Karabağlar-Basın Sitesi Mahallesi

“Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Karabağlar’ın Basın Sitesi Mahallesi’ndeyiz.


  • Oluşturulma Tarihi : 28.05.2015 07:52
  • Güncelleme Tarihi : 28.05.2015 07:52
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Karabağlar-Basın Sitesi Mahallesi

“Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Karabağlar’ın Basın Sitesi Mahallesi’ndeyiz. Mahallemizin muhtarı ilk dönemini gerçekleştirmekte olan Berna Artukarslan. Mahallemiz Karabağlar’ın güzel yerleşim alanlarından birisi konumunda yer alıyor. Mahallemizde kentleşme anlamında sorun görünmüyor. Planlı bir şehirleşme örneğini sergiliyor. Yeşili bol olan bir mahalle. Ekonomik olarak orta ve üzeri gelir seviyesine sahip bireyler ikamet ediyor. Mahallemizin tarihçesine baktığımız zaman ise; 1976 yılında kurulduğunu görüyoruz. Mahallemizin sorunu ise başıboş sokak hayvanları. Çok sayıda köpeğin bulunması ve mahalle sakinlerinin bunları çiğ etle beslemesi nedeniyle bu hayvanların saldırgan olduğunu söyleyen muhtar Artukarslan, 20 ye yakın insanın köpekler tarafından saldırıya uğradığını ifade etti

TANER UYANIKER

Mahalleyi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın Sesi” sayfamızda bugünkü konuğumuz Karabağlar’ın Basın Sitesi Mahallesi. Mahallemiz 1976 yılında kuruluyor. Yaklaşık 40 yıllık bir tarihi olan mahallemize baktığımız zaman kentleşme anlamında çok fazla bir sorunu bulunmuyor. Mahallemiz sakin bir mahalle. Genelde çalışan kişilerden oluşması buna neden oluyor diyebiliriz. Orta ve üstü gelir düzeyinde bireyler daha yoğunlukta yaşıyor. Bunun yanında mahallede bulunan Katip Çelebi Hastanesi mahalle için hem avantaj hem de dezavantaj diyebiliriz. Büyük bir hastanenin mahallede olması o mahalle için artı değer katarken yaşanan otopark sorunu ise can sıkıyor. Muhtarlık görevinde ilk dönemini icra eden Berna Artukarslan ise sorunun çözümü için yer altına bir otopark yapılmasını istiyor. Mahallemizde bunun dışında göze çarpan problem ise sokak hayvanları. Gittiğim birçok mahallede köpek hayvanları tarafından ısırılan vatandaşlara şahit oldum. Bu mahallemizde durum biraz daha farklı. Çünkü köpekler tarafından ısırılan vatandaş sayısı 20. Hayvan sevgisi bir yana köpek sorunu İzmir için büyük bir probleme dönüşme yolunda gidiyor. Binlerce köpek sokaklarda ve bunlar için bir barınak bulunmuyor ve her geçen gün sayıları artıyor. Özellikle geceleri gruplar halinde gezen bu köpekler insanlara saldırabiliyor. Muhtar Artukarslan da kendisinin bir hayvan sever olduğunu ama oluşan durumun insanları tehdit eder noktaya geldiğini söyleyerek yetkililerden yardım istedi.

“KÖPEK TEHLİKESİ”

Muhtar olma sürecinden bahseden Artukarslan, daha önce azalık görevinde bulunmasının bunda etkili olduğunu söyledi. Artukarslan, “Benden önceki muhtarla bu konu hakkında konuştuk. O da aday olmam yönünde telkinde bulundu ve ben de adaylığımı koydum. Mahalle sakinleri beni bu göreve layık görerek seçimlerden muhtar olarak çıkmamı sağladılar. Ben de bu devraldığım görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyorum” dedi.

Mahalledeki köpek sorununa dikkat çeken muhtar Artukarslan, köpeklerin insanları ısırdıklarını söyledi. Artukarslan, “Mahallemizde çok sayıda başıboş köpek bulunmaktadır. Bu hayvanlar mahalle sakinlerini ısırmaktadır. Karabağlar’da kayıtlı 60 bin köpek bulunuyor gerisini siz düşünün. Şimdiye kadar 20 vatandaşımız bu hayvanlar tarafından ısırıldı. Konuyla ilgili başvurularımız oluyor. Belediye gelip topluyor 10 gün boyunca bakımını yapıyor ve sonra yine aynı yere bırakıyor. Konuyla ilgili yasal düzenlemelerde yaşanan problem bu sonucu doğuruyor. Öncelikle ben de bir hayvan severim. Bu hayvanların bir barınakta toplanmasını istiyoruz. Ama o barınakta bakımsızlıktan ölmelerini de istemiyorum. Mahallemizde bulunan sokak hayvanlarının bu kadar saldırgan olmasının nedenlerinden birisi de mahalle sakinlerinin bu hayvanlara çiğ et vermeleridir. Mahallemizde çok sayıda hayvan sever var ve bu insanların durumu iyi” diye konuştu.

TEDAŞ’TA SORUN

TEDAŞ’la ilgili problem yaşadıklarını belirten Artukarslan, “Sokak lambaları patlıyor ve bir türlü yapmıyorlar. Defalarca arayıp durumu bildirmemize rağmen bu tamir süreci 1 ayı bulabiliyor. Şikayette bulunuyoruz, ‘tamam’ diyorlar ama bir sonuç ortaya çıkmıyor.  Bu kurum devletteyken daha iyiydi özelleştikten sonra sorunlar yaşamaya başladık. Elektrik tellerinin yer altına alınma olayı var. Bu da başladı ama şimdi yarım kaldı. Ne olacak bilmiyoruz” dedi.

Mahallelerinde otopark sorunu olduğunu dile getiren Artukarslan şunları söyledi: “Mahallemizde otopark alanı bulunmamaktadır. Mahallemizde araba sayısı çok fazla. Burada yaşayan vatandaşların ekonomik durumu iyi olduğu için bazı evlerde 2-3 araba bulunuyor. Bu vatandaşlar araçlarını park edecek yer bulamıyorlar. Yer altına bir park yapılanmasını istiyoruz. Bununla ilgili daha önce bir söylem vardı ama yapılacağına dair şimdi ne halde bilmiyoruz.”

“MUHTAR MAHALLE İÇİN HER ŞEYDİR”

Muhtarların sorunlarından bahsettiğimizde alınan maaşların yetersizliğinden şikayet eden Artukarslan rakamların düzeltilmesini istedi. Artukarslan, “Muhtarlar olarak sigortamız ödenmiyor. Her ay aldığımız maaştan 414 lirasını Bağkura yatırıyoruz. Aldığımız miktar zaten 890 lira. Bunun yanında muhtarlık giderleri olan elektrik, su, internet, kırtasiye masraflarını kendi cebimizden karşılıyoruz. Bu masrafları da eklediğimizde bize bir şey kalmamaktadır. Nüfus müdürlüklerinin çoğu belgeyi vermesi nedeniyle ek gelirimizde kesilmiş durumda. Tebligat kanunu ile ilgili sıkıntılarımız da bulunmaktadır. Burada risk bize binmektedir. Bu kanununda değiştirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Mahalle için muhtarın her şey olduğunu ifade eden Artukarslan şunları söyledi: “Mahalle halkının ne derdi olursa olsun bize gelirler. Anne, baba yerine koyarlar bizi. Kocasıyla, komşusuyla, annesiyle kavga eder gelir derdini sırrını bize açar. Her şeyden önce muhtarlıklar bu durum için önemlidir. Bu kurum kaldırılırsa bile yerine başka bir kurum konması gerekir. O da mahalleyi ne kadar tanıyacak soru işareti.”

 

Berna Artukarslan Kimdir?

1976 yılında İzmir’de dünyaya geldim. 1980 yılından itibaren bu mahallede ikamet etmekteyim. Muhtarlıkta ilk dönemimi icra ediyorum. Daha hiçbir yerde iş hayatım olmadı. Bekarım. Öğrenim durumum lisedir.

 

Mahallenin tarihçesi ve mahallede bulunan kurumlar:

Mahalle 1976 yılında kuruluyor. Yeşilyurt Mahallesi’nden ayrılarak bu ismi alıyor. Mahallede 2 ilkokul, 1 tane ortaokul, 1 tane Anadolu Lisesi, İsmet Yorgancı Semt Kliniği, Katip Çelebi Araştırma Hastanesi, 1 tane aile hekimliği bulunuyor.

Mahallenin künyesi:

Mahallenin nüfusu: 19800

Mahallenin seçmen sayısı: 14000

Mahallenin posta kodu: 35150

Mahallenin cadde sayısı: 3

Mahallenin sokak sayısı: 48

Mahallenin muhtarı: Berna Artukarslan

 

 

 

Haber Merkezi