip şikayet edemiyor. Vatandaş mahallede en küçük bir sorun olduğunda gelip muhtara iletiyor. Bu sorunları muhtarlık olarak ilettiğimizde daha etkili sonuçlar alabiliyoruz. Bu problemi tek başına belediyeye anlatıp takipçisi olamıyor vatandaş. Muhtarlık olarak bu sorunları çözme gücümüz olamayabiliyor. Biz sadece sorunları iletiyoruz başka da yapabildiğimiz bir şey yok.
ÇARPIK KENTLEŞME HAD SAFHADA
Muhtar gözüyle İzmiri nasıl görüyorsunuz?
İzmir tam olarak bir gelişlim gösteremedi. Köylerimiz gelişti ama İzmir yıllardır aynı durumda oluyor. İzmirde çarpık kentleşme had safhada. Kent olarak çok büyük sıkıntılar çekiyoruz.
Son olarak ne eklersiniz?
Benim amacım insanları ya da kurumları şikayet etmek değil. Ben burada sadece mahallemin sorunlarına çözüm bularak hizmet etme gayreti içindeyim. Belediye ve devletin bu tarz mahalleleri görüp yardım etmelerini istiyoruz.
Cemil Aslan kimdir?
1971 yılında Ağrıda doğdum. 1986 yılında İzmire taşındım. İzmire yerleşmemden itibaren muhtarlığını yaptığım Merkez Mahallesinde yaşıyorum. Bu dönem muhtarlığa adaylığımı koydum ve yüksek bir oyla seçildim. Muhtarlıktan önce dekorasyon işiyle geçimimi sağladım. Evli ve 4 çocuk sahibiyim. Öğrenim durumum ise ilkokul.
Mahallenin künyesi:
Nüfus:7000
Seçmen sayısı:4800
Posta kodu:35080
Cadde sayısı:1
Sokak sayısı:200
Haber Merkezi