Sayfa Yükleniyor...
Bornova Belediyesi, mümkün olan bütün hizmetlerini online ve mobil teknolojiler ile vatandaşlara daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaştırmak için Borbel-E Kent Bilgi Sistemi projesini başlattı
Bornova Belediyesinin İzmir Kalkınma Ajansından (İZKA) 750 bin liralık hibe desteği kazandığı Borbel-E Kent Bilgi Sistemi Projesinin açılış ve tanıtım toplantısı yapıldı. Bornova Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen toplantıya Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilanın yanı sıra İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı ve Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesinin bürokratları, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Borbel-E Kent Bilgi Sisteminin işleyişinin anlatıldığı toplantıda, projenin 12 ay içinde tamamlanarak kullanılmaya başlanacağı belirtildi. Vatandaşlara daha kolay, daha hızlı ve çözüm odaklı hizmet sunulmasının hedeflendiği proje kapsamında hem Bornova Belediyesinin kendi içindeki bilgi iletişim teknolojileri birbiriyle entegre edilecek hem de Büyükşehir Belediyesinin coğrafi bilgi sistemi ile entegrasyon sağlanacak. Proje uygulanmaya başladığında imardan, mali hizmetlere, ruhsattan, emlak ve zabıta gibi pek çok hizmette birimler arası bilgi teknolojileri koordinasyonunun sağlanmasıyla iş süreçleri kısalacak, vatandaşların da hizmetlere daha hızlı ulaşması sağlanacak. Vatandaşlar Borbel-E Kent Bilgi Sisteminden internet, mobil teknolojiler, e-devlet kapısı ve ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirilecek kiokslarla (dokunmatik ekranlı, bilgi ve servis amaçlı, elektronik terminaller) aracılığıyla yararlanabilecek.
Hizmetlere ulaşım daha da kolaylaşacak
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, bütün hizmetleri online ve mobil teknolojiler ile vatandaşlara daha kolay ulaştırmayı amaçladıklarını söyledi. Borbel-E Kent Bilgi Sistemi Projesinin bu anlayışın ürünü olduğunu belirten Başkan Olgun Atila, İnsanına dost bir kent yaratma temeline dayandırdığımız yönetim felsefemiz gereği hizmetlerimizi, vatandaş odaklı, katılımcılık esaslı ve yenilikçi uygulamaları kentimize kazandırarak, çalışmalarımızı kentimizin yaşam kalitesini yükseltecek bir anlayış çerçevesinde şekillendiriyoruz. Yönetim bilgi sistemleri ve iletişim teknolojileri kullanılarak hizmet kalitemizi arttırmayı stratejik amacımız olarak ortaya koyduk. İzmir Kalkınma Ajansı desteği ile yürütmeye başladığımız bu projede stratejik ortağımız olarak gördüğümüz Ege Üniversitemiz ve bir parçası olmaktan gurur duyduğumuz Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çalışacağız. Projemizde katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum dedi.
Örnek proje
İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban da Bornova Belediyesinin hazırladığı projenin, konunun uzmanlarından oluşan bağımsız bir kurul tarafından başarılı görülerek hibe kazandığını hatırlattı. Borbel-E Kent Bilgi Sisteminin yaşam kalitesinde büyük fark yaratacağına inandığını söyleyen Yılmazçoban, Bu çalışmanın ülkemizde örnek bir proje olmasını temenni ediyorum diye konuştu.
Ege Üniversitesi İİBF Dekanı ve Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken de yaklaşık 8 yıl önce İtalyanın Siena kentinde inceleme fırsatı bulduğu e-kent sisteminin, kent konseyi başkanlığı da yaptığı Bornovada uygulanmasından gurur duyduğunu söyledi. İlk gördüğünde bu sistem bizde de olmalı diye düşündüğünü söyleyen Kesken, Başkan Atilanın Bornova Bizim Evimiz anlayışına vurgu yaparak, Şimdi Evimiz için bu projenin uygulama aşamasında yer almanın haklı gururunu yaşıyorum dedi. (HABER MERKEZİ)
Haber Merkezi