Hayali gerçek oldu

İlkokulda kara tahtaya çizdiği, lise yıllarında ise atık malzemelerden yaparak havalandırmayı başardığı uçak için azmedip çalışan genç, uçak mühendisliği bölümünü tercih etti ve ilk sıralarda bu bölüme yerleşti


  • Oluşturulma Tarihi : 12.09.2018 09:02
  • Güncelleme Tarihi : 12.09.2018 09:02
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Hayali gerçek oldu haberinin görseli

Bayburt’un Aydıntepe İlçesi’nde yaşayan ve liseden bu yıl mezun olan Oğuz Eren Güneş, çocukluk yıllarında abisiyle birlikte yaptığı oyuncak helikopterle hava araçlarına ilgi duymaya başladı. Öyle ki, henüz ilkokul yılarında akranları resim dersinde manzara resimleri çizerken o uçak, helikopter ve jet çiziyordu. Havacılığa olan ilgisi epeyce artan Güneş, daha sonra atık malzemelerden maket uçaklar yapmaya başladı. Güneş, Bayburt Fen Lisesi’ni kazandıktan sonra atık yalıtım malzemelerinden bir uçak yaparak buna motor takıp kumandayla havalandırmayı da başardı. Üniversite sınavında 514 puan alarak milyonlarca öğrenci arasından ilk 2 bin 900’üncü sırada yer alarak önemli başarı sağlayan ve İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümü’nü tercih eden Güneş, hayallerini süsleyen bölüme ilk sıralarda yerleşti. Güneş’in şimdiki hayali ise, üniversiteden başarılı bir şekilde mezun olup Türkiye’nin yerli ve milli uçak projelerinde yer almak.
ÜRETMEK İSTİYOR
Türkiye’nin hava araçları üretimine ihtiyacının olduğunu bildiğini, kendisinin de ülkesinin yerli ve milli havacılık projelerine katkı sağlamak istediğini vurgulayan Güneş, “İnşallah bende elimden geleni yaparım. İmkanım olursa Türkiye’de çalışmak ve bu projelerin içerisinde bulunmak istiyorum. Birçok uçak mühendisi yurt dışında çalışıyor ben Türkiye’de çalışmak istiyorum. Ülkem için bir şeyler yapmak istiyorum” ifadelerini kullandı.
Önümüzdeki yıl Üniversite sınavına girecek gençler için tavsiyelerde de bulunan Güneş, “Çalışsınlar vaz geçmesinler. Bıkkınlık oluyor arada o zamanlarda hayallerini düşünsünler. O zaman başarı kendiliğinden gelecektir” dedi.
Oğuz’un aldığı puana göre bir çok tıp fakültesine rahatlıkla girebileceğini farklı çevrelerden de bu şekilde öneriler geldiğini aktaran baba Hamit Güneş, Bayburt’tan ilk kez bir uçak mühendisi çıkacağını anımsatarak şunları kaydetti: “Bölgemiz açısından çoğu gencimizin önünü açar ailelerimiz ailelerin belki düşüncelerini değiştirir. Farklı çevrelerden aldığı puana göre tıp okuması gerektiğini önerenler oldu. Tabi ki, tıp çok önemli bir meslek ama ülkemizin tıptan ziyade teknik konularda, milli sanayide, savunma sanayinde ciddi anlamda gençlere çok ihtiyaç var. Başarılı öğrencilerin buralar içinde girişimde bulunması lazım. İnşallah bunun önü açılır. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ‘milli ve yerli sanayimiz’ inşallah buna katkı sağlar.” İHA