Sayfa Yükleniyor...
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Füzün DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi mezunları ve öğretim üyeleriyle Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde bir araya gelerek 2001 yılında depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan Alsancak'taki eski güzel sanatlar fakültesinin yerine şu an için yeni bir bina yapmayı düşünmediklerini belirtti
NİLGÜN TAZE - Alsancak Stadı yakınındaki eski yerin güzel sanatlar fakültesi için çok uygun olduğunu düşündüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Füzün, "Ancak şu anda o alana bir şey yapmayı düşünmüyoruz, paramız yok" dedi. Füzün, daha önce bir hayırseverin fakülte yapımı için 10 milyon lira gibi bir bağışta bulunacağının konuşulduğunu fakat böyle bir gelişme olmadığını aktararak o miktardaki bir bağışın güzel sanatlar için yeterli olmayacağını, bağış miktarı ve inşaat alanı açısından alana mimarlık fakültesi yapımının daha doğru olacağını düşündüklerini ifade etti. Güzel sanatlar fakültesinin eski alanı için "kimseye verilmiş bir sözleri bulunmadığını" vurgulayan Prof. Dr. Füzün, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin geçmişte yer aldığı Alsancaktaki binası uzun yıllardır kullanılmıyordu. 3-4 sene önce bir hamle yaparak, şimdi Narlıderede yer alan D.E.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi istenirse Alsancaktaki eski yeri yeniden yapılsın diyerek projeyi de GSFnin yapmasını teklif ettik. Narlıderede yer alan Güzel Sanatlar Fakültesini de Diş Hekimliği Fakültesi yapmayı istiyorduk. Ancak Güzel Sanatlar Fakültesindeki hocaların çoğunluğu, tekrar Alsancaka gitmeye karşı çıktı, istemedi. Sonrasında Mimarlık Fakültesine Alsancaktaki yere gitmek isteyip istemediklerini sorduk. Mimarlık Fakültesinin boşaltacağı yere de Edebiyat Fakültesinin ihtiyacı vardı. Onlar da ortada kaldı. Alsancaka taşınma düşüncesi yine durdu. Alsancaktaki binaları tamir etmeye kalkarsak masrafı çok yüksek olacağından yıkıp tekrar inşa etmek en mantıklısı olduğu için sonunda Buca Eğitim Fakültesindeki İzmir Meslek Yüksek Okulunun oraya taşımayı düşündük. Ancak binalar yetersiz kaldı. Tam bu sırada bir bağışçı ortaya çıktı. 10 milyon lira civarında bir bağış yapılacağını öğrenince burayı tekrar Mimarlık Fakültesi yapmayı düşündük. Çünkü Mimarlık Fakültesini 10 milyona çıkarabiliyoruz. Güzel Sanatlar Fakültesinin yeniden inşa edilmesi şimdiki koşullarda 25 milyondan aşağı olmaz. Mimarlık Fakültesinde büyük bir çoğunluk Alsancaka taşınmayı istedi. Orasını Mimarlık Fakültesi olarak yapmaya karar verdik. Ancak sanatçı dostlarımız, 25 milyon Lirayı biz verip burasının Güzel Sanatlar Fakültesine tekrar tahsis edilmesini istiyoruz derlerse ve bağışçılar ortaya çıkarsa neden olmasın? Ancak yine Güzel Sanatlar Fakültesindeki hocalarımıza sormak durumundayız açıklamasını yaptı.
GSF sahne sanatlarından mezun Engin Altan Düzyatan, Sarp Apak, Rıza Kocaoğlu, Bülent İnal, Özgür Ozan, Kerem Kupacı, Vahide Perçin, Murat Ergür, Gülhan Tekin gibi ünlü oyuncular da katılması beklenen toplantıya Gülhan Tekin dışında sanatçı katılmadı. Güzel Sanat Hareketi, kentin yeni şehir düzenlemesi içinde eski okul arsasının yeniden GSF binası olarak yaşaması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirterek GSFnin Narlıdereden yeniden Alsancaka taşınması amacıyla Facebookta GSF Evine Dönsün, İzmir Sanat Merkezine Kavuşsun grubunu kurdu.
Haber Merkezi