Bu projeler çok konuşulacak

7 ilçeyi kapsayan Yarımada Stratejik Planı’nda eyleme geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Gediz ve Bakırçay havzalarındaki 7 ilçe için benzer bir çalışma yürütüyor. Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Ege Üniversitesi’nin destek verdiği kalkınma stratejisiyle ilgili konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu projeler rafta kalkmayacak” dedi


  • Oluşturulma Tarihi : 11.08.2015 06:58
  • Güncelleme Tarihi : 11.08.2015 06:58
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Bu projeler çok konuşulacak

Çeşme, Karaburun, Urla, Seferihisar, Güzelbahçe’nin yanı sıra Menderes ve Torbalı ilçelerini de dahil ettiği Yarımada Stratejik Planı’nda eyleme geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi; Dikili, Bergama, Kınık, Aliağa, Foça, Menemen ve Kemalpaşa’nın yer aldığı Gediz-Bakırçay  Havzaları için hazırladığı sürdürülebilir kalkınma stratejisini de  bitirme aşamasına geldi.  İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile yapılan protokol kapsamında hazırlanan “Gediz-Bakırçay Havzası Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi” ön sonuçlarının değerlendirildiği toplantıya katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Tıpkı Yarımada’da hazırlanan stratejik plan gibi, Gediz ve Bakırçay havzaları için hazırlanan bu stratejik plan da mutlaka ve mutlaka uygulanmak için yapıldı. Rafta kalmayacak” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile “Gediz-Bakırçay  Havzaları Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi”ni hazırlayan Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Ege Üniversitesi öğretim görevlilerinden oluşan proje ekibin katıldığı toplantıda, görsel sunum eşliğinde planın ana ilkeleri ve bugüne kadar yapılan çalışmalar aktarıldı.    

7 İLÇEDE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA

Geçtiğimiz Ocak ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi onayı ile yapılan protokol kapsamında gerçekleştirilen yol haritasında, Gediz ve Bakırçay havzalarındaki 7 ilçe ele alındı. Dikili, Bergama, Kınık, Aliağa, Foça, Menemen, Kemalpaşa ile Çiğli ilçesinin Gediz deltası bölümünü içeren çalışma kapsamında, Yarımada bölgesi ilçelerinde yapılan strateji çalışması örnek alındı. Temel olarak da “yörenin yerel varlıklarını koruyarak, çevre ve kültüre duyarlı bir yerel kalkınmayı teşvik eden projelerin üretilmesi” hedeflendi.

Proje kapsamında, Nisan ve Temmuz ayları arasında 7 ilçede halk çalıştayı, ufuk tarama çalıştayı, geniş katılımlı uzman toplantısı ve odak grup toplantıları gerçekleştirildi. Kamu kurum - kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinden yaklaşık 600 katılımcının dahil olduğu bu süreçte ortaya çıkan varlık odaklı kalkınma fikirleri, proje çalışmaları için önemli bir altlık oluşturdu. (İHA/İZMİR)

Haber Merkezi